Positivus festivāla jaunumi

21.05.2015

Rokmūzika tās krāšņākajās izpausmēs, disko un sintīpops, kā arī pasaules klases DJ uzstāšanās – Positivus festivāla Palladium skatuves mākslinieku saraksts tiek papildināts ar jau labi pazīstamām grupām, kā arī mūziķiem, kuri ir savas daudzsološās karjeras pašos pirmsākumos. Turklāt īpašas ballītes piektdienas un sestdienas vakarā iegriezīs gan leģendāro New York Night Train ballīšu dzinējspēks DJ Jonathan Toubin, gan pašmāju DJ Toms Grēviņš duetā ar Izraēlas ielu bundzinieku Oded Kafri.

Leģendāras ballītes, unikāli rokenrola un soulmūzikas DJ seti un spēja likt cilvēkiem dejot pie pagājušā gadsimta vidus deju mūzikas, ko viņi, iespējams, nekad iepriekš nav dzirdējuši. DJ Jonathan Toubinir radījis pats savu deju revolūciju un, lai arī, atšķirībā no lielākās daļas mūsdienu DJ, neaizraujas ar dažādu skaņu efektu izmantošanu, viņa seti ir enerģijas un īstas rokenrola iedvesmas apvīti. Dejot, dejot un vēlreiz dejot – tas ir DJ Jonathan Toubin galvenais moto un visi ballītes viesi ar to ir vienisprātis.

Grupa Sigma

Viens no Latvijas pazīstamākajiem DJ Toms Grēviņš apvienojas ar pasaulē plaši atzīto Izraēlas ielu bundzinieku Odet Kafri. Eksplozīvu ritmu pārpildīts sets, aktuāli hiphopa un drum&base mash-up’i – unikāls piedzīvojums mūzikas pasaules cienītājiem. Pirmo reizi Grēviņš un Kafrī saspēlējās pirms trīs gadiem Rīgas Baltajā naktī un šī būs abu meistaru atkalsatikšanās, kuru noteikti vērts piedzīvot klātienē.

Psihedēliskā roka muzikāli bagātīgā noskaņu buķete katru Garbanotas Bosistas uzstāšanos padara par īpašu notikumu, ko iekrāso mīlestība, miers un rokenrols. Bieži vien Garbanotas Bosistas tiek dēvēti par Lietuvas Led Zeppelin, jo līdzība starp vokālista Šarūnas Joneikis un Roberta Plānta vokālu ir nenoliedzama, tomēr lietuviešu grupai piemīt savs īpašais raksturs, ko iedvesmojis sešdesmito rokenrols un mūsdienu modernais indie-folka skanējums. Noskaņu mūzika intelektuāla skanējuma cienītājiem.

Ambiciozi, trauksmaini un enerģiski – Moontalk nāk ar profesionāla postroka skanējumu, pie viena ietekmējoties arī no britpopa, indie un elektroniskā roka. Mūzika, kas aizrauj un iedvesmo, ģitāras, kas noskaņo festivāla pašiem pozitīvākajiem brīžiem, vokāls, kas ļauj pacelties spārnos. Poproks tā labākajās tradīcijās.

Disko un sintīpops, kas tomēr nav piesaistīts konkrētam laikam vai žanram – grupa Rīgas Modes spēlē ironisku rokmūziku, kas tā vien aicina laisties trakā dejā, pievienojoties grupas vokālistam un pārējiem grupas dalībniekiem, kuri uz skatuves bez visiem lāzeriem un citiem efektiem spēj sarīkot īstu rokzvaigžņu cienīgu šovu. Enerģiski, dzīvespriecīgi un dzīvi apliecinoši.

Mūzika, kas tiek spēlēta ar sirdi – grupas Sigma skanējums ir melanholiski filozofisks, konceptuāli noslīpēts līdz minimumam, ļaujot galvenās līnijas iznest vokāla un klavieru saspēlei. Īpašu noskaņu rada latviešu dzejnieku, to skaitā augstu atzinību guvušā Kārļa Vērdiņa teksti, kā arī uzdrošināšanās atkailināt nervus un dvēseli. Sigma spēlē mūziku pieaugušiem cilvēkiem, kas novērtē vienkāršības spēku.

Latvijas alternatīvā roka scēnā trio Pienvedēja Piedzīvojumi ir viens no stūrakmeņiem – spēlējuši jau vairāk nekā divdesmit gadus, no underground mūzikas pagrabiem nokļuvuši uz lielākajām skatuvēm, šodien mūziķi piedāvā nobriedušu rokmūziku, kas uzrunā. Nesamākslotās melodijas, vienkāršie rifi un patiesums katrā taktī – Pienvedēja Piedzīvojumu koncerts ir kā satikšanās ar sevi.

Tīrs ģitāru skanējums amerikāņu folkmūzikas un tradicionālo roots mūzikas žanru manierē piešķir The Big Bluff noskaņu, kurā var sajust ceļa putekļus, vasaras sauli pašā zenītā un nerimstošu piedzīvojumu garu. Agrāk pazīstami ar nosaukumiem Acid Rain un Čehols, šobrīd The Big Bluff klausītājiem sniedz skaudra, nesamākslota rokenrola lādiņu ar r’n’b elementiem un ļauj izbaudīt mūziku, kāda tā ir savā patiesākajā būtībā.

Septiņdesmito gadu hārdroka skanējums muzikālo apvienību Laime Pilnīga ir pavadījis kopš grupas dibināšanas pirms desmit gadiem. Jauneklīgs enerģiskums un svaigs skanējums piešķir klasiskajam rokenrolam papildus vērtību, turklāt prasme eksperimentēt – pavisam jaunu skaņu. Blīvais ģitāru skanējums un vokālista spēcīgā balss rada pārliecību – rokenrols būs mūžam dzīvs, un mūžam aktuāls. Prieks mijas ar skumjām, vienkāršas un lipīgas melodijas ar ritma un tempa palēcieniem, klausītājam radot īstu un patiesu piedzīvojumu.

Devītais Positivus festivāls, kas no 17. līdz 19. jūlijam norisināsies Salacgrīvas Zvejnieku parkā, kā ierasts, būs notikums visiem augstvērtīgas mūzikas un traku ballīšu cienītājiem. Līdz šim festivālā dalību apstiprinājuši Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Placebo, Kasabian, Warpaint, St.Vincent, Basement Jaxx, Tom Odell, Jungle, Charli XCX, Lamb, Everything Everything, Fenech-Soler, Jack Garratt, Ewert and the Two Dragons, The Sound Poets, Kate Boy, King Gizzard & The Lizard Wizard, Triana Park, Max Jury, Soak, Peace, East India Youth, Indiana, Vök, Jennie Abrahamson, Rangleklods, Public Access T.V., Rival Sons, Ghostpoet, Inokentijs Mārpls, Momend, Laika Suns, Galvanic Elephants, Zebra Island, Super Besse, The Bongo Club, DJ Krankenwagen, Future Folk Orchestra, Parára, The Pink Elephant, Mona de bo, Alise Joste, Matīss Kļaviņš, Würffel, Sibyl Vane un The Werg. Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz Positivus sešām skatuvēm.

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits