Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vajag izkratīt sirdi!!

 
Reitings 7
Reģ: 28.09.2016
Sveikas!
Man pēdējās pāris nedēļas galvā pilnīgs juceklis. Vajag kādam izstāstīt, varbūt kādai būs jebkas bilstams, kas man palīdzēs. Man vajag dzirdēt jebkādas domas par šo visu, citādi vairs netieku ar sevi galā, tikai maļu visu laiku pa galvu vienu un to pašu, bet netieku skaidrībā, ko darīt. Man laikam vajag dzirdēt viedokli no malas, bet apkārt nav neviena, ar ko par šo varētu parunāt, tāpēc izlēmu rakstīt šeit. Centīšos rakstīt saprotami, bet nesolu, jo galvā pamatīgs juceklis.
Runa ir par augstāko izglītību. Es nevaru izlemt, vai man spiest sevi turpināt un pabeigt iesākto, lai gan es jūtu, ka šis nav tas, ko es vēlējos. Sāku domāt, ka varbūt akadēmiskā izglītība vispār nav priekš manis. Man patīk mācīties un apgūt jaunas lietas, bet man ļoti nepatīk visa tā referātu un citu darbu rakstīšana. Man patīk mācīties priekš sevis. Man ir 30 gadi, ir jau viena nepabeigta augstākā izglītība. Nepabeigta - visi 3 gadi nomācīti, visi kursi nokārtoti, nav uzrakstīts bakalaura darbs. Tieši tādēļ, ka nu nesanāk, nepatīk, nepadodas man tā formālā darbu rakstīšana un ūdens liešana. To bakalauru diez vai uzrakstīšu, jo nu jau ir pagājuši 8 gadi kopš tām studijām. Pirms pāris gadiem jutu, ka gribas atkal pakustināt smadzenes un iestājos augstskolā IT studijās neklātienē, jo varēju apvienot ar darbu. Studijas par maksu, maksāju katru mēnesi. Tikko sākās 3. gads, vēl 2 priekšā. Jau pagājušajā gadā vairākkārt bija domas par pamešanu, bet nu kaut kā nocīnījos. Tagad atkal. Man patīk visa programmēšana, datu pārraides tīkli, datoru arhitektūra un tādas lietas, ar to viss ir kārtībā. Bet, kad sākas visādas projektu, dažādu dokumentāciju rakstīšanas un tādas "augstas" lietas, tas vairs galīgi nav man. Tas mani nekad nav interesējis, tāpēc man ir grūti. Un šādu priekšmetu ir daudz. Jā, pati vainīga, kārtīgi neizpētīju, kas mani sagaida, kad stājos. Biju gatava uz dažādu programmēšanas valodu, datora uzbūves, tīklu veidošanas utml. apguvi.
Vēl viena lieta ir augstskolas un dažu pasniedzēju brīžiem diezgan neieinteresētā attieksme pret neklātienes studentiem, kas man liekas diezgan neforši, jo mēs tomēr maksājam ne mazo naudu, atšķirībā no klātienniekiem. Sīkāk par šo neizplūdīšu, bet tur būtu daudz, ko stāstīt.
Vēl lieta, kas man sagādā problēmas studijās, ir mana problēma ar prezentēšanām. Kad ir kaut kas jāprezentē kursa un pasniedzēju priekšā, man ir bijis, ka aiziet arī līdz tādām panikas lēkmēm, ka sāku raudāt, galvā melna bilde, visa trīcu, sirds dauzās un nevaru neko izdarīt. Tādos brīžos domāju, ka varbūt augstākā izglītība nav domāta man, ja es pat nespēju normāli noprezentēt savu darbu. Jo tas būs jādara vēl daudz un man bail par to pat domāt.
Ja kaut kā mēģināšu visus šos gadus izvilkt, tad man būs vismaz kaut kāds augstākās izglītības papīrs. Visur jau tagad prasa tos papīrus. Ja pametīšu studijas, tad man būs 30 gadi, bet joprojām nekādas augstākās izglītības un maz cerību, ka vispār jebkad tāda būs. It kā jau man nav īpaši lielu ambīciju, lai veidotu lielu karjeru, bet gribētos jau kādreiz kādu darbiņu, kur maksā kaut vidējo algu. Bet tak jebkur prasa tos papīrus.
Es nezinu, ko darīt. Mocīties, lai vismaz iegūtu papīru par augstāko izglītību? Samierināties, ka nebūs man tāds papīrs un visticamāk arī nāksies visu dzīvi strādāt mazkvalificētus darbus? Es labprāt mācītos visādos kursos un apgūtu dažādas, sevi interesējošas lietas. Tāda veida mācīšanās man ir tuvāka, nekā akadēmiskā. Bet augstākā izglītība tomēr mūsdienās ir gandrīz must-have. Un nav jau tā, ka man galva nestrādā.
Ehh, sanāca baigi nesakarīgi, bet man vajadzēja kaut kā izlikt, kas mani nomāc, citādi arī naktīs vairs gulēt nevaru normāli. Visu laiku tikai domāju par šo un nevaru izlemt, ko darīt. Es zinu, ka lēmums jāpieņem vienīgi man pašai, bet es ļoti gribētu uzklausīt jebko par šo tēmu. Ja vispār kaut kas ir skaidrs, ko es te sarakstīju.
30.09.2016 16:55 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Kādā jomā pirms IT mācījies?
Nesaprotu, kas tieši tev ir tik problemātisks pabeigšanā. Nu nepatīk, nu bail prezentēt, tam ir daudzi gājuši cauri, bet nu izskatās pēc milzīga slinkuma un atrunu (''tas nav man'') meklēšanas, ja viss ir bijis nokārtots līdz gala darba rakstīšanai, bet tas pēdējais punkts nav izdarīts.
30.09.2016 17:29 |
 
Reitings 7
Reģ: 28.09.2016
Pirms tam es studēju filozofiju.
Jā, es esmu domājusi arī, ka varbūt vienkārši esmu slinka un meklēju sev attaisnojumus. Man miljons domu maļas pa galvu, mēģinu apskatīt problēmu no visām pusēm.
30.09.2016 17:48 |
 
Reitings 403
Reģ: 30.06.2016
es kā IT cilvēks varu pateikt, ir vērts, beidz ņuņāt nevaru, negribu nesanāk, un dari. sakod zobus un vienreiz pabeidz ko iesāki.
ja gribi kādam izkratīt sirdi un pastāstīt savas problēmas iegādājies draugu, kuram šo visu stāstīt, ja šis pamet, atrodi citu.
tāda nu tā izglītība ir iekārtota, neviens tev nav spiedis. pati gribēji bet vairs negribi. Ja negribi nu tad ņem papīrus ārā.
IT profesija nav tā sliktākā lieta, iesaku gan pabeigt tomēr visu līdz galam, lai ir tas papīrs viens vismaz.
Kāda ir iegūstamā specialitāte? kad pabeigsi? programmas nosaukums?
par to prezentēšanu, Tu ticēsi ka nevienam nav viegli? sāc mājās pie spoguļa pati sev prezentēt, tad saaicini visus draugus un radus, tiem prezentē, salauz pati sevi, nevis pamet. paņem morāli pati sev iesper, nevis izvairies to darīt.
Nevis mēģini apskatīt, bet meklē risinājumu kā kko nedarīt. Pabeidz un tad slinko.
30.09.2016 17:58 |
 
Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Neesmu satikusi nevienu studentu kuram nenormālu kaifu sagādātu referātu rakstīšana. Tas izklausās pēc attaisnojuma pamest iesākto grūtību dēļ. Ja Tev patīk tā joma, tad iztaisno muguru, saņemies un noved visu līdz galam.
30.09.2016 22:11 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Neviens cilvēks vēl nav nomiris no sava bakalaura darba rakstīšanas un prezentēšanas, jā, nav nekāda medus maize, bet tak cilvēki uzraksta. Tā ka tas ir slinkums un nespēja saņemties. Jā, ja nevar saņemties, sasprindzināties un uzrakstīt darbu, kas nav nekāds kosmoss, tad varbūt augstākā izglītība nav domāta tev, jo cilvēku ar augstāko izglītību raksturo ne tikai padziļinātās zināšanas kādā jomā, bet arī kaut vai minimāla spēja izteikt verbāli savu viedokli un prasme un spēja novest iesākto līdz galam, kā arī izturība.
Saņemies!!!! Tu to vari!
30.09.2016 22:31 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Tā jau visvieglāk ir visās dzīves situācijās pateikt: man nepadodas! man nepatīk! es negribu! Ja mēs darba vietā vai attiecībās šādi domātu un darītu, tad visas varētu vientulībā grauzt sausiņus kādā neapkurinātā pagrabā.
30.09.2016 22:33 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
IT jomā var izsisties arī ar prasmēm/sertifikātiem un bez formalas augstakās izglītības.
30.09.2016 22:35 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Man palīdzēja doma par nepabeigšanas gadījumā izniekoto laiku, finansēm un, pilnīgi godīgi, apziñu, ka ntie cilvēki var, bet es nē (citādi gan tā neuzskatu, jo cilvēki ir dažādi). Turklāt, kā jau iepriekš minēja, reti jau kurš ker kaifu no pilnīgi visa nepieciešamā studijās (arī vēlāk darbā), kāds nevar ciest publiskas prezentācijas, kāds literatūras vākšanu, kāds garo rakstīšanu, utt. Iesaku sakot zobus un pārvarēt nepatīkamo, pašai būs gandarījums.
30.09.2016 23:01 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Neviens cilvēks vēl nav nomiris no sava bakalaura darba rakstīšanas un prezentēšanas
+++ Tev vienkārši jāpārvar tā fobija.. nepatika pret šo posmu. Zinu, ka sākumā var šķist neiespējami ar to visu tikt galā. Bet... cilvēki uzraksta un aizstāv bakalauru.. turklāt nav viņi visi spīdekļi :) Es domāju, ka arī Tev sanāks. Iesaku pievērsties tēmai, kas Tevi interesē par kripatiņu vairāk kā pārējās :)
30.09.2016 23:10 |
 
Reitings 7
Reģ: 28.09.2016
Paldies par komentāriem! Taisnība jau ir, varbūt es tiešām tikai meklēju attaisnojumus. Tāpēc arī gribēju izkratīt sirdi, dzirdēt, kā tas no malas izskatās. Ja šī būtu joma, ar kuru gribētu saistīt visu dzīvi, varbūt būtu citādāk, vairāk intereses. Jā, daļēji mani tas interesē - tieši pati programmēšana. Varbūt to es vēl varētu iedomāties sevi darām. Tas man ir interesenti, bet tā ir pati mazākā daļa no tā, ko man māca. Viss pārējais - projektu veidošana, rakstīšana, plānošana, mani nekad nav interesējis. Kad es iedomājos, ka man vēl 3 gadi priekšā, vispār nezinu, kā to varēšu.
30.09.2016 23:14 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Taureņfilosofe, papēti websloka.lv un tamlīdzīgas iestādes - iemācīs tev programmēt un neuzbāzīsies ar projektu plānošanu.
30.09.2016 23:27 |
 
Reitings 7
Reģ: 28.09.2016
57days, jauki gan tu mani nosauci :)
Paldies! Es nemaz tādu nezināju, papētīšu vairāk, bet izskatās vairāk pēc kā tāda, ko es biju gribējusi.
30.09.2016 23:31 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
man viss iestrēgst kursa darbu rakstīšanā. murgs. Tomēr pārcietu un tiku tālāk. es domāju jāturpina
30.09.2016 23:41 |
 
Reitings 3
Reģ: 19.06.2009
Izklausas jau ka pati negribi so izglitibu,vnk labi kad ir papirs un labaku darbu var atrast...bet neredzi pati tam jegu.
30.09.2016 23:48 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
neredzu neko nosodaamu veelmee mekleet veidus, kaa atrast labaaku darbu
01.10.2016 00:01 |
 
Reitings 7
Reģ: 28.09.2016
vilcene13, nu uz to pusi ir. Tāpēc jau man ir visas šīs pārdomas un es nevaru saprast, vai man to vajag. Nav jau tā, ka es visu daru ar sakostiem zobiem. Lietas, kuras mani interesē, es daru ar prieku. Man vispār ļoti patīk mācīties un apgūt jaunas lietas. Esmu no tiem - mūžu dzīvo, mūžu mācies. Bet man patīk un padodas apgūt lietas, kuras mani tiešām interesē. Bet šeit klāt nāk daudz lietas, par kurām man nav ne mazākās intereses. Es arī nemaz nestājos papīra dēļ, bet tikai tādēļ, ka gribējās no darba brīvajā laikā pakustināt smadzenes citā virzienā. Bet nu es saprotu, ka mūsdienās papīrs ir svarīgs, par to vien apkārt visi runā. Un man ir 30, bet nekāda papīra, un, ja kādreiz izdomāšu meklēt citu darbu, tad jau noteikti to papīru prasīs. Tāpēc jau man ir šī dilemma, ko darīt.
01.10.2016 00:04 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
tev ir 30 un kaadi 7-8 gadi darba pieredze. taa biezhi vien ir buutiskaaka, nekaa diploms.
01.10.2016 00:08 |
 
Reitings 7
Reģ: 28.09.2016
Mana darba pieredze ir kultūras jomā un diezgan specifiska, tādēļ nedomāju, ka jebkurā citā vietā, kur nav līdzīgs amats, tā būtu vērā ņemama. Bet man patīk mans darbs, tāpēc esmu to tik ilgi strādājusi, pat zinot, ka īsti nekur citur šāda darba pieredze nederēs.
Bet paldies, 57days! Es jau sen vēlējos Tev izteikt komplimentu, ka esmu ievērojusi, ka esi viena no atsaucīgākajām cosmo dalībniecēm :) Es vienmēr izlasu tavus komentārus.
01.10.2016 00:17 |
 
Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Nu redzi, Tu jau pati atbildēji uz jautājumu. Protams, ka papīrs IR svarīgs. Varbūt ne šodien un ne rīt, bet ja esi iesākusi, tad noved taču līdz galam. Man kā darba dēvējam ļoti nesimpatizē nepabeigtas augstākās, tādi ieraksti CV tieši uz to arī norāda- kandidāts visu met pie malas, ja gadās grūtības, nespēja saņemties un izdarīt iesākto līdz galam, ja ir grūti un negribas tā, ka zobi sāp.
01.10.2016 00:17 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Aj, es tevi saprotu - itkā ir teorētiska vēlme pārkvalificēties, bet pierasts pie esošā darba kurš pie tam vēl patīk.
Es tikai zinu, ka es tagad 2,3 vai 5 gadu studijas nez vai vairs pavilktu. Tīri pašdisciplīneas pēc.
01.10.2016 00:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits