Mājās gatavots suši?

 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Jautājumi tām, kuras ir gatavojušas suši.
Lasi var lietot svaigu vai obligāti kūpinātu?
Kādi suši (sastāvdaļas) jums vislabāk garšo un viegli pagatavot?
Pēc suši sagatavošanas ruļļus jāpatur ledusskapī vai tāpat uzreiz var griezt un ēst?
03.03.2017 09:14 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
nelieku nekādu etiķi, tie rīsi tāpat savàras kà vajag.
03.03.2017 12:16 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Es lietoju jau gatavo Kikkoman Suši etiķi, manām garšas kārpām patīk un nav jādomā par proporcijām rīsu etiķim, sālim un cukuram. Gaumes lieta - bet zinu, ka ir cilvēki, kas nefiksē, ka šis jau ir sagatavots, jauc klāt cukur un sāli tāpat kā nesagatavotam , un tad brīnās, ka nav labi, tāpēc gribēju atgādināt, ka ir jau arī gatavi.
Un vēl nevajadzētu aizmirst rīsus pirms vārīšanas labi noskalot.
par pildījumiem jau te jau izteicās, manar klasisks lasis -krēmsiers - avokado parasti...
03.03.2017 12:25 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Vai jūs liekat suši zāļu plāksnes uzsildīt cepeškrāsnī pirms rullēšanas?
03.03.2017 12:25 |
 
Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
fazser, es to nekad neesmu darījusi, viņas rullējas pietiekami labi tāpat.
03.03.2017 12:27 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Vai jūs liekat suši zāļu plāksnes uzsildīt cepeškrāsnī pirms rullēšanas?

Pirmo reizi dzirdu. Priekš kam? Ja paka stāvējusi vaļā un paspējušas apkalst, apsmidzinu ar ūdeni, bet kam cepeškrāsns domāta?
03.03.2017 12:27 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Lietoju etiķi.
Plāksnes nesildu. Pirmo reizi ko tādu vispār dzirdu :-|
03.03.2017 12:29 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Mjā, es arī brīnos, receptē izlasīju :-D
http://virtuve.calis.delfi.lv/receptes/uzkodas/zivju-un-juras-produktu-uzkodas/susi/
03.03.2017 12:30 |
 
Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
nelieku nekādu etiķi, tie rīsi tāpat savàras kà vajag.

Nu, maisījumu (rīsu etiķis+cukurs+sāls) liek klāt nevis lai rīsi savārītos, bet gan garšai un tad, kad rīsi jau gatavi.
Es gatavoju pēc šiem padomiem un sanāk gardi.
http://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/soli-pa-solim-ka-pagatavot-gardakos-susi-pasu-spekiem.d?id=44759282
03.03.2017 12:31 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
03.03.2017 12:57 |
 
Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Nu, maisījumu (rīsu etiķis+cukurs+sāls) liek klāt nevis lai rīsi savārītos, bet gan garšai un tad, kad rīsi jau gatavi.

Bez šī diemžēl tik negaršīgi rīsi - bezgaršīgi , pareizāk sakot sanāk.
Rīsu etiķis nav jāpērk dārgākais, maximā šis ir ok cenā, pietiks visam mūžam ,ja netaisi katru dienu :D
03.03.2017 12:59 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Sajaucu tēmu :-D
03.03.2017 12:59 |
 
Reitings 56
Reģ: 29.01.2009
Kā var pagatavot to silto mērcīti, kas ir pa virsu siltajiem rolliem Tokyo?
03.03.2017 14:32 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Kādus jūs taisāt bez zivs?
03.03.2017 22:40 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Zomzom, var veģetāros ar gurķi, avokado, papriku, var ar garnelēm, var ar krabju nūjiņām. Pirms 100 gadiem mēģināju ar vārītu vistas fileju, bija labi.
03.03.2017 23:24 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Daenerys1, paldies. :-)
09.03.2017 10:34 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Izskatās, ka katrai sava pieeja un autorei arī jāmeklē savējā :D
Rīsus taisu tikai ar etiķa, sāls un cukura maisījumu, citādi nesanāk ne pareizā konsistence, ne garša.
Gatavoju diezgan ierastus variantus - veģetāros ar avokado, gurķi un tomātu, ar tunci, ar garnelēm, ar lasi. Un esmu no tām dīvainēm, kura liek TIKAI kūpinātu lasi, mazsālītu lasi varu dabūt iekšā vienīgi uz grauzdētas baltmaizes ar citronu, suši tāds šausmīgi nepatīk :D
09.03.2017 11:01 |
 
Reitings 56
Reģ: 24.06.2016
Zemene000, es arī jau kādu laiku cenšos atrast kādu info par to, bet bez rezultātiem. Domāju, ka tā viņiem kaut kāda firmas recepte vai tamlīdzīgi.
09.03.2017 11:03 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits