Negaršo speķis (izņēmums ir pelēkie zirņi ar speķi), piena zupas. Noteikti vēl ir kaut kas, bet tagad grūti iedomāties. Tai pat laikā ļoooti garšo daži jau pieminētie ēdieni - debesmanna, skābeņu zupa, arī cūkas ausis un astes. :D
Galvenais, ka neviens tā arī nevar paskaidrot, kas tas par rausi :D Gan jau zināms tikai manā galā ir cits nosaukums. Negaršo rasols un vinegrets, viss veida burciņsalāti, kompoti, ievārījums.
Par to rausi, manuprāt, te laba diskusija iznāks beigu beigās. :D Tikko iegooglēju un sapratu, ka es laikam esmu ēdusi kaut kādu sklandrauša izstrādājumu, jo, ja palasa oriģinālo recepti, tas, kuru savulaik esmu ēdusi es, acīmredzot, bija sklandrausis tikai pēc nosaukuma. :D
Sklandrausis, žograusis jeb dižrausis ir tradicionāls latviešu ēdiens Tas ir no neraudzētas rudzu mīklas gatavots un ar ķimenēm apbērts saldais rausis ar kārtainu kartupeļu un burkānu pildījumu. Sklandrausi parasti ēd aukstu ar tēju vai pienu.
Nepatīk piena zupa makaroni ar iebiezināto pienu. Bet kā es dievinu aukstu, salītu, plānās šķēlītēs sagrieztu speķi, vienkārši dievinu. (l) Un ja vēl tas speķis ar šņabi .... vienkārši ņam ņam.
kaut kad mani cienāja ar kaut kādu putru vai zupu, kur iekšā gan kartupeļi, gan putraimi, arī baiss ēdiens
To sauc par bukstiņputru un tā ir arī mana bērnības trauma. Jau pajūtot aromātu tinos no telpas. Ja dārzeņu piena zupa vispār ir latviešu ēdiens (Nezinu tā izcelsmi), tad tā briesmīguma ziņā konkurē ar bukstiņputru - nevaru ne vienu, ne otru. *** Sklandrauši ir tādā interesanta lieta - konveijerā ražotie visbiežāk ir neēdami. Tādi kurzemes omīšu mājās ceptie, tiem ir pavisam cita garša. Tur gan var būt, ka man tas tā tādēļ, ka es pati pa pusei kurzemniece un tās lietas no bērnības pierastas. Veikala sklandrauši nekad nav garšojuši. Grīziņkalnā ir bulciņveikals, kurā ir tiešām labi, bet kopumā - retums.
negaršo skābeņu zupa, aukstā zupa, rosols. es vispār esmu picky eater gan jau, ka, ja man te pasauktu ēdienus, pusi neēstu. marinētus gurķus neēdu, galertam saku fuj