Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Attiecību krīze?

 
Reitings 2
Reģ: 05.03.2017
Sveikas, meitenes! Gribēju izstāstīt savu problēmu un paprasīt padomu.
Tātad. Mēs ar draugu esam kopā jau 3 gadus. Sagājām kopā 18 gadu vecumā. Tolaik biju vēl jauna un stulba, biju diezgan greizsirdīga. Neteiktu, ka draugs tāds nebija. Lielākoties mana greizsirdība izpaudās tajā, ka jau attiecību sākuma uzzināju, ka viņa labāka draudzene vēl neilgi pirms mūsu kopā būšanas viņam ļoti patika, kā arī laiku pa laikam viņam rakstīja viņa bijušā, ar kuru viņi palika draugi. Ar laiku, protams, sapratu, ka būt greizsirdīgai nav iemesla, ka draugam uzticos, un viss bija kārtībā. Pēc diviem gadiem kopā būšanas bijām uz aizbraukuši uz ballīti, kur bija mana draudzene. Mans draugs tik ļoti piedzērās, ka vairs sevi nekontrolēja, ārdījās un sāka gar viņu grābstīties un uzmākties. No rīta lūdza piedošanu un es piedevu ar norunu, ka vairs alkoholu kādu laiku nelietos. Varbūt tikai divatā vīnu kādu vakaru. Tā nu gads pagāja un pirms dažām dienām es uzzināju, ka draugs bija sarunājis ar kursabiedriem aiziet uzspēlēt biljardu. Beigās izrādījās, ka bija arī draugu meitenes ar savām draudzenēm. Un visi iedzēra alkoholu un bija jautri. Nekādā gadījumā nedomāju, ka mans draugs mani krāpa vai vēl kaut kas, tikai pateicu, ka mani ļoti aizvaino, ka alkoholu tomēr lietoja, jo mums taču bija noruna. Un es neuzskatu, ka alkohols bija tāda nepieciešamība. Draugs uzreiz sāka pārmest, ka viņš nejūtas brīvs, ka, ja es viņu mīlu, tad negribētu, lai viņš upurē man savu komfortu (komforts ir alkohola lietošana). Beigās arī pateica, ka nejūtas vainīgs nemaz, ka toreiz aiztika manu draudzeni, jo pašā attiecību sākumā ar savu greizsirdību liku viņam justies vainīgam. Tāpēc nekādu baigo atšķirību nejūt.
Protams, es apzinos, ka tolaik greizsirdīgai būt bija stulbi, bet viņš arī bija.
Vispār šobrīd nezinu, vai šīs attiecības vajag glābt un saglabāt. Ļoti gribu to izdarīt, bet nesaprotu, vai man vajag. Ir arī kaudze citu problēmu.
Lieta tāda, ka sanāk daudz strīdu. Un pēdejā laikā viņš ir kā no ķēdes norāvies. Savulaik viņš sastrīdējies ar savu labāko draugu sīkuma dēļ un nekādā gadījumā negribēja pirmais atjaunot kontaktu, lai gan es mudināju un gribēju, lai viņš to dara. Beigās katrā strīdā man pārmet, ka manis dēļ viņš atteicies no draugiem, lai gan tā nemaz nebija.
Senāk visu attiecību laikā mēs bieži vien uz veikaliem gājām kopā. Es viņam prasīju padomu, lai iesaka, vai man piestāv šis un tas. Kā arī es ieteicu viņam. Tagad pēdējos pāris mēnešos, kad viņam vajag nopirkt kaut ko no drēbēm un es mēģinu ieteikt, viņš atcērt, ka nav jau mazs bērns un viņam kauns, ka es mēdzu iet viņam līdzi uz veikalu.
Man pēdejā laikā vispār ir ļoti grūts periods, jo daudz kas nesanāk. Nomira man ļoti tuvs cilvēks, tā iemesla dēļ man bija ļoti grūti mācīties un beigās tiku atskaitīta no universitātes, kas priekš manis bija pasaules gals. Visu laiku raudāju un jebkurš sīkums man varēja ļoti sabojāt dienu. Dažreiz tik ļoti gribētos tādos mirkļos, lai draugs pateiktu, ka kaut ko izdomās, kaut kā palīdzēs un mēs tiksim galā, bet beigās viss sanāk tieši pretēji. Strīdās ar mani pat par tādiem sīkumiem kā jogurta izvēle. Ja es palūgšu šobrīd nestrīdēties, jo bez tā jau asaras birst, viņš pasaka, ka pilnībā ierobežoju viņa izvēli un viedokli, neļauju izteikties. Beigās sanāk, ka visu laiku piekāpjos es, nevis viņš. Lai gan dažreiz ļoti gribētos, lai manis dēļ izdara tādu sīkumu.
Es savu draugu ļoti stipri mīlu, bet rokas jau nolaižas. Ir piedzīvotas vairākas attiecību krīzes, bet neliekas, ka šo iespējams piedzīvot. Zinu, ka arī draugs mani stipri mīl un negrib speciāli man darīt sāpīgi. Bet īpaši stipri mani sāpina tas, ka tad, kad stāstu, kā es jūtos un domāju, vai ir jēga turpināt būt kopā, viņš pasaka, ka viņam svarīgi, lai esmu laimīga, un neturēs mani ar spēku. Sāpina, ka viņš nemaina neko, nekustina ne pirksta. Beigās nevaru saprast, varbūt es tikai pati saskatu problēmas. Varbūt man jāmaina sava attieksme, nevis drauga. Varbūt tiešām pie visiem strīdiem esmu vainīga es. Gribētu dzirdēt jūsu padomus.
06.03.2017 12:13 |
 
Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Godīgi sakot, no malas jau kādu tad padomu var iedot, nezinot situāciju kā tādu.
Ja draugs kā saka, nepieliek ne mazāko pirkstiņu,lai uzlabotu attiecības, tad arī iespējams tā ir un vai tad kaut kas mainīsies tuvākajā laikā?
Galu galā, galvenais,lai esi laimīga kopā.
Izvērtē situāciju, kādreiz manuprāt ir saprast to visu laicīgi.
06.03.2017 12:25 |
 
Reitings 302
Reģ: 12.02.2016
Ar spēku(draudiem, scēnām, asarām, strīdiem, šantāžu) otru nemainīsi. Kā var sāpēt tas, ka Tev pasaka patiesību, kas īstenībā ir ļoti laba un pareiza - gribu, lai esi laimīga, ja gribi iet,ej. Vai nu tev viņš ir vajadzīgs tāds, kāds ir, vai arī tad tiešām ej. Pozitīvu rezultātu var panākt tikai ar pozitīvu ietekmi. Un malacis puisis, ka nepakļaujas ultimātiem, tikai sevi nemīlošs memļaks lauzīs ar varu sevi, lai aiz bailēm paliktu kopā. Ir jāspēj iedvesmot, lai čalis pats gribētu Tev izpatikt, bet ne jau ar spēku. Vesels cilvēks, ja viņam jāizvēlas būt labam sev vai labam priekš otra, izvēlas sevi. Veselās attiecībās šāda izvēle nav jāizdara.
06.03.2017 12:52 |
 
Reitings 160
Reģ: 02.01.2017
Izvērtē, vai tā tiešām ir mīlestība, vai tikai pieradums un komforts jums abiem.
No malas spriest nav iespējams, jo šeit esi izklāstījusi sāpīgāko (un neviens nezina,- varbūt labā ir krietni vairāk), no kā kosmietes Tev var piedāvāt sekojošo:
1) šķirties
2) glābt attiecības:
2.1. uzvelkot seksīgāku veļu
2.2. uzcepot kotletes un pasniedzot tās kopā ar minetu
Saproti, no malas komentēt grūti, un šeit saņemsi lielākoties kaut ko tādu, kas Tevi spiedīs aiziet. Izvērtē, kas tās īsti ar par attiecībām un attiecīgi rīkojies tālāk.
Jo viens ir tas, ka ja Tevi kaut kas ir mudinājis par to domāt un pat rakstīt forumā, tam ir iemesls..
Lai veicas!
06.03.2017 12:52 |
 
Reitings 202
Reģ: 20.07.2015
Zinu, ka arī draugs mani stipri mīl

Tieši kā izpaužas viņa mīlestība? Vārdiem, darbiem, rūpēm? Vari neatbildēt, vnk padomā vai pēdējā laikā tā ir bijis, atceries konkrētus brīžus, labo. Vai nu paliks siltāk ap sirdi un radīsies spēks turpināt, vai nu...
06.03.2017 12:56 |
 
Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Es pareizi sapratu, gada laikā viņš vienu reizi ar draugiem iedzēra, bez tevis un tevi tas neapmierināja? Tu nepārspīlē?
Par to draudzenes apgrābstīšanu, ja reiz esi piedevusi, tad neatgādini to pie izdevības, tas neko neuzlabos. Bet tas, ka viņš to attaisno ar to, ka pirms tam redz esi bijusi greizsirdīga - nu wtf? Ķipa ja nepatiesi apvainoji, tad aizgāja un nopelnīja?
Ja reiz tu viņam tā uzticies, tad nevajag aizliegt iedzert, tev nemaz nav tādu tiesību, kur nu ja viņš to dara reti.
2) glābt attiecības:
2.1. uzvelkot seksīgāku veļu

Par šo es tiešām sasmējos. :D
06.03.2017 13:03 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Attiecibas veido divi cilveki nevis viens. Nav normali ja tuvaakais cilveks tevi neatbalsta smagos brizos un vel atlaujas visu so aizvainojumu uzkurinaat! Es nedomaju ka vins isti mainisies. Sava zinaa es ar tadu egoistu nevaretu but. Milestiba taa tiesaam nav,jo kad mil otru cilveku tad kopaa risina gan savas nesaskanas ,gan ir pirmais cilveks pie kaa versties pec atbalsta un padomos
06.03.2017 13:16 |
 
Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Man jau vispār liekas, ka reti kad tajā vecumā vīriešiem (nē, zēniem) ir pietiekami sakarīgs prāts, lai veidotu tik nopietnas attiecības, kādas tu pati vēlies. Ir izņēmumi protams. Šis neizklausās pēc tāda izņēmuma. Es nebūtu kopā (arī tavā vecumā) ar vīrieti, kurš dzērumā apgrābstījis manu draudzeni, nenes par to atbildību un vēl beigās mani pie tā vaino. Ja šīs attiecības izjuks un tu paskatīsies pēc tam no malas tad iespējams, būsi ļoti pārsteigta kāpēc tik ilgi to visu pacieti.
06.03.2017 13:18 |
 
Reitings 2
Reģ: 05.03.2017
Es jau nekādā gadījumā negribu, lai cilvēks man pakļautos un mani klausa. Noteikti nē. Es tikai gribu, lai kādu reizi cilvēks piedāvā kompromisu.
Ja godīgi, es vairs nezinu, vai pati esmu laimīga. Viņš ir lielisks cilvēks, bet pēdējā laikā kaut kas nav. Es nedusmotos par alkohola lietošanu, ja vien viņš toreiz nebūtu uz ceļiem zvērējis, ka vairs nekad. Tas mani aizvaino. Tas, ka cilvēks teica, ka esmu svarīgāka par alkoholu un nemaz negrib to dzert, bet tagad pie pirmās izdevības daudz iedzer un nemaz man par to nepasaka. Pateica, ka tikai ar čaļiem aizgāja uzspēlēt un viss. Pārējo pateikt aizmirsa.
Visu laiku man atgādina, kāda egoiste es esmu. Šodien pat pārmeta, ka tērēju pārāk daudz naudas pati uz sevi. Lai gan tā nemaz nav. Liekas, ka arī es esmu sākusi attālināties un par savām problēmām viņam nestāstu, jo beigās vienalga dzirdēšu, ka es taču pati vainīga un viņš ir teicis, lai daru citādāk. Visdrīzāk, ka mani sāpina tas, ka iepriekš tādas attiecības nebija un viss tik ļoti mainījies.
06.03.2017 13:18 |
 
Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Par to atbalsta sniegšanu - katrs to atbalstu otram sniedz kā māk vai atkarībā no tā, kādas ir attiecības uz to brīdi. Ja viņam kaut kas vitāli trūkst attiecībās, tad iespējams, arī atdeve nav tik liela.
06.03.2017 13:20 |
 
Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Man personīgi liekas labāk, ja vīrietis pasaka "gribu, lai tu esi laimīga, ja gribi iet prom, neturu tevi", nekā visi tie slimie stāsti, kas dzirdēti, ka bijušie draugi/vīri vajā, izseko savas bijušās, bombardē ar zvaniem un vēstulēm, draud, retākos gadījumos pat fiziski atriebjas.
Bet par tēmu - esi mēģinājusi visu to, ko raksti te, pateikt draugam? Kaut vai par to pašu, ka jūties tā, ka jebkurā jūsu strīdā tu tiec pataisīta par vainīgo...
06.03.2017 13:33 |
 
Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
neizklausās, ka draugs stipri mīl. Par tiem pašiem apģērba veikaliem? Wtf? Es piemēram nevaru ciest, ka iepērkoties man kāds komentē kā vai kas izskatās, tādēļ draugu nemaz nesaucu līdzi. Bet manā gadījumā atšķirība ir tā, ka nebija tā, ka sākumā saucu un tagad nē. Man labāk patīk to darīt vienai tāpēc draugu nekad līdzi nesaucu :) nekad neesmu ņēmusi draugu līdzi pērkot apģērbu vai apavus.
Man alkohols ir sāpīga tēma, tādēļ man ar draugu arī par šo bija konflikti. Pateicu, ja vēlas dzert tik bieži kā darīja to iepriekš tad tikai bez manis. Lai tusējas, dzīvo un ballējas tā, bet tad es nebūšu blakus.
Es domāju, ka Jums ir par daudz vienam otra un tas arī viss. Pamēģiniet pavadīt laiku nedaudz vairāk atsevišķi. Man iepriekšējās attiecībās bija tā, ka puisis raudāja, kliedza, uzstādīja ultimātus, man beigās bija līdz kaklam un kaitināja viss, pat kā viņš elpo, ko skatās, kā iet. Viss ko es darīju bija slikti, aizliegts un vispār galīgi garām un tas viss tāpēc, ka PĀRI TAČU VISU DARA KOPĀ (t) es domāju, ka viņš ir tādā pašā situācijā kādā biju es, un viņam viss ir vienalga. Viņš tikai gaida, kad viss patiešām apriebsies, lai aizietu. ;)
06.03.2017 13:51 |
 
Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
piekrītu paulalala pirmajam komentāram ++
atskatoties uz šo visu ar skaidru prātu sapratīsi cik viss bija lieki :)
06.03.2017 13:53 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Man neizklausās ka viņš tik ļoti mīletu vai viņam tu baigi vispār rūpētu..drīzāk esi viņam apnikusi.
Jebkurā gadījumā, man nebūtu vajadzigs cilvēks kas manis dēļ nepakustina ne pirkstiņu. Attiecības ir jākopj un abiem! Bez tā arī pašas brīnišķīgākās attiecības pajuks agri vai vēlu.
Vari jau līst no ādas laukā lai kaut ko glābtu, bet ja viņš neko tad nekas tur tā pat nesanāks, ja nu vienīgi tu ar visu samierinies, bet padomā vai esi laimīga..
06.03.2017 14:02 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Izklausas, ka viņam šīs attiecības ir līdz brošai.
Varbūt tā greizsirdība viņam ļoti nepatika, tas tad noveda pie domām ka varbūt jums pat nevajadzētu būt kopā un tas tad noveda pie dzēruma stulbām darbībām jo vienkārši nav tas vecums un sapratne lai spētu visu izrunāt.
Ok, kopā tomēr varbūt gribēja būt un saprata stavu kļūdu. Godīgi centās ievērot tavus alko norādījumus, bet ilgtermiņā tas noveda pie atsvešināšanās ar draugiem, jo vienkārši iedzeršana ar draugiem, laika pavadīšana kopā utt. ir tomēr daļa no procesa, bet ja viņš nevar dzert, tad arī nevar atpūsties pilnvērtīgi. Tas viņu uzvilka tik ļoti ar laiku, ka vienkārši norāvās no ķēdes un sāka darīt un iebilst visām tavām darbībām un ieteikumiem, jo vienkārši viņš sajutās pārāk kontrolēts.
Jums nav pareiza komunikācija. Iespējams ka tavas bēdas un asaras viņš pat uztver kā manipulāciju ar viņu.
Kā tu vari gribēt lai viņš spēj mainīt ko un pakustināt kaut to mazo pirkstiņu, ja tu šo laiku esi principā neapzināti kontrolējusi viņa darbības?
06.03.2017 14:13 |
 
10 gadi
Reitings 3055
Reģ: 09.10.2009
Izvērtē, vai tā tiešām ir mīlestība, vai tikai pieradums un komforts jums abiem.
06.03.2017 14:25 |
 
Reitings 471
Reģ: 28.03.2013
Ieteiktu izdarīt pamatīgus secinajumus uz priekšdienām, kad jau būs nākamās attiecības:
-greizsirdības scēnas
-aizliegšana
-neļaušana pašam izvēlēties
Ja ir attiecības un mīlat viens otru, ir jāmāk arī palaist, parādīt, ka Tu viņam uzticies, jo acīmredzami jau no paša sākuma uzticības nebija.
Šeit jau ir daudz, kas slikts pateikts un izdarīts, nav, protams, nekas tik šausmīgs, bet tomēr ir (draudzenes apgrābstīšana, melošana). Var cīnīties, bet vai ir to vērts, vai viņš arī grib visu turpināt? Parunā ar viņu, ja nav no runātājiem, tad skaties kā viņš uzvedās un, tad jau pati izdomā ko darīt.
06.03.2017 14:40 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ja ir meginats entas reizes ar vinu runat un nekas nav izbeidzies un alkohols ir prioritaate nevis milotais cilveks tad tadi nemainas vai looti reti . Nav svarigi vai dzerumaa ir uzmaacies tavai draudzenei vai jebkurai citai sievietei. Ir runa par morales principiem. Skan skarbi,bet es jutu ka te vienkarsi nekas nav labs. Ja virietis ir loti jauns tad pienemu ka nav vel izardijies un nav gatavs stabilam ,nopietnaam attiecibaam. Tu esi pelnijusi labaaku.
06.03.2017 14:51 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
"Alkohols prioritāte". 1x gada laikā iedzēra ....
06.03.2017 14:52 |
 
Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
nepiekrītu te dažām daļēji. Tas, ka TU vīrietim neuzticies - ne vienmēr vaina ir tevī kā cilvēkā/sievietē! Ja salīdzina attiecības (visi to dara, un šoreiz no savas pieredzes) es bijušajam neuzticējos nekādā veidā, tāpēc, ka viņš pats izraisīja to, ka es neuzticos ar sarakstēm, dzirdētajām sarunām utt. Ar dažādiem sīkumiem. Toreiz domāju, ka vienkārši nespēju cilvēkiem uzticēties un vaina ir manī. Bet tad es izšķīros un tagadējās attiecībās nav strīdu par to, kur kurš ies vai brauks ar draugiem, jo ir abpusēja uzticība un zinu, ka vīrietis nedarīs neko divdomīgu vai man nepieņemamu. Tā vietā otrā dienā, kad esam pamodušies izrunajam ko katrs ir darījis un pasmejamies. Manas draudzenes apgrābstīšana noteikti neraisītu uzticību.
06.03.2017 15:04 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
mani ārkārtīgi tracina ārā, ja cilvēks nespēj uzņemties atbildību par saviem vārdiem/rīcību, bet izdomā veidus kā visi citi ir vainīgi, tikai ne viņš. ja es būtu tavā vietā, tad šī īpašība vien man būtu tā nokaitinājusi, ka draudzenes apgrābstīšana būtu pēdējais punktiņš un nekādas piedošanas vai skaidrošanās, ka tā ir mana vaina, nelīdzētu. bet jūs jau jauni :D dažreiz vecums attaisno dumju rīcību, dažreiz ne vecumā tā vaina.
06.03.2017 15:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits