Lētas receptes

 
Reitings 1060
Reģ: 13.07.2015
Čau!
Līdz mēneša beigām nedaudz jāpataupa nauda,tāpēc meklēju idejas pēc lētām receptēm. Vairāk par 5 euro dienā veikalā nevar iztērēt :-D Ko varētu tādu pagatavot,lai pietiktu diviem cilvēkiem?
08.06.2017 17:34 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Tātad, 2 cilvēki, 2 dienas, 10 eiro. Elementāri!
Nopērc:
1) Olu kaste (10 olas) - 1,50
2) Rapšu eļļa Iecavnieks 0,2l - 1,40
3) Burkāni 1kg - 0,40
5) Kartupeļi 1kg - 0,40
6) Cāļu stilbi -1kg (4 stilbi), 2,50
7) Vājpiena biezpiens 2 pakas - 1,60
8) Bezpiedevu jogurts - 1 kārba - 0,85
9) Gurķi 1kg - 1,40
____
10,05 eiro
1. diena. Brokastis - 4 vārītas olas (katram pa 2), sarīvē 500gr burkānu, piepilini mazliet eļļu, ēdiet olas ar burkānu salātiem. Pusdienas - Izvāri 400 gr. kartupeļu un sacep cepeškrāsnī vai izvāri 2 cāļu stilbus, piegriez 400 gr. gurķu, samaisi ar bezpiedevu jogurtu (2 karotes). Vakariņas - 4 vārītas olas un 400 grami gurķu salātu.
2. Brokastis - bezpiedevu jogurts, vājpiena biezpiens, atlikušie 200gr gurķu, sagatavo tādus salātus. Pusdienas - sacep kartupeļu pankūkas no kartupeļiem un pāri palikušajām olām. Vakariņas - atlikušie 2 cāļi stilbi + burkānu salāti.
Vienīgi garšvielas jāpiepērk.
Un eļļas paliks pāri citām ēdienreizēm uz citām dienām. Tāpat var ieviest dažādību, nopērkot manis minētos produktus piem. 500 gr gurķu un 500 gr tomātu, vai pirkt 1+1kg uzreiz nedēļai un vienu dienu ēst tomātus, otru - gurķus. Nopērc kilogramu rīsu pa 1,20 eiro/kg un 2kg kartupeļu un visu nedēļu katru dienu kaut ko maini.
-
Es šādi visu laiku ēdu. :-D Nu labi, vienīgi kartupeļu pankūkas neceptu. Ne tāpēc, ka jātaupa, bet tāpēc, ka pieradusi un man slinkums un nav laika gatavot kaut kādus baigākos cepešus no mīdijām, salātus no tīģergarnelēm un tvaicētu lasi.
08.06.2017 19:08 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Kilograms maltās gaļas maksā 3,80 eiro, man gatavošanai 2 cilvēkiem pietiek 3 ēdienreizēm (gatavoju ar tomātiem, sīpoliem un tomātu mērci), tā kā katru dienu gaļa nav jāēd, jo tas vienkārši ir neveselīgi - man tā pietiek nedēļai. :-D Manā skatījumā lielākā vaina ir atrast laiku katru dienu gatavot 3 ēdienreizes, ja ir laiks to darīt, man tīri dabīgi izmaksas sanāk zem 5 eiro dienā, neko netaupot.
08.06.2017 19:09 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Paskat, kā tev sīki visu sarakstīja!! Uz priekšu tik
Jā, es ar parasti aptuveni tā ēdu, jo man slinkums vnk. Es arī cīsiņus ēdu (oh no), siļķi, miltu mērces netaisu, taisu arī kā Azalea ieteica, tikai ar pastu taisu. Izdevīgi, 3 dienas ēsr var
08.06.2017 19:10 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nākotnei.. kad būs vairāk naudas.. iesaku sapirkt pākšaugu, graudaugu rezerves... tad par centiem varēsi piepirkt nebaltās dienās saknītes un gatavot gardas maltītes :)
08.06.2017 19:22 |
 
Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
Vistas fileja ir gana lēta? Nu nezinu.. Piekritīšu Daenerys, cāļu stilbi, kājas ir daudz lētāk, vari gan krāsnī sacept, gan no kauliem zupu savārīt. Šampinjoni arī ir lēti ~ 2 eur kg.
08.06.2017 19:24 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu fileja ir gana lēta. 3 euro kilogramā, manuprāt, nav baigi daudz, ja sataisa ar dārzeņiem, ilgam laikam pietiek tomēr. Nu pārējās daļas, protams, lētāk.
08.06.2017 19:27 |
 
Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Hmm, tagad jūnijs - raža nekāda dižā, un tā pati maksā.
.
Nu, Tavā vietā uzsvaru liktu uz dažādiem graudaugiem un pākšaugiem, tad nu tos dažādās kombinācijās un variācijās miksētu, ko tik vien radošā izdoma atļauj. Un plusā pie tā visa saknes un dārzeņi, augļi un ogas pēc iespējām nelielā daudzumā. Taukumiņam kvalitatīvu eļļu vai krējumu pēc izvēles. Ja gaļu, tad tiešām gaļu, kaut nedaudz, ne desas ar mistisku sastāvu. Garšaugus, biku riekstus un sēklas dažādībai.
.
Nekādus pusfabrikātus, nekādus jau gatavos ēdienus, jo, pirmkārt, tie maksā vairāk, nekā ir to vērti, plus, velns zina, kas tajos iekšā iebāzts, bet, ja ir knaps budžets, tad sekas dakterēt ir dārgāk. ;)
.
Lai izdodas! :)
08.06.2017 19:28 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Lētas ir konservētās pupiņas bundžās, es vienīgi pirms lietošanas noskaloju nost to lipīgo marinādi. Bundžiņa maksā 60 centus, izvāri klāt 150 gramus rīsu, piegriez 2 tomātus un 2 cilvēkiem pilns vēders, ka vai pa acīm lien ārā.
08.06.2017 19:29 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Jā, es arī pērku bundžās, bet skaloju nost visu ūdeni. Tad forši ar malto gaļu, pupām var un rīsiem sataisīt tādu kiš miš, papriku pielikt
08.06.2017 19:30 |
 
Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
nopērc kg auzu pārslas un brokastis vismaz nedēļai gatavas. :)
08.06.2017 19:35 |
 
Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Vai visi atceras bez tabu zižetu pirms vairākiem gadiem, kur viena drosmīga kundze gados bēra spaiņos smiltis, un uzminiet ko viņa ar viņām darīja? :-D:-D:-D:-D:-D:-D
08.06.2017 19:59 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Tie ir 35€ nedēļā. Sagatavot tikai vajag ēdienkarti un sarakstīt visu nepieciešamo, kas ir jāiegādājas, lai to visu varētu pagatavot.
08.06.2017 20:03 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
KB-9 ļauj minēt, ēda???:-D
08.06.2017 20:32 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Nezinu kāpēc ,bet katru reizi kad lasu šīs tēmas virsrakstu, lasu kā lēnas receptes:-D:-D
08.06.2017 20:34 |
 
Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Nelasiju visu, bet var izvarit grikus un uz pannas apcept sipolinu, rivetu burkanu un tomatu un iemaisīt griķos. Vēl var apcept filejas gabalinus ar garavielam un mazliet krejumu beigas un est ar grikiem vai risiem
08.06.2017 20:36 |
 
Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Tieši tā! :-D
08.06.2017 20:40 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
KB-9 drausmas ku riebīgi:-/
08.06.2017 20:43 |
 
Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
ir ir...!
08.06.2017 20:50 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
miss99, bet nav taču tā, ka Tev mājās nekā nav?
Ja man nebūtu naudas, es vismaz nedēļu varētu iztikt, gatavojot 3x dienā 2 cilvēkiem. Jo saldētavā ir visādas rezerves, tāpat mājās parasti ir griķi, rīsi, makaroni, kuskus, bulgurs, dažādi konservi utt.
Ja nu tiešām nekā nav, tad varu ieteikt turpmāk veidot rezerves. Parati, kad atlaides, nopērku dažādas noderīgas lietas ar ilgiem derīguma termiņiem.
Ko darīt šobrīd, ja nekā nav? Braukt uz tirgu, sapirkt dārzeņus, gaļu un vārīt zupas, sautējumus, plovu - daudz ko var lēti pagatavot...
08.06.2017 21:07 |
 
Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Miežu biezputru var uzvārīt pa lēto - kg pie 1 eur maksā un to kg var ēst 3-4 dienas.
Miežu putraimus izvāra ūdenī, kad tā paliek pavisam maz, pielej biki pienu, lai nav tik bieza un pasniedzot pieliek sviestu. Bērniem brokastīs bieži vien dodu un pašam arī garšo, plus elementāri uztaisīt.
08.06.2017 21:36 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!