Cik laba saimniece esi virtuvē?

 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Šodien aizdomājos par ēst gatavošanu un atcerējos to nelaimīgo, pārmērīgi un šķebinoši saldo siera kūku, kuru pagājušonedēļ noslīcināju podā... man nepadodas pagatavot ne saldos ēdienus, ne kūkas un kūciņas, ne tortes utt. Izdomāju, ka metīšu mieru, un vairs neko tādu negatavošu.
Palikšu pie tā, ka esmu klasisko zupu meistare, manis gatavotas kotletes, karbonādes ir lieliskas, ļoti labi padodas daži ķīniešu virtuves ēdieni, sautējumi, cepu ekselentas kartupeļu pankūkas, un arī manu versiju par pastu bolognesi slavē visi.
Interesē, kā ir citām sievietēm:
1. Vai uzskati sevi par labu saimnieci, daudz ko proti pagatavot, vai tikai elementāras lietas, vai negatavo vispār?
2. Kāda veida maltītes ir tava meistarsklase? (piem., deserti, kūkas, zupas, gaļas ēdieni, salāti, utml. - varbūt padodas viss)
3. Kas ir tie ēdieni, kuri tavuprāt (vai pēc tuvinieku, draugu teiktā) tev sanāk īpaši labi?
4. Cik lielu lomu ēst gatavošana ieņem tavā dzīvē?
25.10.2017 15:57 |
 
Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Tie, kas ēd, tie slavē. Man arī garšo pašas gatavotie ēdieni. :)
.
Baigās ekstras ikdienā netaisu, bet, ja ir iedvesma un ievācu info, ja nolieku sev priekšā recepti, tad ēdami ir iznākuši arī laikietilpīgi un sarežģīti virtuves brīnumi. Bet - vai vajag? Dodu priekšroku ēdiena veselīgumam un vienkāršībai - ir grūti sabojāt galaproduktu, ja izejvielas ir kvalitatīvas, recepte - vienkārša un uzmanību veltu ēdienam, ne seriālam tv kastē. :-P
.
Eksperimentēt patīk. Patīk sajaukt jaunus garšas kokteiļus, pamēģināt šā vai tā, un gluži nemanot iznāk izgudrot vecu recepti no jauna. ;)
25.10.2017 18:32 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Mans nolūks nebija nikni uzšņākt, mana profesija būtībā pieprasa nemitīgi piekasīties valodas kļūdām.
Ja subjektīvāk - man visādu viegli piemirstu vārdu atgriešana valodas apritē simpatizē.
25.10.2017 18:31 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
P.S. Un ja paustit var dir... pasutinat ir nu ta zolidak... un daudziem saprotamak.
25.10.2017 18:30 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Lieto ari tagad vismaz tie kas lasa.... un teiksu biezi vien. ;-)
25.10.2017 18:30 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Es to minēju, jo tas bijis senatnē, ko mēģina ieviest atpakaļ, lai gan daudzi valodas speciālisti saka, ka tagad šo 'izdomājumu' lieto pilnīgi citā nozīmē, kā tas bijis paredzēts. Jo par laikrakstiem, jā, abi vienlīdzīgi, bet par pārējo ir citas runas. Nevajag jau tik naidīgi, jēziņ.
25.10.2017 18:27 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
ierraksti google vardu
pasūtināt,
busi izbrinita, biezi lietots it ipasi literatura. Maz lasi? Un pasutinat var vakarinas un galdinu restorana , vai biletes uz teatri bet tas taa
25.10.2017 18:20 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Ja būtu izlasījusi līdz galam, redzētu, ka: pasūtināt – ‘pasūtīt’ . :)
25.10.2017 18:19 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
hanna, nu tas jau par pasūtīt, ne pasūtināt, bet nav svarīgi.
25.10.2017 18:17 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Londa9.,
Moussaka ir grieķu nacionālais ēdiens. Faktiski dārzeņu "lazanja". Precīzāk baklažānu, kartupeļu, cukini un maltās gaļas mērces kārtojums ar bešamel mērci un parmas sieru. Gards, bet ļoti sātīgs ēdiens(s)
25.10.2017 18:17 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ja nu tikia par virtuvei, tortes un klingerus, ccepesus ilgos necepu. Riebj un apnicis gatavot. Tacu kas jadara, daru. Ir receptes ko edu tikai no savam rokam, jo ka gatavo pat restoranos netik. Parast fikseju un kraju atras receptes. Ari kukas kas nav jacepj nu jau ir daudz recepsu.
25.10.2017 18:14 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Pasūtīt – ‘uzdot izgatavot (ko)’,
‘uzdot atnest, atvest, atsūtīt (ko)’, ‘uzdot rezervēt (piem., vietu)’, ‘pieteikt abonementu
(laikrakstiem, žurnāliem, grāmatām)’, ‘likt doties (uz kurieni, parasti ar kādu uzdevumu)’,
’aizsūtīt’; pasūtināt – ‘pasūtīt’ (Latviešu literārās valodas vārdnīca. 61 sēj. Rīga : Zinātne,
1986, 479. lpp.).

...
Man gluži labi patīk vēl viens vārda pasūtīt lietojuma veids. :-P
25.10.2017 18:09 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Mājās vispār esmu tīri ok saimniece - man patīk kārtot un tīrīt dzīvokli, patīk, ka katrai lietai sava vieta. Patīk uzturēt foršu atmosfēru, labprāt uzkopju.
Bet virtuve... (t) Nu galīgi ne mans lauciņš. Protu elementāras lietas, kas arī izdodas tīri ok, bet galvenais pavārs tomēr ir draugs. Viņam patīk, padodas un garšo ļoti labi :) Tāpēc viņš ir pavārs, bet es -trauku mazgātāja :D kūkas un kūciņas gan man patīk cept, ar tām viņu ik pa laikam palutinu :)
25.10.2017 18:08 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Pasūtināt var tikai laikrakstus, ja nemaldos.
25.10.2017 18:03 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Dzīve piespieda iemīlēt gatavošanu, kad sāku patstāvīgo dzīvi nepratu neko, šobrīd gatavoju diez gan profesionāli. Vislabāk gatavoju gaļu, zivis. Saldos gan nē, tos arī neviens īsti mājās neēd. Gatavoju vidēji 3x dienā.
25.10.2017 18:03 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
1. Jā, vīrs un cieminji liela
2. Zupas, cepeši, dažādi galas ēdieni, svētku galdu noformēšana, uzkodas...
3. Soljanka, chilli pupinju zupa, vesela vista cepeškrāsnī, pīles krūtinja, plūmju mērce...vispār daudz kas.
4. Nu lielu - parasti mājās gatavoju es.
Desertus protu, bet man nepatīk tos gatavot.
25.10.2017 17:57 |
 
Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Neesmu laba saimniece, nu patiesībā esmu, tikai ne gatavošanas ziņā. :-D
Nepatīk gatavot. Mājās pārsvarā gatavo draugs, viņam patīk.
25.10.2017 17:57 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Es esmu haotiska un vāji motivēta saimniece. Proti, man salīdzinoši reti rodas iedvesma gatavot ko nopietnāku, eksperimentēt. Protu garšīgi pagatavot dažus salīdzinoši vienkāršus ēdienus, pie tiem arī ikdienā pieturos. Nu, tādus, kas par kapeiku sarežģītāki par ceptiem kartupeļiem vai olu kulteni.
...
Gatavojot ko līdz šim neizmēģinātu, savi labi parāda īpašība, kas mani raksturo arī ārpus virtuves - nepacietība. Nereti sabojāju potenciāli gardu maltīti, nevērīgi piešaujot kaut ko par daudz, izveidojot nepareizo konsistenci u.tml. Dažkārt šīs neuzmanības kļūdas procesa laikā var labot, citreiz ne. Bet šādas sabojātas ēdmaņas parasti liek atkal uz kādu laiku aizmirst par gatavošanu, pasūtināt suši un atvērt sarkanvīnu.
25.10.2017 17:53 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
1. Sevi kā ēdienu gatavotāju vērtēju uz 7 ballēm no 10, neesmu no tām, kas virtuvē radīs šedevrus ar krāsainām šampanieša putām, karamelizētām biešu lapām un brieža gaļas muguru, bet man patīk izdomāt jaunas receptes, protu daudz ko pagatavot un manā virtuvē nekad neatradīsiet pelmeņus un cīsiņus.
2. Padodas viss izņemot saldos un kūkas, man ir tā, ka man labi padodas tie ēdieni, kuri garšo pašai, piemēram, pret saldajiem un kūkām esmu vienaldzīga, negaršo, neēdu, tāpēc arī neprotu gatavot un negribu iemācīties. Tātad visi "sāļie" ēdieni - zupas, salāti, otrie.
3. Nav tāds viens ēdiens, bet labas atsauksmes esmu dzirdējusi par savu ķirbju zupu, plovu, truša cepeti, biešu auksto zupu un gulašzupu.
4. Ēdiena gatavošana manā dzīvē aizņem ārkārtīgi lielu lomu, kā pienākumu to neizjūtu, bet gatavoju katru dienu, jo tā ir mana meditācija, lai atslēgtos no saspringtas darba dienas. Neprotu atslēgt smadzenes citos veidos kā filmas vai sports.
25.10.2017 17:38 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
1. Noteikti ne labu, pagatavot pie vajadzības var visu ko un garšīgi, bet - - - nepatīk. Attiecīgi, pēc iespējas izvairos no gatavošanas.
2. Pieņemu, ka zupas.
3. Zaļo zirnīšu zupa.
4. Jo mazāku, jo labāk.
25.10.2017 17:28 |
 
Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Varu uzcept dažādas pankūkas, piemēram, plānās, kartupeļu, rauga, biešu utml. Varu izvārīt kādu biezzupu. Vēl grūbas/griķus ēdu un jāatzīst, ka esmu slinka gatavotāja. Uztaisu tik cik sev siltas pusdienas darbam.
Neprotu īsti un negatavoju mērces,saldos,zupas. Vīrs badā nenomirs, ja tāpat kā es mīlēs griķus ar krējumu. Tik kur tādu atrast!?? :-D:-D
25.10.2017 17:21 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!