Kāds ir tavs seksa scenārijs?

11.06.2012

Ne jau velti tev likās, ka dāsns vīrietis tāds būs arī seksā, bet no skopuļa gultā neko nesagaidīsi – intuitīvo nojausmu apstiprina zinātniska teorija. Izrādās, seksā mēs esam tieši tādi paši kā dzīvē!

Eksistē pieci seksa scenāriji, un tos var iedalīt šādi: Nekad, Pēc tam, Gandrīz, Ātri, Vienmēr. Lasi, taču neuztver pārlieku nopietni – teorijās vienmēr tiek aprakstīti tikai paši tipiskākie varianti, taču dzīvē sastopami arī starpposmi. Bet, ja pavisam atklāti, atzīsties – saprati taču, kurš dzīves-seksa scenārijs ir tavējais?!

1. scenārijs

NEKAD

Seksā: Mīlestība ir tīra, sekss – netīrs. Īsta princese (vai lēdija) stāv tam pāri. “Sieviete-Nekadniece” vai nu aizliedz sev izjust orgasmu vispār, vai arī izbauda to tikai ar nemīlamu vīrieti, kuru nākamajā dienā cenšas aizmirst. Savukārt šī tipa vīriešu pārstāvi aprakstījis jau Zigmunds Freids – kāds viņa pacients bijis impotents attiecībās ar sievu, turpretī ar prostitūtām – seksa gigants. Tāpēc, ka sievu dievināja un cēla uz pjedestāla, bet atslābināties atļāvās tikai ar "naktstauriņiem".

Dzīvē: Tieši tāpat šis cilvēks izturas arī pret darbu: netic, ka var darīt to, kas patīk, un saņemt par to naudu. Tāpēc dzīvo kā slepenais aģents: dienā ir vidēja ranga menedžeris kādā garlaicīgā ofisā, bet naktīs raksta stāstus vai blogu, kas piesaista samērā lielu auditoriju. (Ko tad citu ar tādu attieksmi pret seksu vēl naktīs darīt?) Neliela depresija šiem cilvēkiem ir pilnīgi normāls dvēseles stāvoklis. Dzīves moto: “Es nekad nedabūšu to, ko gribu.” Visticamāk, viņa vecāki ļoti strikti iedalīja pasauli baltajā un melnajā, tādēļ citādi dzīvot nemāk arī nu jau pieaugušais bērns.

+ Partnerim šāds cilvēks ir sarežģīta mīkla. Attiecības ir kā brauciens amerikāņu kalniņos – uzmundrina, uzvelk un sajūsmina.

– Lai cik neticami arī izklausītos, tieši šis scenārijs cilvēkus noved pie izlaidīga dzīvesveida. Cenšoties nodalīt savu melno un balto "es", viņi labprātīgi kļūst par puišiem un meitenēm "pēc izsaukuma", savedējiem vai zvērinātiem vientuļniekiem – kā nu kuram sanāk.

2. scenārijs

PĒC TAM

Seksā: Viņiem vienmēr atrodas kaut kas svarīgāks par intīmo dzīvi. Jānomazgā trauki, jāizsūc putekļi, jāpabeidz raksts... Bet nopirksim biļeti uz kūrortu, un tur jau nu gan...!

Manai draudzenei bija tāds vīrs. Biznesmenis. Mobilo telefonu ņēma līdzi pat gultā, rakstīja atbildi uz katru sms. Pats pliks, bet seja tāda nopietna, nopietna. Un vēl grumba pierē. Vispār jau puisis bija jauks. Tikai pirmajā vietā viņam vienmēr bija lidmašīnas, bet meitenes, kā jau dziesmā dzied, pēc tam. Turklāt seksā nekādas improvizācijas.

Dzīvē: Viņu moto: "Labs darbiņš, kas padarīts!" (Ar slēptu apziņu, ka visus darbus tāpat neizdarīsi.) Lielākoties šiem "Pēctečiem" ir lineāra domāšana: viņi labi spēj iztēloties un pat prognozēt notikumu gaitu, taču netic "paralēlajām pasaulēm" – nespēj saprast, ka divi notikumi var norisināties vienlaikus. Viņiem visu vajag pēc kārtas: vispirms nopelnīšu naudu, tad iepazīšos ar simpātisku puisi/meiteni, apprecēsimies, piedzims bērni, izaugs... un tikai tad sākšu dzīvot sev. Šādi cilvēki nespēj baudīt dzīvi, kamēr viss nebūs savests kārtībā. Viņi kļūst par lieliskiem izpildītājiem un nekad nekavējošiem darbiniekiem. "Bīstamās mājsaimnieces" arī pieder šai grupai.

+ Stabils darbs, savas vērtības apziņa un apkārtējo cieņa.

– Prieka trūkums dzīvē – jo īstajai dzīvei viņiem vienkārši neatliek laika. Un, lai cik dīvaini tas arī nebūtu, diezgan vāja karjera. Vadītājam ir jāspēj deleģēt atbildību un domāt ar vērienu, bet Pēcteči pārāk daudz uzņemas paši un domā šauri.

3. scenārijs

GANDRĪZ

Seksā: Orgasmu sasniedz reti. Pašā pēdējā brīdī viņu uzbudinājums strauji noplok vai arī process apnīk vēl pirms rezultāta sasniegšanas. Viņiem patīk attiecību sākumstadija: flirts un uzmanības pievēršana, sarunas un romantiski mājieni, skūpsti un petings. Šādi cilvēki mēdz novest sevi un partneri līdz galējai robežai, bet pie paša seksa tā arī nenonākt.

Dzīvē: Viņi iemieso slaveno mītu par Sīzifu: tu vel un vel akmeni kalnā, esi jau gandrīz virsotnē, bet tad tas pēkšņi sāk ripot atpakaļ. Un viss – sāc no jauna! Toties nav garlaicīgi. "Gandrīzīšiem" process ir svarīgāks par rezultātu, un reizēm pat ļaunāk – kādas lietas pabeigšanu viņi uztver kā apstāšanos, tukšumu, beigas. Šie cilvēki bieži vien ar lielu entuziasmu ķeras pie darba, kas viņiem šķiet interesants, bet nekad nenodod to laikā (vai arī nenodod vispār). Tāpat klājas arī personiskajā dzīvē. Viņi ķeras pie visiekārojamākā partnera valdzināšanas, bet pašā kāzu priekšvakarā vai nu aizbēg vai neapzināti pastrādā kādu muļķību, kas uz visiem laikiem sabojā attiecības.

+ Šo cilvēku dzīve ir notikumu un piedzīvojumu pilna. Tas viņiem sniedz iespēju ar sevi palielīties un saviļņo sabiedrisko domu.

– Aizraujoši tas ir tikai līdz trīsdesmit gadiem. Pēc tam visiem kļūst skaidrs, ka "Gandrīzītis" dzīvē tā arī neko nav sasniedzis.

4. scenārijs

ĀTRI

Seksā: Viņu dedzīgumu un nepacietību var sajaukt ar neprātīgu kaisli... bet patiesībā viņiem vienkārši ir svarīgi izdarīt To maksimāli ātri. Vīrieši tiecas iegūt pēc iespējas vairāk sieviešu, bet sievietes – notestēt partneri pēc visiem kritērijiem. Interesanti, ka, neskatoties uz visu iepriekšminēto, "Ātrie" ir pedantiski un atzīst tikai drošu seksu. Turklāt drošība tiek ievērota pastiprināti: hormonālā kontracepcija plus prezervatīvs, plus regulāras vizītes pie ginekologa (ja nu pēkšņi kas!). Un vispār – labāk būtu turēt pagalvī pistoli: gadījumam, ja uzrodas partnera greizsirdīgais vīrs vai sieva.

Dzīvē: Viņu moto: "Par visu nāksies samaksāt!" "Ātrie" vienmēr uztraucas – ka tikai kaut kas nenotiek! Tomēr tas nav iemels, lai atteiktos no baudas. Drīzāk jau otrādi: jācenšas grābt no dzīves, cik var, "kamēr vēl nav sācies". Kam tieši jāsākas, viņi paskaidrot nevar, taču atceras, ka māte reiz teikusi: "Iziesi pie vīra, un tad tikai sāksies!" Tāpēc meita cenšas baudīt dzīvi, kamēr vēl brīva. Bet, ja māte teikusi: "Ja slikti uzvedīsies, tevi neviens neprecēs", meita skries pie altāra ar pirmo, kas gadīsies pa rokai, un slikti uzvedīsies pēc tam. "Ātrie” bieži saka "nē" – katram gadījumam, lai vēlāk nebūtu ne par ko jāatbild. Turklāt mēdz gadīties, ka sākumā viņi no kāda svarīga uzdevuma vai projekta atsakās, bet pēc stundas paziņo, ka ir to jau paveikuši.

+ Princips "Acis darba izbijās, rokas darba nebijās!" ir viņu dzīves virzītājspēks.

– Mūžīgās bailes kādā brīdī var pārtapt par reālām slimībām. Bet paradums nodrošināties, uz visiem jautājumiem atbildot nē, ir iemesls, kura dēļ tiek palaistas garām lieliskas izdevības.

 

5. scenārijs

VIENMĒR

Seksā: Jēdzieni sekss un dzīve viņiem ir gandrīz sinonīmi. Sievietēm nav nekādu problēmu ar orgasmu, vīriešiem – ar erekciju. Katrā partnerī viņi iemīlas no sirds (lai arī uz neilgu laiku) un cenšas viņam sniegt patiesu baudu. Protams, arī starp šiem cilvēkiem gadās kāds monogāms eksemplārs... Vai esi kādreiz lasīju rakstu ar apmēram šādu nosaukumu: "Kopā jau deviņus gadus, sekss katru dienu!?" Nu, lūk, tas ir par viņiem.

Dzīvē: Atteikšanās no jebkuras iespējas ir noziegums pret sevi! Atšķirībā no iepriekšējā tipāža Vienmērīši uz visiem jautājumiem atbild ar jā. Un kaut kādā neizskaidrojamā veidā visu arī paspēj.

+ Depresija šiem cilvēkiem nedraudēs vēl ilgi. Un citiem viņi šķiet simpātiski.

– Panākumi viņus bieži vien padara par snobiem. Bet, līdzko šie laimes lutekļi sāk nicināt tos, kuriem dzīvē veicas mazāk, tā pakļauj sevi negatīvām emocijām, un veiksme vairs tik bieži nesmaida.

 

P.S. Kāpēc mēs par to rakstām? Tāpēc, ka mainīt savu attieksmi pret seksu ir nedaudz vieglāk nekā mainīt visu dzīvi! Ja esi ar kaut ko nemierā darbā, ģimenē vai attiecībās ar draudzenēm, draugiem vai kaimiņiem, vispirms pārskati savu intīmo dzīvi.

 

Teksts: Tatjana Salvoni.

 
Komentāri [1]
 
+0
Ha, es esmu "Gandrīz"... :D Un šķiet mans jaunais draugs arī... :/
05.08.2012 09:48 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits