Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šķiršanās sāpes/ dzīve bez attiecībām.

 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Laikus brīdinu, ka teksts būs pagarš, tāpēc tām, kurām nav vēlmes lasīt visu palagu, ierosinu izlasīt jautājumus treknrakstā. Šovakar ir liela vēlme par tiem parunāt, tāpēc būšu gandarīta, ja atbildēsiet.
*
Vai šķiršanās sāpes no emocionālām var pārvērsties fiziskās? Kādi ir bijuši Jūsu intensīvākie šķiršanās pārdzīvojumi?
Pirms nedēļas izvācāmies no kopīgās dzīvesvietas. Tur dzīvojām dažus mēnešus, pašas attiecības bija ilgākas. Man šīs nebūt nebija pirmās, gadu ir ap 30, bet tā sāpējis nebija vēl nekad. Iepriekšējās attiecības parasti beigušās ar tādu kā racionālu samierināšanos. Bet tagad - doma, ka manā dzīvē vairs nebūs viņa mīļuma, plašā intelektuālā redzējuma, spontāno ideju. Nākotne šķiet bez dzirkstelītes un dzinuļa rītos kāpt laukā no gultas. Un bez iepriekš minētajām cēlajām īpašībām - man vienkārši pietrūks viņa smaržas, kurā saritināties pirms miega. Protams, smeldz arī mans ego, bet šoreiz ir sajūta, ka sirdssāpes mani gāž no kājām. Izšķīrāmies mēs klaji atšķirīga nākotnes redzējuma dēļ.
*
Kā dzīvot tālāk?
Epizodiski atrodu nodarbes, kurām nododoties, sāpes atkāpjas un dažkārt pat izjūtu patiesu prieku. Man ir foršs darbs, vecāku mājās fantastiska bibliotēka, kurā izdzīvot brīnišķīgas dzīves, forši draugi. Viņi mani bēdustāstu zina, ir bijušas grēksūdzes un asaraini vīna vakari, bet pārāk smalki viņus ar šo visu iepazīstināt negribu, jo nav vēlmes pārvērst draudzību raudu jūrā. Varbūt tāpēc rakstu te.
Atgriežoties pie tā, kas sagādā patiku, nereti pieķeru sevi pie domas: ja izdarīšu tā, tā un šādi, iespējams, atkal iemantošu viņa uzvedību un viņš lems savu dzīves vektoru vērst manā virzienā. Īsti veselīgi tas nav, bet dažkārt šķiet, ka šīs ilūzijas ir vienīgās, kas mani notur pie saprāta. Vai Jums šādas izjūtas ir pazīstamas?
*
Vai šeit ir kāda, kura ilgstoši (teiksim, vairākus gadus) dzīvo bez nopietnām attiecībām un var pārliecināti sacīt, ka ir piepildīta un laimīga?
Iespējams, sacīsiet, ka tagad runā manas sakāpinātās emocijas, taču šī nav gluži pirmā reize, kad apsveru šādu ideju. Visas attiecības man bijušas mīlestības piepildītas, taču agri vai vēlu tās ir beigušās. Viens pārcēlās uz ārzemēm laikā, kad pati mācījos sapņu augstskolā, ko nevēlējos pamest, otrs dzīvoja laukos, randiņu periods bija jauks, taču vēlāk man tika ierādīta darba vieta virtuvē (turklāt līdzās galvenajai saimniecei - mammai), cits bija pārņemts ar saviem radošajiem centieniem. Visi viņi ir bijuši forši, neviens nav salauzis manu sirdi (izņemot šo aktuālo), nevienu neatminos ar naidu. Mans viedoklis par vīriešiem nav izbojāts. Bet dažkārt domāju - vai šie satricinājumi ir mana laika vērti? Pašai ir bijis minētā perioda - vairāku gadu - vienatnes laiks, un, liekot roku uz sirds varu teikt, ka biju laimīga. Bet - vai tā ir iespējams nodzīvot dzīvi? Kā domājat Jūs?
11.06.2017 23:43 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Varu atbildēt tikai uz pirmo no jautājumiem.
Jā, emocionālas sāpes var pārvērsties fiziskās, tā var izpausties gan tuvinieka zaudējums, gan šķiršanās, gan stress, un droši vien vēl viss kas.
Man pašai pēc šķiršanās bija vizītes pie dažnedažādiem ārstiem, neirologiem, kardiologiem, nevarēju paelpot, brīžiem likās - nomiršu uz līdzenas vietas. Neviens no ārstiem neko neatrada. Tā fiziski mocījos ap mēnesi, pusotru, pašai negribējās ticēt, kas tas emociju dēļ, bet apstākļi sakrita tā, ka manu prātu sāka nodarbināt citas lietas un sāpes pazuda.
Ja ir traki un nekas cits nelīdz, var dzert nervus stiprinošas zāles, bet galvenais atrast ko citu par ko domāt un "uztraukties".
Katrā ziņā man šķiet, ka visas vilšanās un pat lauztās sirdis IR to labo brīžu vērtas. No jebkuras situācijas Tu kaut ko iemācies, par sevi, par citiem, par cilvēku attiecībām un ar katru reizi Tu kļūstu gudrāka. Kā būt labāk. ;-)
11.06.2017 23:56 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Neatbildēšu tā strukturēti pa punktiem, bet... cik saprotu, ir pagājusi tikai nedēļa. Par fiziskām sāpēm - jā, tādas var parādīties (tomēr tās nav īsti fizisku traumu dēļ), ja smadzenes visu enerģiju izlieto tikai domās un skumjās par "nelaimīgo mīlestību".
Izskatās, ka atškirībā no citām reizēm, šoreiz šķiršanās galvenais iniciators bija vīrietis - tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc sajūtas var būt citādākas un var just pat sāpes. Aizvainojums, nevēlēšanās pieņemt šādu patiesību, izmisums u.tml. Tas viss rada papildus emociju gammu, kas noteikti ne tai labākā veidā atspoguļojas pašsajūtā.
Kā dzīvot tālāk? Iesākumā - vnk dzīvot. Laiks palīdzēs atgūt stabilitātes sajūtu un atkal izjust dzīves garšu. Nekas nav mūžīgs - arī šķiršanās sāpes. ;-)
Te ir bijuši daudz komentāru par to, ka vienai dzīvot ir iespējams gana forši un laimīgi. Nezinu vai kāds tā vēlētos visu mūžu, bet nu uz dažiem gadiem - nav nekas tik briesmīgs, lai par to pārdzīvotu un justos nelaimīga.
11.06.2017 23:57 |
 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Pacelšu.
12.06.2017 01:45 |
 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Pacelšu atkal.
12.06.2017 15:21 |
 
Reitings 249
Reģ: 25.07.2013
ja tu saki, ka
Izšķīrāmies mēs klaji atšķirīga nākotnes redzējuma dēļ.

tad koncentrējies uz šo, nevis uz viņa smaržu, dzirkstelēm utt. kāda jēga no tā visa, ja jums kopīga nākotne nebūtu sanākusi tik un tā?
arī man bijusi šķiršanās tieši šāda iemesla dēļ. es tevi saprotu, jo sāpēja ellīgi, bet jo tajā brīdī tās ''nākotnes'' kuras dēļ šķīrāmies, vēl nebija pienākusi, bija tikai tagadne ar visu kopā piedzīvoto. bet es esmu priecīga par šo soli un tagad esmu kopā ar cilvēku, kuram ir tāds pats redzējums un sapņi par nākotni kā man.
rādās, ka tev apkārt ir labs '' borts''- darbs, ģimene, draugi. izbaudi laiku ar sevi!
12.06.2017 15:38 |
 
Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Jā, pie vistrakākajiem pārdzīvojumiem ir bijušas arī reālas fiziskas sāpes sirdī komplektā ar visu pārējo stresu. Tāpat nespēja atslēgt smadzenes - tās nepārtraukti strādā meklējot izeju un neļaujot aizmigt.
Katrs šāds gadījums izjauc visu ierasto lietu kārtību, iestājas neziņa par turpmāko dzīvi, sakāpinātās emocijas, vienā vārdā - haoss. Lai dzīvotu tālāk ir jāsakārto sava dzīve. Sakārtošana sākas galvā - jāsaliek pa plauktiņiem viss, kas ir bijis. Jāizdara secinājumi, jāsaprot ko Tu gribi un jārīkojas. Un ir normāli, ja Tu nezini ko īsti Tu gribi - tam vajag laiku.
Cilvēki pamatā tomēr ir sociālas būtnes. Ilgstoši dzīvot bez attiecībām var, bet laimīgi tādā veidā var būt maybe daži %.
12.06.2017 15:44 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Caloo precīzi uzrakstīja...
Visam vajag laiku. Es ar draugu pašķīros pirms 3 nedēļām, un neesmu gulējusi kārtīgi nevienu nakti. Smadzenes visu laiku uz riņķi maļ situācijas kuras varēja notikt, kā būtu bijis ja būtu tā un šitā.
Kā dzīvot tālāk? - nezinu. Laikam jau vienkārši dzīvot. Darīt to pašu ko agrāk, tikai bez tās otras pusītes blakus. Katram jau jāsaprot kā pašam labāk tikt tam visam pāri. Viens ies tusēties lai aizmirstos, cits pabūs vienatnē.
Gribas ticēt, ka kādu dienu pamodīšos un sirds vairs nesāpēs. Kaut kad taču jābūt labi.
12.06.2017 16:04 |
 
Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Mēs pēc šķiršanās izlīgām. Neatceros, vairs strīdus tematu.
12.06.2017 16:24 |
 
Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Mēs pēc šķiršanās izlīgām. Bet, pats trakākais bija tas, ka nebija ar ko strīdētēties tajās 5 stundās, kurās izķīrāmies.
Tagad nav nekādu strīdu.
12.06.2017 16:26 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Laikam šis jau 1001 x ir dzirdēts,bet laiks dziedē jebkuras rētas. Jādzīvo tālāk un ar laiku sirds salauztā tiks sadziedēta. :-);-),visam ir vajadzīgs savs laiks, ļauj ritēt tam savu gaitu. :-)
12.06.2017 16:29 |
 
Reitings 65
Reģ: 30.07.2014
1) Jā, var
2) A kādi citi varianti?
3) Jā un nē.
Par trešo punktu - pēc škiršanās no bērna tēvu 5 gadus dzīvoju viena ( ar bērnu gan, tā kā varbūt nav gluži tas pats variants). To gadu laikā izdzīvoju visus posmus, laikam, sākot ar "visi vīrieši nav cūkas, bet visi, ko es satieku, noteikti ir" līdz "vienai ir tiiiik forši". Tur bija gan traki randiņi, ballītes, gan grābekļi, gan spilvenā raudāšanas, gan super pavadīts laiks ar draugiem un ģimeni, gan mūsu īpašie mammas un bērna brīži, vārdu sakot visu iespējamo emociju gamma. Bet tas viss lika saprast, ka visu dzīvi tā negribu un, ka cilvēks nav vientuļa sala. Vajag pārīti. Vismaz personīgi man. Nenožēloju nevienu brīdi, nevienu notikumu, jo tikai tas ļāva apzināti saprast un pateikt, ka gribu ģimeni un, ka esmu gatava to veidot.
12.06.2017 16:29 |
 
Reitings 62
Reģ: 29.01.2009
1) Jā.. Fiziskas sāpes ap krūšu rajonu, grūti elpot. Kuņģis sarāvies un spogulī kaut kāds pelēks cilvēks, ne es. Un tā pa apli: nav ēstgribas - nav spēka - nav aktivitāšu - slikts miegs - no rīta nespēks - nav ēstgribas..
2) DOD SEV LAIKU. Plūsti. Ja gribās raudāt, raudi. Negribās nekur iet, vilkt sevi ārā - neej. Es kaut kā uzticējos sev un dabai un zināju, ka tas kādreiz beigsies. Nopietno domāju par psihoterapeitu, bet kaut kā salikās pa plauktiņiem tāpat.
3) ne ilgstoši, bet jā. Tā salauztā sirds atgādināja, ka ES esmu sev vissvarīgākā. Vispirms kļuvu ar sevi apmierināta, laimīga un tad nāk tie +cilvēki (ne vienmēr attiecības, bet vienkārši cilvēki).
-"i can't take it anymore"
-"then give!"
(tas man palīdz brīžos, kad netieku galā ar sevi - tad eju meklēt, kam vajag manu 'palīdzību')
12.06.2017 16:56 |
 
Reitings 795
Reģ: 10.12.2014
Būtu man tādas problēmas...
12.06.2017 17:07 |
 
10 gadi
Reitings 1746
Reģ: 18.11.2009
Sisiii precīzi kā man, ir grūti, bet domāju ar laiku paliks labāk..
12.06.2017 17:16 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Līdz šim Caloo bija radījis tirliņa iespaidu, bet šajā diskusijā zem viņa komentāra parakstītos.
.
Banāli, bet visefektīvākais dziednieks šādos gadījumos ir laiks. Paies dienas, nedēļas, un sāpes izplēnēs. Tās paliks fonā, nevis spēlēs Tavā dzīvē galveno lomu. Tad arī varēsi sākt visu racionāli apstrādāt, kazi, gūstot iespēju nākotnē būt drusciņ gudrāka (noteikta veida grābekļus atpazīsi laikus) un, protams, laimīgāka.
18.06.2017 22:32 |
 
Reitings 1
Reģ: 24.05.2017
PM Tev.
21.06.2017 00:39 |
 
Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Laiks, palīdzēs laikaz. + Man šķiet, ka ir svarīgi noturēt veselīgu proporciju starp skumjām un seviz nodarbināšanu. Jā, vajag iet, darīt, attīstīt sevi un priecāties par dzīves piedāvāto, bet vajag arī ļaut sev izsāpēt. Tas būs smagi, bet skumju periods saīsināsies.
24.06.2017 23:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

 
Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!