karsts ūdens tējkannā

 
Reitings 32
Reģ: 21.08.2017
Meitenes!
Man ir apnicis strīdēties ar draugu par šo stulbo tēmu... lūdzu, izšķiriet, kuram te ir taisnība! :-D
Situācija: tējkannā nepieciešams uzvārīt ūdeni. Mana rīcība: izleju iepriekš vārīto ūdeni un vajadzības gadījumā notecinu silto krāna ūdeni, kamēr nāk aukstais un tad to leju un vāru.
Draugs vnk paņem, piegāž klāt viskarstāko ūdeni, lai ātrāk uzvārītos :'-(
Man tas šķiet briesmīgi! :-D un draugam šķiet briesmīgi, ka es tā "čakarējos". Bet es taču kaut kur esmu lasījusi, ka karsts krāna ūdens un atvārīts ūdens ir kaitīgs!
Un mēs VIENMĒR par šo sastrīdamies, apnicis jau! Help!!! :-D
15.10.2017 23:02 |
 
Reitings 111
Reģ: 13.07.2017
Es daru tāpat kā Tavs draugs :D. Nezināju, ka vispār tā nevar darīt, vnm no rīta steigā pieleju vienkārši klāt vecajam un dzīvoju mierā. :D
Nu nezinu, cik tas labi vai nē, bet pagaidām ar mani nekas nav noticis. :D
Nu pastāsti draugam, ka Tev liekas pretīgi lietot ūdeni atkārtoti viss. :)
16.10.2017 03:10 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Es nezinu iemeslu, bet pie mums Somijā mana pediatre neļauj bērnam dot karsto, nu respektīvi, sildīto, krāna ūdeni, liek notecināt aukstu un atstāt istabas temperatūrā "uzsildīties". Tā ka kaut kas tur ir :D Pirms kāda šūmējas, ka zīdainis dzer krāna ūdeni, droši pataupat komentārus pie sevis, Somijā visi dzer krāna ūdeni :)
16.10.2017 08:23 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Es parasti izleju veco ūdeni no tējkannas un ieleju svaigu aukstu ūdeni. Aukstu tāpēc, ka tādā pozīcijā atrodas maisītājs un ātrāk ir palaist aukstu, nevis karstu ūdeni. Ja tējkannu vāru atkārtoti tajā pašā dienā, tad nav problēmas pieliet vecajam ūdenim jaunu ūdeni un uzvārīt vēlreiz. Es tējkannu reti izmantoju, it sevišķi vasarā, tāpēc liekas, ka ūdens sastāvas un paliek vecs. No krāna ūdeni arī mēdzu dzert, bet labāk garšo tīrs bez piegaršas no pudelēm veikalā.
16.10.2017 08:33 |
 
Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Es piemēram jūtu garšas atšķirības ar tikko jaunu vārītu ūdeni un pārvārītu. Nezinu, cik daudz plasībo, bet leju ārā un vāru jaunu kopš man pateica , ka otrreiz vārīts garšo nelabāk :-D:-D:-D Iespējams, ja nebūtu to dzirdējusi,vēl šodien būtu vienalga :-D:-D Par karstu no krāna vai aukstu liešanu man gan laikam būtu vienalga.
16.10.2017 08:40 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Vēl kādi viedokļi par atkārtoti vārītu ūdeni? Tieši sastāvu, ne gluži garšu?
16.10.2017 08:59 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Gāžu čaiņikā (un katlā gatavojot ēst) karsto krāna ūdeni (ātrāk uzvārās) , vāru arī vairākkārtīgi. Visi dzīvi.
Bet vīrs parasti lej tikai auksto ūdeni čaiņikā un ja redz, ka leju karsto, tad parasti kaut ko nopurpina:D Be tatkārtoti arī viņš mēdz vārīt. Nestrīdamies šajā jautājumā, vnk katrs daram, kā tīk. Un tad beigās mums čaiņikā ir atkārtoti vārīta siltā un auksta ūdens mix.
16.10.2017 09:20 |
 
Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Nezinu par to zeltenes rakstu, bet esmu dzirdējusi, ka otrreiz vārīt ūdeni nevar (un dzert), jo tas ūdens esot bez enerģijas un paliek kaitīgs veselībai.
16.10.2017 09:29 |
 
10 gadi
Reitings 1503
Reģ: 11.03.2010
ieintereseeji ar shito.
lasu, ka tas ir miits, ka uudeni nedriikst vaariit vairaakas reizes.
rakstaa ir arii mineets, ka visslabaak ir vaariit aaukstu uudeni, jo aukstais naak no urbuma, bet siltais no udens silditaja. siltajaa uudeni var buut bakteerijas un teejkanna neuzvaara uudeni liidz 100 graadiem
16.10.2017 09:29 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Ūdeni tējkannā leju tik cik uz to mirkli vajag. Ja gribu tikai tējai tad ielju apmēram arī tik daudz, lai nekas nepaliktu pāri. Cenšos liet parasti karstāku ūdeni no krāna, jo šķiet, ka tas izvārīsies ātrāk kā aukstais ūdens. :-D
16.10.2017 09:34 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
otrreiz vārīt ūdeni nevar (un dzert), jo tas ūdens esot bez enerģijas un paliek kaitīgs veselībai.

Jā, jā. Un pa krānu tek enerģētiski uzlādēta veselības dziriņa:D
16.10.2017 09:54 |
 
Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Kāpēc nevar katru reizi uzvārīt ūdeni tieši tik,cik tas ir nepieciešams, lai nebūtu jālaistās ar to pa kanalzācijas trubām!(t)
16.10.2017 10:03 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Kāpēc nevar katru reizi uzvārīt ūdeni tieši tik,cik tas ir nepieciešams, lai nebūtu jālaistās ar to pa kanalzācijas trubām!

Tu iesaki vispirms ieliet tējas krūzē, nomērot tilpumu un tad aprēķināt ūdens iztvaikošanas zuduma koeficientu? Nu tā, lai nav pa kanalizācijas trubām jālaistās...
16.10.2017 10:10 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
7heaven Es piemēram arī neleju pilnu tējkannu, ja ūdens ir vajadzīgs tikai vienai krūzītei. Precīzi jau nevar ieliet, toties uz aci jau var pateikt cik apmēram vajag tai vienai krūzei. :-D
16.10.2017 10:28 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Sisiii ir jau atšķirība starp pilnu čaiņiku un tieši tik, cik nepieciešams. Es vienai krūzei arī nevāru pilnu, leju uz aci, bet tāpat paliek pāri daļa ūdens.
16.10.2017 10:35 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
7heaven , piemēram mana mamma to daļu ūdens, lai nelietu ārā, izmanto tvaika gludeklim. :-)
16.10.2017 10:39 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
piemēram mana mamma to daļu ūdens, lai nelietu ārā, izmanto tvaika gludeklim.

Praktiski:-D
16.10.2017 10:42 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
piemēram mana mamma to daļu ūdens, lai nelietu ārā, izmanto tvaika gludeklim.

man gludekļa instrukcijā bija rakstīts, ka stingri aizliegts lietot novārītu ūdeni:-|
16.10.2017 10:45 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
man gludekļa instrukcijā bija rakstīts, ka stingri aizliegts lietot novārītu ūdeni
+++
-
Es kannā leju aukstu ūdeni no krāna, tik cik aptuveni nepieciešams, ja paliek pāri, varu uzvārīt arī otro reizi. Par to ūdens sastāvu arī lasīju, ka tās ir muļķības, ūdens kvalitāte tiek rūpīgi uzraudzīta, lai viņu nevārītu drīkstētu lietot uzturā. Visbiežāk dzeramais krāna ūdens tiek piegādāts no pazemes avotiem, kas ir krietni labāk, kā akas ūdens, vai kaut kādi mistiski avotiņi, kas iznāk virszemē, pa ceļam savācot notekūdeņus un visādu citādu drazu.
Vairākkārt vārīts ūdens maina savu garšu, jo mainās gāzu un sāļu attiecība.
16.10.2017 10:55 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Kam taisnība :-), ha... Statistikai pa punktiem, kas tēmā parādījās:
*
vārīšanai leju aukstu ūdeni;
*
nebaidos karsēt/vārīt atkārtoti;
*
darbā dzeru pliku vārītu ūdeni ziemā, vai no krāna vasarā (daudz);
*
darbā tējkannu leju apmēram līdz maksimumam, lai tējai varētu pieliet, pieliet, pieliet siltu ūdeni pēc vajadzības (krūze stāv līdzās datoram, dzeru ik pa brīdim=daudz);
*
ja vāru makaronu/rīsus vai jebko citu, kas jāber bārošā ūdenī, uzvāru ūdeni tējkannā un tad pārleju katliņā, kur bēršu makaronus u.tml.
16.10.2017 10:56 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
..jāber vārošā ūdenī.., protams
16.10.2017 10:57 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!