Iepazīsties tuvāk - šova komanda Street Warriors

18.08.2017

Šova komandas Street Warriors dalībniekus kopā saveda aizraušanās ar ielu vingrošanu, dejošanu un akrobātiskiem trikiem, bet kopā notur pozitīva attieksme un vienots mērķis. Atlētiskie puiši Gatis, Ēriks, Oskars, Kirs, Vitālijs un drosmīgā meitene Luīze ir gatavi katru dienu izaicināt sevi. Pārvarot bailes un neļaujoties aizbildinājumiem, jaunieši ik uz soļa redz treniņu iespēju un pat ikdienas steigā nepaiet garām vietām, kur saskata izaicinājumu izpildīt salto.

No ielu vingrošanas līdz šova komandai

Stāsts par Street Warriors sākās ar ielu vingrošanas kustību, kas radīja pamatu komandas darbības attīstībai. Tolaik šova komandas kodols – Gatis un Ēriks – bija aktīvi ielu vingrotāji, trenēja citus, piedalījās sacensībās un viesojās Latvijas skolās, daloties savas pieredzes stāstos. Pēc laika puiši saprata, ka vēlas ielu vingrošanu papildināt ar jauniem elementiem un padarīt to daudzveidīgāku. Tas bija biedrības Street Warriors, kas ir dibināta pirms trim gadiem, izveidošanas idejas pamatā.

Ar laiku komanda attīstījās un tai pievienojās jauni dalībnieki, katrs sniedzot pievienoto vērtību, piemēram, dejojot hip-hop vai integrējot karsēju akrobātiskos elementus.

Šobrīd Street Warriors sastāvā ir seši cilvēki, kā arī menedžeris Aivis, kurš motivē un, ja nepieciešams, sapurina komandas biedrus. Katram ir sava sportiskā pieredze un pamats, tomēr visus vieno kopīga ideja par aizraujošu priekšnesumu radīšanu un skatītāju iedvesmošanu. “Mēs visu laiku meklējam jaunus veidus, kā papildināt savus šovus,” saka Gatis.

Visa komanda piekrīt – jauni vingrinājumi kalpo kā motivācija pierādīt sev – mēs to varam! Jaunākais komandas biedrs Oskars pašlaikapgūst trikus ar uguni, ko drīz varētu demonstrēt kādā no Street Warriors uzstāšanās reizēm. Daudz ideju jauniem priekšnesumiem var smelties arī no Luīzes un Gata darbības Rīgas Tehniskās universitātes karsējkomandā – piramīdu veidošana, salto uz priekšu un atpakaļ, komandas darbs. Vienīgā Street Warriors meitene atzīst, ka triki gaisā viņai patīk vislabāk, jo augstums viņu nebaida.

Panākumu atslēga regulāri treniņi un pozitīva attieksme

Treniņi nenoliedzami ir svarīgs faktors akrobātisku priekšnesumu veidošanā, tomēr tikpat būtisks ir pareizs prāta stāvoklis un attieksme. “Meklējot atrunas – man slinkums, šodien kaut kas sāp –, nenotiek attīstība. Ja piespied sevi un dari, – tad vari!” Luīze ir pārliecināta. Arī pārējie Street Warriors biedri piekrīt.

Sports norūda ne tikai ķermeni, bet arī personību. Pievienotā vērtība, ko jauniešiem ir devusi darbošanās Street Warriors, ir pašpārliecība, atbildība, drosme un disciplīna. Katra uzstāšanās reize komandai palīdz pārvarēt lampu drudzi un justies drošāk, bet atbildība un disciplīna ir komplektā ar vēlmi iekarot arvien jaunas skatuves tepat Latvijā, kā arī Eiropā un citviet pasaulē.

“Viss, ko mēs darām, ir sirdij tuvs,” stāsta Street Warriors dibinātājs Gatis. Tas ir galvenais arguments, kāpēc nevienam no komandas biedriem nekad nav gribējies atmest ar roku sportam un regulāriem treniņiem. Katra diena Street Warriorsir citāda, bieži vien par uzstāšanos nākas uzzināt pēdējā brīdī, tomēr jaunieši cenšas nekad neatteikt. “Dažreiz kļūst grūti, gribas stabilu darbu, bet dzīve iegrozās kaut kā tā, ka varam bez tā iztikt un tāpat ir viss, kas vajadzīgs,” pārdomās dalās Ēriks.

Komandas gars

“Ja apkārt ir īstie cilvēki, var sasniegt augstus mērķus,” saka Kirsun pārējie tam piekrīt. Komandas darbs, iespēja izpaust radošumu un nebaidīties no kļūdām ir Street Warriors formula. Protams, šad tad neiztikt arī bez draudzīgas pavilkšanas uz zoba un jokiem, un komandai pat ir sava himna!

Runājot par iedvesmu, jaunieši atzīst, ka visvairāk to smeļas cits no cita un pasaules līmeņa vingrotājiem. Arī pašu sasniegtie rezultāti ļauj ieraudzīt jaunas virsotnes un noticēt, ka izvēlētais ceļš ir īstais. Nākamajos piecos gados Street Warriors vēlas pierādīt sevi uz lielām skatuvēm, radot priekšnesumus plašām auditorijām, veidot atpazīstamu zīmolu un pāri visam – saglabāt saliedētu un draudzīgu komandas garu.  

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits