Rudens/Ziema 2014/15 somu tendences

25.08.2014

Duduma Bags

Āda vairs nav somu materiāls numur viens –tendences liecina, kā šajā rudens un ziemas sezonā aktuālas kļuvušas no auduma darinātas somas, pastāstīja dizainere un zīmola Duduma Bags autore Gundega Dūduma.

 

Ekstravagance, spilgtas krāsas, abstraktas dažādu audumu faktūru un ādas izstrādājumu apvienojumi – tas viss raksturo pasaulē vadošo modes mākslinieku rudens / ziemas 2014/15 aksesuāru kolekcijas.

Vivienne Westwood, Chanel, Just Cavalli un Kenzo spēlējas ar dažādu materiālu apvienojumu un apdares elementiem – rakstains audums un āda, bārkstis, aplikācijas, spilgtas apdrukas un izšuvumi. 

"Šķiet, ka mode bēg no praktiskā, taču tā nav, jo somās tiek izmantoti audumi, kas ir viegli kopjami. Turklāt materiāli tiek īpaši apstrādāti, tā vēl vairāk palielinot to noturību," piebilda Dūduma.

šogad dizaineri plaši variē arī ar somu izmēriem, balansējot uz elegances un funkcionalitātes robežas. Daudz izmēru un izpildījuma variāciju ir klač-somām, pierādot, ka tās var valkāt kā ikdienā, tā svinīgās reizēs.

Izsmalcinātību rada izvēlētie metāliskā spīduma audumi, pērlīšu izšuvumi, kristāli un metāla ķēdītes. Klač-somu daudzveidību var vērot Just Cavalli, Armani, Ralph Lauren un citu augstās modes dizaineru kolekcijās. 

"Nenoliedzami viena no rudens/ziemas sezonas tendencēm ir kažokāda, ko izmanto gan kā dekoratīvo elementu, gan kā somas pamatmateriālu. Gada aukstākā laikā kažokādas somas izstaro siltumu un rada komforta sajūtu. Turklāt modes mākslinieki ir pierādījuši - kažokāda, tās apvienojumi un apstrādes veidi var būt daudzveidīgi," piebilda Dūduma.

Piemēram, itāļu modes zīmols Fendi un Diane von Furstenberg ļauj vaļu fantāzijai un piedāvā kuplas kažokādas somas materiālam netradicionālās krāsās – spilgti oranžā, spilgti zilā vai rozā u.c. krāsā.  

Vairāki ietekmīgi modes žurnāli ir atzinuši, ka šajā sezonā rokassoma ir vairāk nekā aksesuārs, savā ziņā tas ir elements ar vēstījumu, kas papildina kopējo tēlu.

Duduma Bags ir gleznotājas un dizaineres radīts zīmols. Katra no rokassomām ir unikāls roku darbs, kurš apvieno kontrastus – dažādus audumus, faktūras, krāsas un papildu elementus - – pušķus, bārkstis, pērlītes un Swarovski kristālus. 

Fendi

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits