Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sejas kopšanas ABC

 
Reitings 579
Reģ: 09.04.2011
Man ir 25 gadi, lai arī viegli un periodiski un tomēr...problemātiska, kombinēta sejas āda, un lai arī esmu apmeklēju pārmaiņus dažādus kosmetologus (veicu sejas tīrīšanu), man nav īsti skaidrības par pareizu produktu secību sejas kopšanā. Parasti kosmetologs cenšas nopārdot kādu sev tīkamu produktu līniju un ar padomiem īpaši nedalās, ja nesaskata manu atsaucību, tāpēc metīšu kaunu pie malas par savu nezināšanu un jautāšu šeit. Galu galā kauns ir nevis nezināt, bet negribēt zināt. ;-):-)
Ikdienā (vakarā) lietoju zaļo Eucerin līniju - attīrošu želeju (šo izmantoju, lai noņemtu kosmētiku : bb krēmu, acu ēnas, laineri vai acu zīmuli) problemātiskai ādai un toniku. Vai pēc šī ir jābūt vēl kaut kam, vai arī uzreiz/pēc kāda laiciņa var uzklāt krēmu?
No rītiem parasti noskaloju seju ar ūdeni un lietoju BB krēmu, bet kā būtu pareizi? Želeja, toniks un uzreiz bb krēms? Es baidos no produktu pārmērībām, lai neaizsprostotu poras un nejustu smagumu uz sejas.
Kā ir pareizi ar maskām un skrubjiem? Skrubis + želeja + toniks? Vai vajag arī krēmu noslēgumā? Un kā pirms un pēc maskas lietošanas?
Paldies par pieredzi, padomiem un ieteikumiem! :-)
03.11.2017 18:43 |
 
Reitings 579
Reģ: 09.04.2011
:-)
03.11.2017 22:22 |
 
Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Es nezinu vai daru pareizi, bet nomazgāju seju ar līdzekli, tad lietoju toniku, tad krēmu, tad make-up bāzi un tad BB krēmu. Parasti ieturu pauzi starp krēmu un bāzi.
Vakarā- notīru kosmētiku, nomazgāju seju, toniks un tad uzklāju krēmu.
03.11.2017 22:40 |
 
Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Pirms skrubja vai maskas nomazgāju seju ar līdzekli, tad lieku masku vai skrubi, pēc tam nomazgāju un tad lietoju krēmu.
03.11.2017 22:41 |
 
Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Ja lieto sev piemērotus produktus un nepārspīlē ar daudzumu, tad vismaz es nekādu smagumu neizjūtu.
03.11.2017 22:42 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
To, ko nevar atrisināt dermatologs, novērtējot tieši tavu ādas stāvokli, diez vai varēs atrisināt meitenes internetā bez medicīniskās izglītības :)
Katram cilvēkam āda atšķiras. Kas der vienam, neder citam. Varu pastāstīt savu pieredzi, bet nevaru garantēt, ka tev kaut kas no tā palīdzēs.
Man ir līdzīgs vecums (26) un līdzīgs ādas tips. Nelietoju ne tonikus, ne skrubjus, būtībā neko, kas nav ļoti maigs. Lai arī āda man ilgu laiku bija problemātiska un ļoti taukaina, jo vairāk es centos to eļļas kārtiņu ņemt nost no ādas, jo vairāk mana āda centās to kompensēt un kļuva vēl taukaināka. Kas savukārt aizsprosto poras un rada pumpas. Pārgāju tikai uz maigu želejveida attīrošo līdzekli (vai kosmētikas noņemšanu ar pieniņu un pēc tam attīrošo līdzekli) un sejas krēmu, ik pa laikam kādu mitrinošu masku. Tāda pieeja man strādāja labāk. Āda joprojām taukojās, bet nebija tik jutīga, mazāk apsārtumu un pumpu.
Bet kas man tiešām palīdzēja - uztura maiņa. Man bija hormonālas problēmas un domāju, ka ādas stāvoklis to lielā mērā atspoguļoja. Es izslēdzu no ēdienkartes cukuru un būtībā gandrīz visus ogļhidrātus (graudaugu produktus, kartupeļus), sakārtojās hormoni un āda līdz ar to arī āda, vairs tik daudz netaukojas un attiecīgi pumpas arī tikpat kā nemetas. Mans secinājums bija tāds, ka kopšanas produkti ietekmē labi ja 20% no ādas kopējā stāvokļa. Ņemot vērā to, cik dažādas var būt problēmas un to izpausmes, katram tomēr ir savs ceļš ejams uz skaistu ādu (un dažkārt tas nav ne viegls, ne ātrs - es cīnījos kādus padsmit gadus).
03.11.2017 23:28 |
 
Reitings 579
Reģ: 09.04.2011
Man pūrā arī ir jau padsmit gadi meklējot to "savējo" sejas kopšanā. Problēma ir tā, ka āda visai ātri pierod pie līdzekļiem un efekts zūd vai arī viss ir kārtībā līdz kādam saasinājuma brīdim, kad īsti nav skaidrs, kāpēc pēkšņi tā. Ginekoloģe berzejot rokas ilgi mēģināja mani pievērst hormonālajai kontracepcijai, jo uzskatīja, ka tas no hormonāla disbalansa. Lai arī neatbalstu šīs brinumripiņas, tomēr man izrakstīja uz nedēļu pamēģināšanai kaut ko homeopātisku un vieglu. Lai arī esmu jutīga, tomēr tādu efektu es negaidīju - emocijas kā amerikāņu kalniņos, vienā brīdī gribejās raudāt, tad kliegt un tad pārgāju iekšēju un ārēju dusmu līmenī. Tas viss nav man radīts. Kosmetoloģes minēja divas stratēģijas : ūdens un saldumu samazināšana vai eksperimentālos nolūkos atteikties iesākumā uz laiku. Tā īsti nav izdevies , jo esmu mazdzērāja ar lielu vajadzību pēc saldumiem. Visur svētki, kāds uzcienā, nepieklājīgi pie kafijas ko neuzgrauzt...Lai ari uz to skatījos ar zināmu skepsi, lasot reālu piemēru un pieredzi... Būtu vērts saņemties. Paldies par pieredzi, tas noder, kaut vai lai izvertētu un iedziļinātos sevī :-)
03.11.2017 23:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits