Kļūsti produktīvāka!

28.06.2013

Vai kādreiz esi sevi pieķērusi klīstot apkārt pa istabu un patiesībā nedarot neko? Tad tiec vaļā no nepatīkamās vainas sajūtas un sāc rīkoties! Ja tev ir sajūta, ka pienācis īstais brīdis izmantot savu laiku lietderīgāk, izlasi mūsu padomus, kā to izdarīt.

Tālredzīga dienas plānošana
Laika plānošana ir pielīdzināma ienākumu un izdevumu plānošanai – ir jārīkojas produktīvi un efektīvi. Pieraksti visu, kas ir jāizdara un sakārto sarakstu, sākot ar svarīgāko lietu. Ja tev būs plānotājs vai dators, tas tikai atvieglos tavu dzīvi.

"Nē!" daudziem darbiem vienlaikus
Ja būsi uzņēmusies pārāk daudz pienākumu, galu galā tu atjēgsies daudzu paveicamo lietu ielenkumā. Aktīva uzmanības pārslēgšana no vienas lietas uz citu sekmē tavu smadzeņu nogurumu, un rezultātā tu zaudēsi spējas koncentrēties. Rēķinies, ka tev ir nepieciešamas vismaz 20 minūtes, lai restartētos, un sāktu koncentrēties jauna uzdevuma izpildei ar pilnu atdevi.

Treniņi pirms darba
Endorfīnu pieplūdums palīdzēs tev sasparoties un darboties visu dienu. Kā arī, vēl divas stundas pēc sporta treniņa tu spēsi darboties radošāk un produktīvāk, jo smadzenēm tiks piegādātas papildus glikoze un skābeklis.

Ierobežota distance
Tava efektivitāte noteikti paaugstināsies, ja ierobežosi laiku, kurā ir jāpaveic noteikts uzdevums. Strādājot noteiktos laika limitos, paralēli tu attīstīsi savas spējas koncentrēties, kā arī iemācīsies nesadalīt savu uzmanību noteikta mērķa sasniegšanai.

Prāta spēles
Nodarbini savu prātu gan darbā, gan brīvā laikā. Nevis vienkārši zvilni uz dīvāna, skatoties TV, bet risini krustvārdu mīklas un sudoku. Šīs aizraujošās nodarbes asina prātu, attīsta atmiņu un loģiskās spējas, kā arī palīdz koncentrēties un uztur tevi možu. Tu attīsti īpašības, kuras nepieciešamas darba gaitā.

Darbs ārpus biroja
Tu gūsi ne tikai kofeīna izraisīto iedvesmu, bet tu izbaudīsi arī labumu no apkārtējās vides maiņas. Pieklusinātie trokšņi, tādi kā nelielās kafejnīcas nesteidzīgā un mierīgā dzīves plūšana, dažkārt daudz efektīvāk sekmē radošā darba izpildi, nekā drūzma, sarunas un kņada birojā.

Būt produktīvai atmaksājas, ne tikai finansiāli, bet arī emocionāli. Atskatoties uz paveiktām lietām tu būsi gandarīta par paveikto darbu un tava oma uzlabosies. Nedaudz laika un plānošanas darbu un tu būsi pozitīvi noskaņota, enerģijas pilna un iedvesmota jaunu mērķu sasniegšanai.

Teksts: Jevgēnija Jakovļeva

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!