Mmm, kā man garšo kūkas, es būtu priecīga, ja negaršotu :D Bet tās noteikti nav visas prastās Rimčika un Staburadzes kūkas, ar biskvītu, putukrējumu utt. No tādām vienkāršajām man garšo īstās lauku kūkas ar vārīto krēmu. Bet tā, manas favorītes ir dažādas siera kūkas un ar visādiem interesantiem krēmiem un pamatnēm. Piemēram, šī ar kraukšķīgo šokolādes pamatni, skābenu aveņu starpslāni un vieglu plombīra krēmu, tāda gaisīga un lielisks garšu salikums (l)
Un šī uz mandeļu pametnes ar šokolādi un mango (l)
Vieglāk pateikt, kura ir nemīļākā - tā pati Cielaviņa
O jā, es arī neesmu bezē fans un vienmēr atsakos no Cielaviņas, tāpat kā no Rafaello :D Bet tā īsti nav tādas kūkas, no kuras neatteiktos jebkurā diennakts laikā, garšo medus kūka, melnais princis ar ķiršu ievārījumu(žēl gan, ka tādu ļoti reti kaut kur var nopirkt) un sulīgas šokolādes kūkas
No veikala tortēm mīļākā ir Cielaviņa un Lāču valriekstu kūka. Mājās gatavoju ļoti garšīgu laima siera kūku un tiramisu, savukārt mamma taisa dievīgus pīrāgus un Napoleonu.(l)
Ja tā padomā, vieglāk ir definēt, kura negaršo - tās ir biezpiena tortes, un par šokolādes kūkām, tām krēmainajām arī diez ko nefanoju. Liekas, ka tie šokolādes krēmi garšo pēc ziepju un sojas un kakao mikstūras.
Garšo napoleons, medus, biezpiena, augļu, jogurta..dažādas putukrējuma, siera kūkas (l) vieglas, gaisīgas.. arī lāču kūkas ir labas, īpaši jau valriekstu. Par cielaviņu runājot, vienīgā kūka, kuru neēdu un kura vispār negaršo :-D par sausu.
Drusku nesaprotu par to Cielaviņu, kā tā var garšot. Nu kā?
Es agrāk arī neizpratu.. toties ir liela atšķirība starp veikala un mājas gatavoto Cielaviņu. Mana ģimene bija šis kūkas heiteri. Mājās gatavoto notiesāja stundas laikā.. :)
Kazas siera siera kūka ar karamelizētiem makadamijas riekstiem. Šķiet, ka garšīgākais, ko es jebkad dzīvē esmu ēdusi. Vēl patīk tartes ar tumšo šokolādi.