Zīmols BeCarousell iegūst jaunu identitāti – Dace Bahmann

24.10.2014

Dizainere Dace Krieviņa-Bahmane vairākus gadus ir pazīstama kā radošais gars, kas darbojas zem zīmola nosaukuma BeCarousell. Pašlaik zīmols BeCarousell ir nonācis pārmaiņās, tas ieguvis jaunu identitāti gan vizuālu, gan konceptuālu – Dace Bahmann.

“Prakse modes industrijā visā pasaulē rāda, ka, startējot ar savu vārdu kā zīmolu, ir lielāka skaidrība, ka strādāju viena,” zīmola maiņas iemeslus skaidro Dace Krieviņa-Bahmane. “Kādu laiku darbojoties modes nozarē, sapratu, ka cilvēkiem, kuri pērk manus apģērbus, ir vēlme pēc īpašākas sajūtas - saistības ar personību, dizaineri. Lai gan man patīk nosaukums BeCarousell, pašai ir sajūta, ka zīmolā vēlos redzēt ko nopietnāku, tāpēc izvēlējos vārdu un uzvārdu. Nopietnāka ir arī noskaņa jaunajā zīmola vizuālajā identitāte, īpaši logo.” Dace atzīst, ka zīmola maiņai viens no iemesliem ir vēlme iekarot starptautisko modes tirgu: “Lai gan Latvijā arvien lielāka interese no pircēju puses tiek izrādīta tieši par pašmāju dizaineriem, modes tirgus visā pasaulē ir plašs un vēlos aptvert arī to. Manuprāt, svarīgākais ir atrast balansu starp to, ko cilvēki pērk un to, ko es kā dizainere vēlos radīt.”

Ar jauno zīmola identitāti dizainere startēs gaidāmajā modes notikumā Riga Fashion Week, kur piedalīsies ar jauno apģērbu kolekciju “Snapshot”. Lai gan zīmols piedzīvo pārmaiņas, Dace uzsver, ka kolekcijā konceptuālu izmaiņu nav, šī ir turpinājums iepriekšējām. Arī šajā kolekcijā dizainere apvieno karstasinīgo ar ziemeļniecisko un sportisko ar sievišķīgo, radot koķetu un vieglu apģērbu sēriju. “Jaunā kolekcija sajūtu līmenī ir atmiņas, brīža uzplaiksnījumi un spilgti mirkļi. Apģērbu apdruku autore ir māksliniece Liene Podiņa, viņas zīmējumi ir atmiņas no Ņujorkas. Šīs apdrukas kopā ar manu dizainu rada sievišķu lakonismu,” ar jauno kolekciju ir apmierināta Dace. Kolekcijā izmantoti tādi materiāli kā zīds, āda un kokvilna.

Dace Krieviņa-Bahmane ir beigusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas modes nodaļu. Latvijas Stila un modes balvas 2012 pasniegšanas ceremonijā dizainere ieguva balvu nominācijā „Gada debija modes jomā” un jau vairākus gadus veiksmīgi iekaro modes tirgu kā Latvijā, tā nu jau arī citās valstīs.

Dace Bahmann jaunā kolekcija tiks prezentēta Riga Fashion Week 30. oktobrī plkst. 18:00.

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits