Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

LU juridiskā fakultāte atsauksmes

 
Reitings 731
Reģ: 31.10.2009
Sveikas!
Šobrīd studēju RSU juridiskajā fakultātē, bet neesmu apmierināta ar studiju kvalitāti. Ja salīdzinu stundu apjomu RSU ar LU, tad sanāk RSU stundu apjoms katram kursam ir gandrīz uz pusi mazāks. Viss notiek ļoti sasteigti. Mācības notiek pēc moduļu sistēmas - katru mēnesi eksāmeni un jauni studiju kursi. Īsāk sakot, ir daudzas lietas, kas liek pārdomāt savu izvēli.
Tām, kas ir studējušas vai studē LU tiesību zinātni, kas jūs apmierina un, kas nē? Kā vērtējat studiju kvalitāti, pasniedzējus? Lūzu padalieties ar savu pieredzi :)
22.04.2017 12:34 |
 
Reitings 772
Reģ: 23.08.2016
Manuprāt, nevienā citā juridiskajā fakultātē LV nav tik atzīti pasniedzēji - Satversmes tiesas tiesneši, vadošie advokāti, krimināltiesību eksperti, akadēmiķi... Visi ir lieliski spečuki. Protams, ne katram ir pasniedzēja talants, bet tādi kadri ir jebkurā augstskolā! Par mācību kvalitāti kopumā - obligātie kursi ir ļoti nopietni izstrādāti un prasības ir ļoti augstas. B daļas priekšmeti nu kā pie kura pasniedzēja. Ir sanācis arī vilties. JF pēc manas pieredzes strādā princips - jo stingrāks pasniedzējs, jo labāka studiju kvalitāte, tāpēc priekšmetu izvēlē nevajadzētu vadīties pēc ''šis būs vieglāks'''. Sekmīgi dabūt nav grūti, ja apmeklē lekcijas, bet lai būtu atzīmes virs 7 ir krietni jāpacenšas.
Kopumā nevaru sūdzēties, vienīgais mīnuss ir lekciju grafiks (vismaz PLK). Starp lekcijām var sanākt lieli logi, un ar darbu apvienot ir praktiski neiespējami. Manas grupas strādājošie ļoti ātri atbira.
Ziemas sesija ir izstiepta, tāpēc tajā ir daudz brīvā laika (ko var veltīt mācībām). Vasaras sesija ļooti saspringta. Pa semestri parasti 2-3 KD, atkarībā no KP skaita.
Viss atkarīgs no paša studenta attieksmes :-)
22.04.2017 20:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!