Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Buljons

 
Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
Padalāties, kā jūs vārāt buljonu! Negribas ņemt veikala kubiņus, bet sakārojās kūpošs buljons(l)
22.01.2017 16:14 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
vispirms vajadzētu gaļu ar kauliem, piemēram, vistas spārniņi, bet der arī jebkad cits. Obligātas sastāvdaļas man ir viegli apcepti sīpoli, melnie pipari, kurkuma, kumin, ingvers un ķiploki. Visu saliek katlā, aplej ar ūdeni, uzliek mazu uguni un aizmirst vismaz 4 stundām. Ja patīk pikantākus buljons var pielikt vairāk piparus un ingveru, bet nekādā gadījumā čili, vismaz ne sākuma. Pašas beigas var likt svaigus čili lielos gabalos sagrieztus. Atkarībā no gribēšanas, varu izvērsties ar sastāvdaļām. Iemeram, var pielikt melno kardamonu žāvējumi aromātam. Var pirms pasniegšanas iemest svaiga ingvera skaidiņas un svaigas piparmētras vai kinzu. Ir daudz varianti.
22.01.2017 16:38 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
mmm... man ar tagad sagribējās, palasot Vatsona aprakstu. Vienīgi, mīnus ingvers man! :-D
22.01.2017 16:42 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Gatavoju dārzeņu buljonu, labāk garšo :)
Ziemas klasika:
Katliņā ar ūdeni lieku lauru lapu, veselus piparu graudus, vienu nomazgātu sīpolu ar mizām sagrieztu, ķiplokus, selerijas kātu vai fenheļa lakstus svaigos, vienu burkānu sagrieztu, dažas krustnagliņas, vienu kanēļa standziņu. Vāru apmēram līdz stundai, pēc tam šķidrumu nokāšu.
Vasarā patīk ziemīgās garšvielas (kanēli un krustnagliņas) aizvietot ar dārza svaigajām, rozmarīns, oregano, timiāns buntītē.
Ļoti gards un pat saldens buljons sanāk no kāpostu lapām novārīts. Brokoļa buljons ir izcils. Eksperimenti, eksperimenti.. tik uz priekšu ;)
23.01.2017 15:40 |
 
Reitings 263
Reģ: 20.07.2016
Vàru no liellopa kauliem vai laša.
23.01.2017 15:52 |
 
Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Vatsons, kāpēc tik ilgi jāvāra? 4 h nebūs par daudz?
Es izlasīju šo diskusiju un arī sagribēju, man gan nav nevienas daļas ar kauliem, bet vistas fileja.
23.01.2017 16:06 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
blackqueen, tas ir buljons, labu buljonu vāra lēni un ilgi, svarīgi lai t' būtu zema. Lēnvāres katlā uz zemā režīma vāra pat ilgāk. Ja nav iespējams noregulēt zemāku t', protams var vārīt mazāk.
24.01.2017 02:19 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Ļoti gards un pat saldens buljons sanāk no kāpostu lapām novārīts. Brokoļa buljons ir izcils.

Ooo, jā! (l)
24.01.2017 02:23 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Vai liellopa kaulus bez gaļas var tā nopirkt? Kādu laiku domāju, ka varētu pamēģināt tādu buljonu pagatavot.
Tā kā liellopa gaļu neēdu, tad vēl šaubos, vai pašu buljonu arī lietotu. Tādēļ gribu arī pamēģināt.
24.01.2017 07:01 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Var var, pietam baigi lēti tie kauli. Pie gaļām parasti maisos ir "selekcija" :-D:-)
24.01.2017 07:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits