Procentuāli jau viss izskatās ļoti skaisti, bet realitātē, lai iegūtu pietiekoši daudz olbaltumvielu bez piena produktiem un olām, ir jāpatērē ļoti daudz to dārzeņu. Tāpēc teikt, ka nu bez aizvietotājiem (sojas, u.c.) viss ir jauki olbaltumvielu ziņā, ir, maigi izsakoties, neprātīgi...
Olbaltumvielas ir jāapēd dienā, piemēram, kā minimums, 1 grams uz 1 ķermeņa kilogramu. Pieņemsim, 60 kg sieviete, kas trenējas. Kā viņa var, ēdot tabulā minētos dārzeņus, utt. sasniegt šos 60 gramus olbaltumvielu? Augstākminētajā piemērā būtu jāapēd 2 kg dārzeņu, lai olbaltumvielu ziņā aizvietotu tos 100 gramus biezpiena, lai tiktu pie 18 gramiem olbaltumvielu. Vēl kaut kur jādabū 42 grami. Riekstos ir daudz, bet ar tiem jau aizrauties nevar, jo tur ir tauki. Protams, paliek vēl pākšaugi. Bet tik un tā, ja to visu tā nelieto, bet tikai atmet gaļu, zivis, piena produktus un olas, nevar visu nepieciešamo savākt.
Nerunāju par tiem, kas ļoti nopietni pret to izturas un tiešām lieto visus dažādos augu valsts produktus kā kvīnoju, bulguru, u.c. Bet vienkārši atmest un cerēt, ka viss būs ok, nu nesanāks.