Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sapņi

 
10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Vai ticat sapņiem, kas caur simboliem vai varbūt tiešā veidā attēlo nākotnes notikumus? Vai sapņi mēdz arī pasargāt?
15.11.2017 13:56 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Savās domās par šo tēmu esmu kaut kur pa vidu starp ticu un neticu...
Ir bijušas dzīvē 4 reizes ļoti, ĻOTI izteiksmīgi un spilgti sapņi (vai murgi), pēc kuru nosapņošanas neilgā laika periodā norisinās notikumi, kurus diezgan precīzi (tomēr caur simboliem) atspoguļojuši šie sapņi. Tāpat ir viens sapnis (vai sapņu sērija), kurus redzēju bērnībā par vietu, kurā nekad agrāk nebiju bijusi (dzimtas mājas, kuras bija pilnībā sabrukušas un kur neviens nedzīvoja jau vairākus gadu desmitus vēl pirms manas dzimšanas), varēju detaļās aprakstīt visu, kur kas atrodas, kā izskatās, uzzīmēju precīzu pagalma izkārtojumu un dažādu telpu iekšskatu, ko apliecināja vecvecāki, ka tur tiešām tā ir izskatījies. Šī lieta man joprojām ir mistika.
Skolas laikā mani ilgstoši vajāja viens un tas pats sapnis līdz es sāku iedziļināties, piedomat par to, mēginat saprast, ko man tas nozīmē...vienlaikus sāku risināt vienu attiecību problēmas, kad kāda brīdī sapratu - šo sapni beidzu redzēt, kad atrisināju problēmas ar konkrēto cilvēku.
Tomēr, kaut vai analizējot savu pieredzi, saprotu, ka pēdējā gadījumā sapņos vairāk var redzēt tieši zemapziņas impulsus, kas izriet no konkrētiem iekšējiem pārdzīvojumiem, kamēr pirmie divi man joprojām ir nesaprotama mistērija. Ticēt teorijai par iepriekšējām dzīvēm vai ekstrasensorām spējām caur sapņiem pareģot nākotni es tomēr līdz galam neesmu sākusi un vairak gan sava veselā saprāta labā sevi mierinu ar domu, ka tās visas bijušas tikai neparastas sagadīšanās :)
15.11.2017 14:05 |
 
Reitings 254
Reģ: 06.09.2017
Bieži domāju par sapņiem un dažreiz ir tā, ka jo vairāk domāju, jo mazāk saprotu. Piemēram, jau vairāku gadu garumā periodiski redzu sapnī vienu un to pašu vietu. Neteiktu, ka tā vieta manā dzīvē bijusi ļoti nozīmīga, jo tas ir parasts ceļš pa kuru pirms daudziem gadiem sanācis iet, bet, neskatoties uz to, sapņos šī vieta parādās regulāri. Nespēju iztulkot šo sapņu nozīmi. Tāpat jau kādas 4 reizes pēc kārtas sapnī redzu kā skrienu pa vienu ielu. Pats dīvainākais, ka es tādu ielu nekad mūžā neesmu redzējusi, nekad tādā vietā neesmu bijusi, taču katru reizi, kad konkrēto ielu redzu sapnī, tā izskatās tieši tāda pati kā iepriekšējos sapņos, tā it kā es to zinātu un ikdienā pa to staigātu, taču tā nav. Un tādi sapņi ir ļoti daudz. Katrā ziņā, sapņi ir ļoti interesanta tēma.
15.11.2017 14:21 |
 
Reitings 196
Reģ: 27.09.2016
Es ticu, ka sapņi ļauj sakārtot domas un informāciju, reizēm ar zemapziņas palīdzību parādot priekšā kaut ko, ko, nomodā esot, viegli palaist garām. Bet nekādiem simboliem neticu. Vienu brīdi mēģināju skaidrot sapņus, bet sapratu, ka viss ir atkarīgs no konkrētās situācijas nevis simbola.
Ir bijis, kad ar sapņa palīdzību izlemju, kā rīkoties, jo sapratu, kas man šķiet vissvarīgākais. Bet visa informācija jau man bija, tikai vajadzēja to prioritizēt. :)
15.11.2017 14:37 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Sapņus redzu kā zemapziņas atbalsi. Nekādus simbolus neskaidroju, nemeklēju kaut kādus īpašus skaidrojumus. Kādreiz ar to aizrāvos, bet tagad saprotu, ka tas ir bezjēdzīgi, jo jādzīvo te tagadnē un lieki nav jāietekmējas no pagājušās nakts sapņiem.
15.11.2017 14:46 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Par tiem simboliem jau arī jāskatās ļoti individuāli (ja vispār to skatās), jo katram jau tā attieksme un izjūtas par konkrētiem simboliem var būt atšķirīga (brutāls piemērs - čūska - ir taču gan cilvēki, kuriem ir paniskas bailes no čūskām, gan tādi, kuri pārlieku spēcīgi mīl šīs radības, līdz ar to arī zemapziņas impulsi saistībā ar šo simbolu varētu būt atšķirīgi. Es, protams, par šo nespriežu profesionāli, bet no sagrābstītām informācijas drumslām cenšos formulēt savu viedokli (tas disklaimerim, ja nu šeit parādās kāds spečuks un sāks pārmest, ka es gvelžu muļķības) :-D
15.11.2017 14:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits