Seksīgākās lietas, ko darīt pēc seksa

08.02.2012

Izmēģini šos trikus kārotās tuvības baudīšanai, pirms vēl tavs vīrietis ir apgriezies uz otriem sāniem un aizmidzis vai arī devies uz virtuvi pēc alus.

Priekšspēle ir mežonīga, sekss – brīnišķīgs, bet tas, kas seko pēc tam, nu gan nekam neder. Tomēr negaidi, ka mīļotais rīkosies tev pa prātam – kāds nesen veikts pētījums rāda, ka tuvība pēc seksa ir svarīga tikai sievietēm. “No evolūcijas viedokļa raugoties, šādi brīži sievietēm rada kopības sajūtu,” skaidro pētījuma līdzautore, Olbraita koledžas psiholoģijas docente un filozofijas zinātņu doktore Sūzena Hjūsa. “Savukārt vīrieša instinkts tuvību neparedz, jo liek doties pāroties ar citām.” Bet, tā kā mēs vairs nedzīvojam alās, lielākā daļa vīriešu labprāt paliks tev līdzās – ja vien parādīsi, pēc kā tu ilgojies.

Tu vēlies... parunāties

Pateicoties hormoniem (oksitocīnam un vazopresīnam), kuri nodrošina emocionālo saikni, jūs abi jūtaties īpaši tuvi. Tomēr vīrietis ir pārguris, tāpēc izvēlies tēmu, kas neprasa lielu koncentrēšanos un šķiet interesanta arī viņam. Izmēģini kādu no šīm:

Vīrieša favorīttēmu – seksu. Pastāsti, kuras pozas tev sagādā lielāko baudu, un pajautā, kuru viņš vēlētos izmēģināt vēlreiz.

Viņa ķermeņa apspriešanu. Pavaicā, kā vīrietis ieguvis kādu rētu, vai izsaki komplimentu par izskatu. Stāstot par sevi, viņa uzmanība nezudīs.

Kaut ko līdzīgu spēlei: pajautā, kur viņš labāk gribētu dzīvot – uz tropu salas vai lielpilsētā. Jo negaidītāks jautājums, jo labāk. Galvenais, lai raisās viegla saruna.

 

Tu vēlies... iekvēlināt viņu nākamajam raundam

Kā zināms, pēc kulminācijas vīrieša loceklis ir īpaši jutīgs, tāpēc jebkurš tiešāks pieskāriens viņam varētu šķist nepatīkams. Lai iekvēlinātu mīļoto vēlreiz, izmēģini šos maigos ieteikumus.

Sāciet ar nelielām uzkodām, lai atjaunotu cukura līmeni asinīs un dotu vīrietim pietiekami daudz laika atelpai. Panašķojieties gultā ar vīnogām, olīvām vai šokolādes gabaliņiem − tas būs patīkami un saglabās juteklisku noskaņojumu.

Apžilbini viņu ar spēcīgu vizuālo iespaidu, piemēram, pastaigājies pa guļamistabu kaila. Iekāre sākas smadzenēs, un, redzot tavu ķermeni, tā ātri izsauks fizisku uzbudinājumu.

Visbeidzot ķeries pie glāstiem. Sāc ar mazāk jutīgajām ķermeņa daļām – muguru un pleciem. Vīrieša ķermeņa temperatūra pēc seksa ir mazliet paaugstināta, tāpēc atvēsināšanai izmanto siltu sūkli (auksts varētu radīt nepatīkamas sajūtas). Tad liec viņam apgriezties, paberzē krūtis un ik pa brīdim sniedz kaislīgu skūpstu. Skūpstīšanās laikā izstrādājušies hormoni pacels vīrieša libido.

 

Tu vēlies... seksīgi pamīlināties

Vīrietim varbūt ir nepieciešama atelpa, bet tavs ķermenis vēl aizvien ir uzbudināts un gatavs atkārtotai baudai. Ierosini kādu no šiem ellīgi karstajiem scenārijiem un izpelnies papildu orgasmu.

Sāc izrādi. Pieskaries sev un vienlaikus elpo aizvien dziļāk – tā tu stimulēsi savu uzbudinājumu un parādīsi, ka aizvien vēl esi gatava. Tad nerātni pasmaidi un piedāvā viņam pārņemt vadību.

Parotaļājies ar palīglīdzekļiem − šis ir piemērots brīdis jaunā vibratora vai lubrikanta izmēģināšanai. Vai arī palūdz, lai vīrietis tev no krūtīm nolaiza šokolādes sīrupu. Viņš ar neslēptu sajūsmu iesaistīsies un vēros tavu reakciju.

Ieejiet dušā. Karsts ūdens stimulēs asinsriti un liks jums abiem sajust uzbudinājumu. Palūdz, lai vīrietis tevi nomazgā, un tad ievadi viņa roku sev starp kājām.

 

Tu vēlies... aizmigt apskāvienā

Tavs mīļotais ir sakarsis un noguris, tāpēc apskāvieni viņam varētu izraisīt klaustrofobisku sajūtu. Lūk, daži ierosinājumi, ja vēlies fizisku kontaktu arī pēc seksa.

Ieslēdz ventilatoru vai gaisa kondicionieri un mūziku – tas palīdzēs jums pārslēgties no seksa uz atpūtu.

Turi vīrieša roku. Sadošanās rokās atbrīvo hormonus oksitocīnu un prolaktīnu, kas stimulē vēlmi pēc fiziskas tuvības.

Karotīšu pozas vietā izmēģini t.s. slinko pozu, kas apmierinās viņa vēlmi pēc telpas. Ļauj vīrietim gulēt uz vēdera, bet pati guli uz sāniem, vienu roku uzliekot viņam uz muguras un ar kājām apvijot viņējās.

 

Avoti: filozofijas doktore un grāmatas You Can be Your Own Sex Therapist (Casper Publishing, 1997) autore Kerola Altmana; grāmatas Till Sex Do Us Part (Key Porter Books, 2008) autore Trīna Rīda; pedagoģijas zinātņu doktore un grāmatas A Little Bit Kinky (Three Rivers Press, 2010) autore Nataša Valdeza.

Teksts: Anna Davies.

 
Komentāri [2]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā
 
+0
interesanti [sun]
07.08.2012 23:53 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Viennozīmīgi iedzert kādu malku apelsīna sulas...apskaut mīļoto un saldi iemigt. :)
25.02.2012 23:44 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits