Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Multikatls/tvaika katls

 
Reitings 294
Reģ: 25.09.2016
Sveikas ,kāda jums ir pieredze ar šiem katliem ? Kādus ēdienus gatavojat un vai vispār ir jēga viņus iegādāties ?
31.08.2017 11:21 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Man multivārāmais katls noderēja, kad dzīvoju kojās. Tad tur taisīju visu - cepu, šmorēju, sautēju, tvaicēju. No rītiem super ērti bija vārīt auzu pārslu biezputras, bieži taisīju plovu, tvaicēju dārzeņus.
.
Tagad, kad pārvācos uz dzīvokli, katls stāv neizmantots... :( diemžēl. Nejūtu pēc viņa vajadzību.
31.08.2017 11:46 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Multikatlā šmorēju gaļu, cepu vistas, vāru zupas, taisu sautējumus, vāru rīsus/griķus, gatavoju mērces un buljonu, tvaicēju dārzeņus, fritēju frī kartupeļus un cepu pelmeņus. Gatavoju gandrīz visu.
31.08.2017 11:50 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Gatavoju gaļas ēdienus, ielieku tur, lai pati sagatavojas, tikmēr izeju pa darīšanām un atgriežos mājās jau uz gatavu, ļoti ērti. :-D
31.08.2017 11:52 |
 
Reitings 294
Reģ: 25.09.2016
Laika ziņā sanāk ātrāk gatavot tvaika katla ?
31.08.2017 11:58 |
 
Reitings 1317
Reģ: 30.06.2013
Mans katls diezgan ēd elektrību. Sākumā izmantoju bieži, nu jau pāris reizes mēnesī tikai :D bet ēdiens sanāk dikti gards. :)
31.08.2017 11:58 |
 
Reitings 294
Reģ: 25.09.2016
*multikatlā:-D
31.08.2017 11:58 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Laikam pastulbs jautājums, bet nekad man tāds nav bijis.. attiecīgi daudzas saka, ka cep tur vistu, piemēram... bet tā vista ir tikpat kraukšķīga kā cepenē jeb tomēr vairāk kā tvaicēta?
31.08.2017 12:00 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Šis tas gatavojas ātrāk, šis tas gatavojas tikpat ilgi. Man patīk, cik gaļa ir mīksta un sulīga multikatlā un visam ir tik piesātināta garša. Turklāt risoto pareizi es māku pagatavot tikai multikatlā (uz plīts rīsi pārvārās/neizvārās/salīp un vispār ir izmetami).
31.08.2017 12:02 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Multikatls ir mans mīļākais virtuves rīks - gatavoju visdažādākos dārzeņu/gaļas sautējumus, plovu un sautēju gaļu. Patīk, ka varu visu samest katlā un paralēli iet darīt citas lietas vai gatavot citus ēdienus (ļoti noderīgi, ja taisa meal prep ilgākam laikam). Ja aizmirsies izņemt atlaidināt gaļu vakariņām, mēdzu iemest tādas pašas sasaldētas vistu kājas multikatlā, izsautēt un beigās iemest cepeškrāsnī apbrūnināt, bet no katlā palikušā šķidruma sanāk forša mērce.
31.08.2017 12:03 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Meksikanka - manā cepeškrāsnī vista neiznāk kraukšķīga, krāsns tāda pastulba. Multikatlā vistai ir perfekti kraukšķīga zeltaina ādiņa(l)
31.08.2017 12:04 |
 
Reitings 294
Reģ: 25.09.2016
Padalieties lūdzu arī ar receptēm ,ko tur visgaršīgāk sanāk uztaisīt .
31.08.2017 12:04 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Nu es vienalga ik pa laikam pavirinu katlu un pārbaudu, kā ēdiens izskatās:-D
31.08.2017 12:06 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Manam katlam līdzi nāca 100 recepšu grāmata, kur izskaidrots, kuru ēdienu kādā režīmā gatavot. Dievīgas un samērā vienkāršas receptes.
31.08.2017 12:07 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man uzdāvināja, bet nelietoju. Es īsti neredzu jēgu no tā katla, jo uzvārīt rīsus parastā katlā aizņem 20minūtes, bet multikatlā - stundu. Tas ir liels, rīsi jāber daudz, bet mēs tik daudz neapēdam. Ja ieberu mazāk, tie sakalst tādā garoziņā. Tā kā gatavoju vienai reizei, lai var apēst un nekas pāri nepaliek, diezgan bezjēdzīgi. Vispār nevaru iztēloties, kā tādā var vārīt zupu, jo man ir svarīgi visu laiku kontrolēt procesu.
31.08.2017 12:08 |
 
Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
Taisu visādus sautējumus, gulašus, zupas, mērces, sautēju dārzeņus, pat pelmeņus esmu pati taisījusi no viņu pieliktās recepšu grāmatiņas.
Neesmu mēģinājusi omleti taisīt, bet gribas.
Grāmatiņās ir daudz labu recepšu (l)
31.08.2017 12:37 |
 
Reitings 7
Reģ: 15.11.2015
Lūdzu padalieties ar receptēm, kā gatavojiet gaļu multikatlā :-D
Es putras un dažādus sautējumus ar rīsiem un dārzeņiem gatavoju katlā. Tā liekas vieglāk, ka visu samet kopā un tik gaidi :-D
31.08.2017 20:42 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Atkarigs no gaļas un gatavošanas veida. Visbiežāk cūkgaļu, liellopa gaļu sagriežu gabaliņos, ieslēdzu cepšanas režīmu, salieku gaļu katlā, lai apbrūninās. Apberu ar garšvielām, nereti pielieku sinepes un medu, lai brūnāka. Kad gaļa apcepusies, pārleju ar ūdeni un ieslēdzu sautēšanas režīmu uz stundu. Īsi pirms perioda beigām pielieku mērcei krējumu un viss. Vistas fileju vai nu sagriežu gabaliņos, sabārstu ar garšvielām pēc noskaņojuma, vai arī satinu rullīšos ar sieru un sēnēm. Salieku katlā, pārleju ar saldo krējumu, ieslēdzu sautēšanas režīmu uz 40 min. Viss. Malto gaļu sataisu bumbiņās ar dažādiem pildījumiem pēc vēlēšanās, salieku katlā, saldais krējums pa virsu, sautēšanas režīms uz 40min.un viss. Kotletes cepu pannā, pēc tam salieku katlā, pārleju ar ūdeni, sautēju 1h, pielieku skābo krējumu 5 min.pirms beigām. Viss. Tāpat, ja gadās nopirkt sūdīgu karbonādi, pēc izcepšanas sametu katlā un izsautēju. Ribiņas marinādē salieku katlā, ieslēdzu cepšanas režīmu 40 min., pēc gaļas daudzuma skatoties varbūt vēl papildus 20min un izcepu sulīgas zeltaini brūnas. Vistas tāpat.
31.08.2017 20:56 |
 
Reitings 7
Reģ: 15.11.2015
Cepšanas režīmā vāku jātur vaļā?
31.08.2017 21:10 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
https://www.averiecooks.com/2016/02/slow-cooker-thai-peanut-chicken.html man ļoti garšoja pēc šīs receptes gatavota vistiņa, tiiik laba bija! (l)
01.09.2017 08:57 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Cepšanas režīmā vāku jātur vaļā?

Ja gaļu visu laiku groza, tad jātur vaļā, lai gaļa apbrūninās un neizdalās tik daudz šķidruma. Ja cep cepeti, tad vāks ir ciet.
01.09.2017 09:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits