H&M tērpj slavenības Metropolitēna mākslas muzeja Tērpu institūta labdarības pasākumā

03.05.2016

Gada prestižākajam modes pasākumam H&M rada unikālus, speciāli veidotus tērpus Siarai, Dženiferai Hadsonei, Heilijai Steinfīldai, Lakijam Blū un Paiperei Amerikai Smitai, kā arī Amberai Valetai.

Jau otro gadu pēc kārtas H&M ir ieguvis iespēju radīt tērpus slaveniem Metropolitēna mākslas muzeja Tērpu institūta labdarības pasākuma viesiem. Iedvesmojoties no šā gada izstādes „Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”, H&M dizaineru komanda izmantoja gan rokdarbu tradīcijas, gan jaunākās tehnikas un materiālus, lai radītu katrai personībai piemērotu tēlu. Viesi bija redzami gan uz sarkanā paklāja un aplūkojot izstādi, gan pievienojās H&M pārstāvjiem pie galda labdarības pasākuma laikā.

„Veidojot šos tērpus Tērpu institūta labdarības pasākumam, mēs izbaudījām katru mirkli. H&M uzņēmumā mode ir lielākā aizrautība, un ir  ļoti iedvesmojoši radīt tērpus šādiem lieliskiem viesiem, izmantojot visizsmalcinātākās tehnikas un detaļas,” stāsta H&M Dizaina un radošās nodaļas vadītāja Pernilla Volfārta.

„Jau ilgu laiku esmu bijusi H&M cienītāja un esmu priecīga par ielūgumu un iespēju veidot unikālu tērpu kopā ar komandu. Tā bija patiešām lieliska pieredze,” stāsta dziedātāja Siara.

„Tā bija vienreizīga iespēja, sadarboties ar H&M, lai radītu šo īpašo kleitu. Satriecošā garā kleitas pagarinātā aizmugures daļa man lika justies eleganti,” stāsta dziedātāja un aktrise Dženifera Hadsone.

„Kā cienītāja H&M darbam un ieguldījumam modes industrijā, es biju īpaši priecīga sadarboties pie dizaina, kas apvieno mūsu gaumes un akcentē šā gada Met Gala tēmu. Tā bija lieliska sadarbība,” stāsta aktrise un dziedātāja Heilija Steinfīlda.

„Es jūtos patiešām laimīga, ka varēju sadarboties ar H&M manam pirmajam Met Gala pasākumam! Mana kleita ir lielisks piemērs šā gada Met Galatēmai, kombinējot sarežģītas detaļas un jaunas tehnoloģiskas inovācijas, tajā pašā laikā saglabājot kleitai elegantu formu,” stāsta Paipere Amerika Smita.

Izstādes „Manus x Machina” parāda gan ar tehnoloģijām, gan ar cilvēku rokām radītu modi, apskatot kā tradīcijas ir pamazām saplūdušas. Šī tēma iedvesmoja H&M dizaina komandu izveidot katra viesa personību raksturojošus tērpus, izmantojot tādas metodes kā lāzergriešana, rokām darināti izšuvumi, krāsu pludināšana, izšuvumi ar spalvām un kristālu apdare.

Dziedātājas Siaras izsmalcinātā un drosmīgā ar rokām darinātā kleita šķita kā juveliera radīta. Swarovski kristāla piekariņi bija piestiprināti rombā pie lapas formas metāla ķēdes; kleitai bija arī paaugstināts kakls un sportiska aizmugure.

Dziedātāja un aktrise Dženifere Hadsone bija tērpusies baltā zīda kleitā ar korseti, kas atspoguļoja roku darba skaistumu ar 3D pērlīšu, franču mezgliņu un ar kausējuma metodi apstrādātu fliteru apdare. Kleitu papildināja izsmalcināta 120 cm gara pagarināta aizmugures daļa.

Aktrise un dziedātāja Heilija Steinfīlda bija tērpusies smaragda zaļā eleganta piegriezuma vakarkleitā; tās korsetes daļai pamats bija veidots no fliteriem, kas pārklāti ar zīda organzu, bet garajiem zīda satīna svārkiem pa vidu bija šķēlums.

Modelis Lakijs Blū Smits izskatījās eleganti pelēkbaltā pieguļošā smokinga tipa žaketē no itāļu vilnas ar īpaši izceltu plecu daļu un baltā zīdā kreklā — žaketes un krekla aizdarei izmantotas no Swarovski kristāliem darinātas pogas. Ādas biksēm bija īpašs zilgani metālisks pārklājums.

Modeles Paiperes Amerikas Smitas mirdzošā kleita apvienoja tehnoloģijas un roku apdares tehnikas — lāzergriezumā veidotas vinila spalvas un bārkstis, kas ar rokām piešūtas pie zīda tilla pamata un korsetes, kas izšūta ar fliteriem.  

Modele Ambera Valeta bija tērpusies elegantā tērpā no ilgtspējīgiem materiāliem. Kleita ir gatavota no tumši zila zīda tafta — tā ir rotāta ar vairāk nekā 1000 ar rokām piegrieztām un piešūtām organiskā zīda lapiņām un pārstrādātiem plastmasa fliteriem. Ar lāzeru grieztās lapiņas tika apstrādātas ar siltumpārneses tehnoloģiju, materiālu papildinot ar atstarojošu vinilu. Viņas draugs Tedijs Čārlzs bija tērpies melnā vilnas smokingā ar zīda satīna atlokiem un akcentētu plecu daļu.

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits