Kādi ir jūsu nemīļākie Latviešu ēdieni?

 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Kādi ir jūsu nemīļākie Latviešu ēdieni? :-D
Man personīgi - aukstā zupa :-(:-D
14.10.2017 19:35 |
 
Reitings 438
Reģ: 04.05.2013
xanax, esmu veģetāriete :)
14.10.2017 23:28 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010

Sklandrausis, žograusis jeb dižrausis ir tradicionāls latviešu ēdiens Tas ir no neraudzētas rudzu mīklas gatavots un ar ķimenēm apbērts saldais rausis ar kārtainu kartupeļu un burkānu pildījumu. Sklandrausi parasti ēd aukstu ar tēju vai pienu.

7heaven piedod mīļā, tīrās šausmas :-D
14.10.2017 23:53 |
 
Reitings 19
Reģ: 26.04.2016
Kaut esmu pagaršojusi tikai 1x, noteikti zivju zupa.
Mana ome bija ļoti vecmodīga, tāpēc bieži dabūju ēst interesantus ēdienus, putraimus katrai zupai bēra klāt, bet es jau no mazotnes pieradu, tāpēc nebija tik traki. Vienreiz viņa izvārīja piena zupu ar kartupeļiem. To gan es atteicos ēst :D
15.10.2017 00:03 |
 
Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Ja kartupelis pie saldā ēdiena mulsina, tad sklandrausī tas nav jūtams ne maz. Garšo pēc burkānu plātsmaizes tikai pamatne cita :)
15.10.2017 00:16 |
 
Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Lasu jūsu diskusiju, un man siekala līdz zemei, kā to visu tagad gribu ēst nost. :-P :D Jo sklandrauša garšas kombinācija no burkāna, kartupeļiem, rudzu miltiem un ķimenēm mani ved uz septītajām debesīm, bet ar norunu, ka tiešām to esmu gatavojusi pati, ne pirkusi kādā kaktu bodē, kur no sklandrauša tik vien kā nosaukums, jo sastāvdaļas droši vien vecas, sapelējušas, ar iztecējušu termiņu vai kā citādi nebaudāmas - nu, kāds, bitīt matos, var iznākt sklandrausis, ja tupeņi un burkāni jau sabojājušies un patiesībā metami ārā, ne 'taupības nolūkos' liekamai ēdienā? (t)
.
Man tāda nelaba aizdoma, ka visu it kā nebaudāmo latviešu virtuves ēdienu vaina, kas dažu no jums tik traki traumējusi, ir ne jau receptē, bet gatavošanas tehnoloģijā - veci produkti, netīri trauki (brrrr, kādus tik aizsērējušus katlus nav gadījies redzēt daža laba mājās - tādos toč var gardāko zupu sabojāt līdz vemšanai), galīgi nelietojams vispierastākais teju ikviena ēdiena ingredients - ūdens, arī kvalitatīvu garšvielu un garšaugu kā arī elastības trūkums ēdiena gatavošanā noved pie tā, ka sāk jau nelabi mesties no vienveidības...
.
Velns un elle, kā man tagad nakts vidū sagribējās te piesaukto bukstiņzupu, vai aizmirst, ka jau dažus gadus esmu zaļbarības patērētāja un ķerties klāt bērnībā piedzīvotajam garumgarajam rituālam pirms ikvienām ciemiņu gaidīšanām un uztaisīt Latgalē (vismaz manas bērnības Latgalē noteikti) tipiskos viesību salātus - siļķi kažokā... (l)
.
Vo vellos, fazser, cepums Tev no manis par šo un otro latviešu virtuves ēdienu diskusiju. (l)
15.10.2017 01:09 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man arī šī diskusija vairāk stimulē siekalu dziedzerus nekā šķebina :-D
15.10.2017 01:18 |
 
Reitings 254
Reģ: 06.09.2017
kā man tagad nakts vidū sagribējās te piesaukto bukstiņzupu

Oi, jāā, man arī tāā sakārojās! Nedzīvoju Latvijā, taču zinu, kuros vietējos veikalos varēšu atrast visu nepieciešamo. No rīta iešu nepieciešamo produktu "medībās"! (l)
15.10.2017 01:26 |
 
Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Ha, ha, Darya un cormeum :D
Ak, mēs, nabaga latviešu bauru gurmānes. :-P :D
15.10.2017 01:41 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Ooo te varu beidzot izpausties:-D
Pelēkie zirņi ar speķi
bukstiņbiezputra
Piena makaronu zupa vai klimpu
sklandrauši
Piena dārzeņu zupa
Svaigu kāpostu zupa
Skābeņu zupa
debesmannā
Griķi ar pienu
Maizes zupa
Aukstā gaļa
Zirņu zupa
Cūku pupas
Kartupeļu biezputra
Reņģes
Ķūķis
Skābu kāpostu zupa
Ķirbju zupa
Kāpostu titeni
Pupiņu zupa ar ribinam
Speķa pīrāgi
Jāņu siers
Ķilavu maizītes ar olu(nezinu vai skaitās latviešu ēdiens):-D'
Visa veida putras-manna, auzu.
Medniek desiņas.
Pildīta paprika
Šķiet laikam viss:-D
15.10.2017 02:49 |
 
Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Rupjmaizes kārtojums -vispār nepatīk saldskābie garšu sajaukumi
15.10.2017 08:44 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Oj, es ļoti daudz ko neēdu. :-D
Maizes zupu, asinsdesu, sklandraušus, auksto zupu, speķi, galertu, boršču, soļanku un gan jau, ka vēl daudz ko citu.(t)
15.10.2017 11:18 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Sklandrauši. Esmu no Latgales, daudzi kurzemnieku ēdieni negaršo. Sklandraušus esmu ēdusi 2x dzīvē, nepatīk, ka tie skaitās saldie rauši, ja tam pildījumam piegāztu labi daudz sāls, man garšotu.
Negaršo dažādas kurzemnieku ēdienu kombinācijas, piemēram, mans vīrs, lai gan nav no Kurzemes, tur iemācījies tādu ēdienu salikumu kā miežu biezputra + siļķe (biezputra tā kā piedeva), man tas šķiet vienkārši fui fui fui.
Nekad neesmu ēdusi un nekad neēdīšu piena-ķirbju, piena-dārzeņu zupas, vai vēl ļaunāk, manas vecmammas interpretāciju par tēmu, kas ļoti garšo manam onkulim - piena-dārzeņu-sēņu zupa.Par šīm runājot, man jau no smaržas nelabi paliek.
Negaršo marinētie ķirbji ar ķimenēm, jo kaut kad bērnībā pārēdos.
15.10.2017 11:37 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Piena zupa ar dārzeņiem
Klimpas
Maizes zupa
Rupjmaizes kārtojums
Grūbas
15.10.2017 12:02 |
 
Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Interesanti, kur Kurzemē ēd miežu putru ar siļķi. Esmu no Kurzemes, bet dzirdu pirmo reizi :)
15.10.2017 12:12 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Interesanti ,tas ka ļoti manis nosauktos ēdienus ,draugs labprāt ēd un kādu gadu atpakaļ uzzināju,ka viņam ļoti garšo pelēkie zirņi ar speķi:-D un bukstin putra ,galerts. Protams tautība nenosaka kas garšo ub kas nē,bet smejamies,ka man kā latvietei gandrīz nekas no latviešu ēdieniem negarso ,bet draugam gan,lai gan ir krievu tautības:-D
15.10.2017 12:33 |
 
Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Sognare
Eksotika taču. :D
15.10.2017 12:39 |
 
Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Galerts, man šķiet, ir Krievu ēdiens. :D labojiet, ja kļūdos :D
15.10.2017 12:47 |
 
Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Luī
Ja arī kādreiz bija, tad tagad tas ir latviešu ēdiens. :-P :D
.
p.s. Kādreiz Marko Polo uz Itāliju atveda makaronus no Ķīnas - un tagad lielākā daļa pasaules itāliešus dēvē par spageti rijējiem. :D A ķīnieši palikuši bešā. :-P :D
15.10.2017 12:59 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man vispār šķiet, ka ļoti daudzi tā dēvētie latviešu ēdieni nāk no citām valstīm :)
Mūsdienās šašliks ir bezmaz vasaras klasika Latvijā :-)
15.10.2017 13:03 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Tomātus jau arī Itālijā ieveda tikai 16.gs.
15.10.2017 13:18 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits