Pērku svaigu gaļu, reizēm zivis un citas jūras veltes (pārsvarā svaigas vai saldētas), sezonas augļus un ogas, jo ir gan lētāk, gan kvalitatīvāk. Gaļas paviljonā iepērkos katru nedēļu, pērku pa lēto sunim dažādus subproduktus un gaļu - vistu kaklus, tītaru sirdis, utml. Vīrs tirgū pērk nelobītos valriekstus un lazdu riekstus, jo citur grūti dabūt un arī ir daudz dārgāk. Vasarā vienmēr pērku arbūzus un melones tirgū.
*
Man ir "īpašā" gaļas pirkšanas vieta, kur mūs jau pazīst un iesaka labāko gaļu, kā arī neskopojas ar atlaidēm. Bet sakņu paviljonā pie vienas konkrētas pārdevējas ir izcili korejiešu burkāni, ļoti ļoti stipri, tieši manā gaumē.
*
No "īpašajām" vietām un lietām - Rubeņu gaļa, to pērku kā ciemakukuli uz laukiem, zivju paviljona garšvielu stends, kur var gan retāk atrodamas garšvielas nopirkt, gan iepakojuma izmērs ir pieklājīgs, nevis 20gramīgie kā Rimi. Gan gaļas, gan zivju paviljonā ir Iļģuciema alus veikals, kur var nopirkt gardo izlejamo dzērveņu alu. Gaļas paviljonā esmu pirkusi izcili garšīgu Chorizo desu tajā Spānijas veikalā. Un vēl esmu pirkusi veselu fazānu - nekur citur Rīgā neesmu redzējusi fazāna gaļu. Centrāltirgus ir arī vienīgā vieta, kur esmu atradusi bārbeles ogas. Nu ja nu vienīgi vēl Gemosā var mēģināt meklēt.
Nelepojos ar to, ka pērku kontrabandu, bet, kad ir ļoti liela nepieciešamība, zinu, kur var nopirkt etiķa esenci.