Sekss, kas vienmēr beidzas ar orgasmu

17.04.2015

Būsim godīgas: lai sieviete sasniegtu orgasmu, krietni jāpapūlas. Toties vīriešiem orgasms parasti rodas kā no zila gaisa - gandrīz bez jebkādas piepūles. Tāpēc jau arī nekad nav dzirdēts, ka vīrieši sēdētu bārā un apspriestu, cik grūti to sasniegt. Vienīgā lieta, par ko viņi tiešām uztraucas, ka orgasms var pienākt pārāk ātri...

Tas, ka mums, sievietēm, jācīnās par orgasmu, esot dabiski, tā redz' esot radīts cilvēks. "Pretēji vīrieša fizioloģijai, sievietes orgasms reprodukcijai nav nepieciešams. Sieviete orgasmu var neizjust vispār un tomēr turpināt dzimtu," saka Elizabete Loida, bioloģijas profesore un grāmatas The Case of the Female Orgasm (Harvard University Press, 2005) autore.

Citiem vārdiem sakot, māte daba atstājusi mūs, sievietes, novārtā un tāpēc par savu labsajūtu jārūpējas vien pašām. Par laimi, tas nav neiespējami. Vienīgais, kas tev jādara, jāliek lietā izdoma un pašas rokas.

Tēlošana noved pie jaunas tēlošanas, nevis orgasma

Gandrīz droši iespējams apgalvot, ka tikai reta sieviete kaut reizi mūžā nav tēlojusi orgasmu. Iemesli, kāpēc tas tiek darīts, visbiežāk šķiet gluži pamatoti. Taču neatkarīgi no tā, vai tēlots tāpēc, lai saudzētu vīrieša pašapziņu, sniegtu iespaidīgu erotisko priekšnesumu, izvairītos no sāpēm pārāk ieilgušā mīlas aktā, vai lai slēptu to, ka sieviete patiesībā nezina, kas un kā jādara, izlikšanās ir izlikšanās. "Vīrietis patiesu baudu no seksa gūs tikai tad, ja sekss patiks arī tev," saka ginekoloģe Kristiāna Nortrupa, grāmatas Women's Bodies, Women's Wisdom (Bantam, 1998) autore. "Mirklī, kad vīrietis ir dziļi tevī, viņš sajutīs, vai tu tēlo orgasmu, vai nē." Cita lieta, vai vīrietis tev parādīs, ka viņš zina... Diemžēl jo biežāk tu tēlo, jo grūtāk vīrietim tevi pieķert melos un ar laiku viņš pat noticēs, ka tava bauda ir patiesa. Tādējādi pati esi radījusi apburto loku: jo ilgāk tu izliecies, jo vieglāk ir to izdarīt vēlreiz. Drīz vien tu guļamistabā jutīsies kā svešiniece, kurai jānes smags noslēpums.

Kā pārtraukt tēlošanu

Ir divi veidi, kā to izdarīt. Tu vari viņam neko neteikt, bet parādīt. Citiem vārdiem sakot, vienkārši pārtrauc tēlot un parādi savam partnerim, tieši ko tu vēlies, lai viņš dara. Kā paskaidrot tavas uzvedības pēkšņās pārmaiņas? Vienkārši pasaki, ka vēlies pamēģināt ko jaunu. Vari būt droša - tas iedarbojas vienmēr.

Otrs veids ir godīgi atzīties tēlošanā. Ja jūsu attiecības nav sevišķi ilgas, tu vari, piemēram, pateikt, ka esi tēlojusi tāpēc, ka biji uztraukusies. "Tikai nekādā gadījumā atzīšanos neuzsāc guļamistabā," saka Nortrupa - citādi viņš to uztvers kā kritiku. Kad tu beidzot izstāstīsi šo noslēpumu, atgādini viņam, cik nozīmīgi ir tas, ka esi godīga, un cik grūti tev bija atzīties. Pasaki viņam: "Es būtu varējusi turpināt tēlot, bet es uzskatu, ka tev tas ir jāzina." Jebkurā gadījumā viņa lepnums tiks nopietni iedragāts, tāpēc tev vajadzētu vīrietim paskaidrot, ka kopā ar viņu juties lieliski un kļūdaini iedomājies, ka labākais veids, kā viņam to parādīt, ir notēlot orgasmu. Tad pavaicā, vai viņš vēlētos visu sākt no jauna. Un tad - īstais laiks treniņam!

Kā masturbēt

Ja tēlo kopā ar savu partneri, cerams, ka vismaz vienatnē gūsti patiesu baudu. Ļoti labi, ja zini, kā vari sevi apmierināt. Taču ja nekad neesi to darījusi un nemaz nezini, kas īsti darāms, lasi un seko mūsu ieteikumiem. Tev nepieciešams: 1. lubrikants; 2. vientulība; noslēgta telpa; 3. seksīgs noskaņojums; 4. laiks. Ar lubrikantu, kas uzziests uz pirkstu galiem, (lieto lubrikantu uz silikona bāzes, citādi vannas ūdenī tas noskalosies) sāc maigi glāstīt savu klitoru un vagīnu. Vari arī paeksperimentēt ar dušas strūklu, bet nekādā gadījumā nepieļauj ūdens ieplūšanu makstī.

Neuztraucies, ja pirmajā reizē nesasniedz orgasmu. Galvenais - izproti, kas tev patīk un kādas kustības un glāsti tev sagādā labsajūtu. Ja kļūst garlaicīgi, pārtrauc šo nodarbi un turpini atkal nākamajā dienā, un vēl arī aiznākamajā un aiz aiznākamajā. Ja radīsi sev šādu pieradumu, galu galā orgasmu patiešām sasniegsi. "Šādi vingrinoties, tiek kairināti nervu receptori. Pēc orgasma sasniegšanas tavas smadzenes nākamreiz uztvers šo signālu un sapratīs, ka tām jāveicina orgasms," saka Kerola Kvīna, grāmatas Exhibitionism For The Shy (Down There Press, 1995) autore.

Kā masturbēt kopā ar mīļoto?

Viens no izplatītākajiem mītiem par kulmināciju ir tāds, ka dzimumakta laikā gūtais orgasms esot pilnīgi savādāks nekā klitorālais orgasms, ko sieviete sev sniedz pati. Taču tā nav patiesība. Masturbācijas tehnika, ko mēs atklājam vienatnē, tikpat labi darbojas arī dzimumakta laikā. Tātad, ja vienatnē tu orgasmu vislabāk sasniedz, stimulējot klitoru, tad arī kopā ar savu partneri vari darīt to pašu. Nākamreiz, uzsākot mīlēšanos, parādi vīrietim, ka tev sagādā baudu klitora stimulācija.

Nesaspringsti, domājot par orgasmu

Pat tad, ja orgasmu nevari sasniegt ilgāku laiku, galvenais nesaspringsti. Tā tikai attālināsi to vēl vairāk. Tā vietā koncentrējies uz šī brīža izjūtām - savām muskuļu kustībām, izmaiņām elpošanā, nevis uz to, ka tev tūlīt pat jāsasniedz kulminācija. "Ar saspringtu domāšanu un pārspīlētu orgasma gaidīšanu tu to drīzāk aizbaidīsi," saka Notrupa.

Trenē maksts muskuļus

Vingrojumi maksts muskuļu stiprināšanai ir viens no labākajiem veidiem, kā "trenēties" orgasmam. Sasprindzini un atkal atslābini iegurņa un dibena muskuļus vismaz 10 reizes dienā. Vari šos muskuļus trenēt arī urinējot - uz mirkli čurāšanu pārtraucot un tad atkal atsākot. Šos vingrinājumus var izpildīt, ar maksts muskuļiem aptverot, piemēram, vibratoru vai partnera locekli. Starp citu, šāda ritmiska pulsācija arī tavu partneri pacels septītajās debesīs.

Vingro

Vai zināji, ka vingrošana ir gluži kā priekšspēle? Daudzas sievietes atklājušas - tad, kad viņas ir labā fiziskajā formā, arī orgasms ir spēcīgāks un vieglāk sasniedzams. Vēl jo spēcīgāks orgasms būs tad, ja sekss notiks uzreiz pēc treniņa. Fizisko aktivitāšu rezultātā paātrinās asinsrite un sirdsdarbība, kas savukārt pastiprina seksuālo jutīgumu.

Atrodoties augšpusē

Ja dzimumakta laikā tu atrodies augšpusē, apsēdies uz vīrieša tā, lai klitors atrodas starp tavu un partnera iegurņa kaulu, jo šādi to var ļoti ērti stimulēt. Pareizais leņķis atkarīgs no jūsu ķermeņu saderības. Ja puisis nedaudz izliec muguru, tad viņa gurni pacelsies uz augšu un jūs varēsiet berzēties viens pret otru virzienā uz augšu un apakšu vai arī kustoties iekšā un ārā.

Atrodoties apakšā

Savukārt, ja tu atrodies apakšā un guli zem partnera, mēģini izliekt muguru tā, lai viņa loceklis kairina klitoru un sniedz tev lielāku baudu. Starp citu, tavu gurnu meklējošās kustības arī tavam partnerim sagādās papildus baudu. Viņš noteikti būs sajūsmā par tavu aktivitāti.

Sniedz sev palīdzīgu roku

Vairums seksa pozu atstāj klitoru pieejamu glāstiem. Ja tu parasti masturbē un sasniedz orgasmu, stimulējot klitoru, pozas, kas ļauj pieskarties klitoram, ir tev ļoti piemērotas. Stimulē klitoru pati vai paņem partnera roku un parādi viņam, kas īsti darāms. Gluži tāpat kā masturbējot, arī dzimumakta laikā pilīte lubrikanta tevi pasargās no nepatīkamām sajūtām un klitora pārliekas jutības. Bet, ja atrodies ar seju uz leju, atrodi ko citu, ar ko stimulēt klitoru - spilvenu, viņa augšstilbu, vai viņa dzimumlocekļa pamatni.

Aksesuāri

Aizmirsti, seksa rotaļlietu izmantošana nav tava vīrieša krāpšana. Jo īpaši gadījumos, ja šis ir vienīgais veids, kā tu vari sasniegt orgasmu. Būtu neprāts to neizmantot. Liekot lietā vibratoru, tu vairāk varēsi koncentrēties uz savām sajūtām, nevis uz pašu procesu, kā tas ir dzimumakta laikā. Tikai nepaliec pārāk atkarīga no šīm mantiņām. Ja vibrators ir lielāks nekā tava vīrieša dzimumloceklis, izmanto mazāku stimulatoru un iemācies likt lietā savas rokas.

Ja tevi apmierina viena poza, nemaini to

Bieži vien sievietes orgasmu spēj sasniegt tikai vienā noteiktā pozā vai ar viena noteikta paņēmiena palīdzību. Ja raizējies, vai tas ir normāli, un vai nav nepieciešama pozu daudzveidība, speciālisti mierina: "Atrast vienu vienīgu veidu vai pozu, kā sasniegt orgasmu, ir daudz labāk nekā orgasmu nesasniegt vispār," skaidro Kvīna. "Ir mokoši un nepareizi sevi šaustīt ar domu, ka tev orgasms obligāti jāsasniedz arī citās pozās." Jo vairāk tu uztrauksies, jo vairāk attālināsi orgasmu.

Izvairies no rutīnas

Ja uzskati, ka ir tikai viens veids, kādā tu vari sasniegt orgasmu, tad, protams, vienmēr izvēlies tikai šo ceļu un sasniedz orgasmu. Taču tu gluži labi zini - ja nedēļu no vietas baudi vienu un to pašu ēdienu, drīz vien tu tam vairs negribi skatīties pat virsū. Gluži tāpat var notikt arī ar seksu. Tāpēc eksperimentē. Seksa laikā izmēģini dažādas pozas un variācijas, taču beigt vari tai vienīgajā, kurā gūsti orgasmu. "Stimulācijai, kas tevi aizved pie orgasma, pievieno citus glāstus, savādākas kustības," saka Kvīna. "Ja orgasmu sasniedz, vienīgi stimulējot klitoru, bet vēlies uzzināt, kāds ir vaginālais orgasms, klitora glāstus apvieno ar dzimumaktu. Mirklī, kad jūti - sākas orgasms, liec klitoru mierā un ļaujies jaunajām izjūtām."

Tavs orgasms nav iecirsts akmenī

Tas, ka reiz esi sasniegusi orgasmu, nenozīmē, ka bez piepūles to gūsi arī nākamreiz. Vairumam sieviešu nemitīgi jārūpējas par to, lai viņas seksa laikā gūtu baudu. Jo labāk mēs pārzināsim savu ķermeni, jo labāk zināsim savu partneri, jo labāk mēs patiksim pašas sev, jo vairāk mēs ticēsim, ka esam tiesīgas gūt seksuālu baudījumam. Jo pārliecinātāka tu būsi gultā, jo vairāk panākumu gūsi seksā un spēsi sagādāt lielāku baudu gan sev, gan savam partnerim. Galvenais - esi pacietīga. Regulāri izzini savu ķermeni un nebaidies masturbēt. Nosolies pati sev, ka vairs nekad dzīvē netēlosi orgasmu un drīz vien manīsi, ka tev tēlošana nemaz vairs nav nepieciešama - sasniegsi to pa īstam.

Teksts: Inguna Vitkovska

 
Komentāri [4]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā
 
+1
Sieviešu Viagra 100 mg-orgasma sasniegšanai! 29167128
11.04.2018 20:04 | saite | Atbildēt
 
 
-2
Muļķības,nav bijusi vēl tāda sieviete,kura nesasniegtu orgasmu.
02.09.2016 11:54 | saite | Atbildēt
 
 
+3
Kā jau vienmēr- visur skaļi apraksta TO brīdi. Bet aizmirst par tādu lietu, ko sauc par priekšspēli.
06.05.2015 08:20 | saite | 1 atbilde | Atbildēt
 
 
+0
Jā, tā ir ļoti svarīga procesa sastāvdaļa un vīrieši tur daudz grēko, jo vienkārši nezina.
22.05.2019 08:48 | saite
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits