Jautājumi tām, kuras ir gatavojušas suši. Lasi var lietot svaigu vai obligāti kūpinātu? Kādi suši (sastāvdaļas) jums vislabāk garšo un viegli pagatavot? Pēc suši sagatavošanas ruļļus jāpatur ledusskapī vai tāpat uzreiz var griezt un ēst?
Es lietoju jau gatavo Kikkoman Suši etiķi, manām garšas kārpām patīk un nav jādomā par proporcijām rīsu etiķim, sālim un cukuram. Gaumes lieta - bet zinu, ka ir cilvēki, kas nefiksē, ka šis jau ir sagatavots, jauc klāt cukur un sāli tāpat kā nesagatavotam , un tad brīnās, ka nav labi, tāpēc gribēju atgādināt, ka ir jau arī gatavi. Un vēl nevajadzētu aizmirst rīsus pirms vārīšanas labi noskalot. par pildījumiem jau te jau izteicās, manar klasisks lasis -krēmsiers - avokado parasti...
Nu, maisījumu (rīsu etiķis+cukurs+sāls) liek klāt nevis lai rīsi savārītos, bet gan garšai un tad, kad rīsi jau gatavi.
Bez šī diemžēl tik negaršīgi rīsi - bezgaršīgi , pareizāk sakot sanāk. Rīsu etiķis nav jāpērk dārgākais, maximā šis ir ok cenā, pietiks visam mūžam ,ja netaisi katru dienu :D
Zomzom, var veģetāros ar gurķi, avokado, papriku, var ar garnelēm, var ar krabju nūjiņām. Pirms 100 gadiem mēģināju ar vārītu vistas fileju, bija labi.
Izskatās, ka katrai sava pieeja un autorei arī jāmeklē savējā :D Rīsus taisu tikai ar etiķa, sāls un cukura maisījumu, citādi nesanāk ne pareizā konsistence, ne garša. Gatavoju diezgan ierastus variantus - veģetāros ar avokado, gurķi un tomātu, ar tunci, ar garnelēm, ar lasi. Un esmu no tām dīvainēm, kura liek TIKAI kūpinātu lasi, mazsālītu lasi varu dabūt iekšā vienīgi uz grauzdētas baltmaizes ar citronu, suši tāds šausmīgi nepatīk :D