Iegūsti kāroto vakanci!

23.03.2013

Mēs zinām – tu vari visu! Izveidot lieliskas attiecības ar mīļoto vīrieti un uzturēt kaisli gultā tev noteikti nesagādā nekādas grūtības. Tomēr, arī karjera tavā dzīvē ieņem svarīgu lomu, vai ne? Izlasi desmit soļus, kas tev palīdzēs tikt pie sava sapņu darba! Meklē slēptās vakances!

Visticamāk, ja darbu meklēsi, skatoties tikai interneta sludinājumos, tas prasīs daudz laika. Koncentrējies uz sev interesējošajām iestādēm. Sūti CV uzņēmumiem, pat ja konkrētās darba vietas nereklamē brīvas vakances. Neaizmirsti e-pastam pievienot klāt motivācijas vēstuli!   

Runā ar pareizajiem cilvēkiem. Noskaidro, kurš uzņēmumā ir atbildīgs par jaunu darbinieku pieņemšanu. Visticamāk, tas būs personāldaļas vadītājs. Vienalga, vai tu ar iestādi sazinies caur e-pastu, zvanot vai ar sociālo tīklu starpniecību, pārliecinies, vai cilvēks otrā galā ir pietiekami kompetents tev atbildēt.

Iegūsti pieredzi! Uzkrāt nepieciešamo pieredzi kādā no profesijām nav neiespējami. Jau tikmēr, kamēr meklē darbu, apmeklē kursus, seminārus vai piesakies bezmaksas praksē. Tā ir lieliska iespēja darba devējam parādīt, cik ļoti esi ieinteresēta konkrētajā amatā.   

Izrādi iniciatīvu! Darbu sameklēt var ne tikai atsaucoties uz sludinājumiem vai sazinoties ar uzņēmumiem. Kad iestāde meklē darbiniekus, arī viņi izskata sludinājums. Tādēļ ievieto atbilstošajās vietnēs arī savējo! Tas tev krietni ietaupīs laiku. Nedomā, ka izvēlētas tiek tikai ar pieredzi bagātās kandidātes. Arī tev ir lieliskas izredzes!   

Zini, ko gribi! Pirms sūti savu CV uz daudzajiem uzņēmumiem, izdomā, kurā no tiem tu patiešām vēlētos strādāt. Padomā, vai tu vēlies darboties lielā, vai gluži pretēji – mazā uzņēmumā. Sašaurini meklēšanas loku līdz minimumam un ar visiem 100% koncentrējies uz to!   

Uzturi kontaktus! Izmanto interneta priekšrocības, lai regulāri sazinātos ar citiem cilvēkiem. Turi acis un ausis vaļā. Iespējams, kāds ko pazīsti strādā tavā sapņu uzņēmumā, bet tu to pat nenojaut! Ar sociālo tīklu priekšrocībām, saziņa un informācijas plūsma būs ātra un vienkārša!   

Rīkojies ātri! Ja redzi sludinājumu par brīvu vakanci, rīkojies! Nesēdi rokas klēpī salikusi un neatliec pieteikšanos darbam uz vēlāku laiku. Pārliecinies, ka e-pastam klāt esi pievienojusi gan CV, gan motivācijas vēstuli un steidzies to nosūtīt. Uzņēmums noteikti novērtēs tavu izrādīto interesi un ātro rīcību!   

Izvērtē savas spējas un iespējas! Ir labi būt mērķtiecīgai. Tomēr necenties ar varu iekļūt tur, kur varbūt tev nav jābūt. Pēc vairākiem atteikumiem padomā, vai tas tiešām ir īstais darbs, ko meklē. Ļoti iespējams, ka atteikumu iemesls ir pieredzes trūkums. Bet visam savs laiks! Pirms turpini virzīties tuvāk savam sapņu darbam, paej nedaudz sānis, iegūsti nepieciešamo pieredzi un tikai tad dodies tālāk uz priekšu! Tici mums, nekas nenāk viegli. Tikai ar smagu darbu un pareizu rīcību iespējams sasniegt mērķi!   

Uzzini atsauksmes. Ja kādu iemeslu dēļ, pēc darba intervijas neesi pieņemta amatā, tev ir visas tiesības uzzināt iemeslu. Uzņēmums būs tikai priecīgs, norādot tev ceļu pareizajā virzienā un sniedzot dažādus ieteikumus. Turklāt, visbiežāk kļūdas tiek pieļautas visvienkāršākajās lietās, kas diemžēl arī ir tās svarīgākās.   

Nezaudē entuziasmu! Ir neizbēgami, ka laika gaitā pacilātā sajūta un degsme izzūd. Tomēr, atteikumi dažkārt mudina cilvēku strādāt un censties vēl vairāk. Atceries, lai kaut ko panāktu, ir jābūt neatlaidīgam!

Esi uzņēmīga, enerģiska, pārliecināta un tev viss izdosies!

Teksts: Madara Ozoliņa

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits