Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Želantīns ;(

 
Reitings 207
Reģ: 01.03.2014
Sveikas :)
Nu ir sanācis jau kuro reizi taisot necepto siera kūku siera masa sajiet kunkuļos no želantīna...
Vispirms uzbriedinu želantīnu tad kausēju ūdens peldē...kad pievienoju to sieram sarauj viss kunkuļos,bet želantīns nav karsts...
Ko es nepareizi daru? :(:'-(:'-(:'-(:'-(:'-(:'-(
25.09.2016 11:25 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Tu uzreiz visu gāzu klāt pa taisno sieram?
25.09.2016 11:27 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
*gāz
25.09.2016 11:27 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ieliec mazā bļodiņā siera masu un iejauc tajā želantīnu. Tad to masu iejauc pārējā masā.
Svarīgi, lai siera masa un želatīns ir maksimāli vienādā temperatūrā - nevar izņemt no ledusskapja siera masu un maisīt tajā siltu želatīnu.
25.09.2016 11:30 |
 
Reitings 207
Reģ: 01.03.2014
Nu es maisu siera masu un leju klāt un maisu.
25.09.2016 11:31 |
 
Reitings 207
Reģ: 01.03.2014
freya es nelieku leduskapī es kad samaisu svaigo sieru ar kondensēto pienu tad atstāju to un tad ķeros klāt želantīnam.
25.09.2016 11:32 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Un lej pavisam lēnā strūkliņā, paralēli intensīvi maisot siera masu? Varbūt nekvalitatīvs želatīns?
25.09.2016 11:36 |
 
Reitings 207
Reģ: 01.03.2014
freya jā tā es daru,bet no 10 reizes 1 varbūt sanāk ok..Esmu izmēģinājusi visādus ražotājus,Un visiem viens un tas pats.
25.09.2016 11:41 |
 
Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Varbuut pamegini citu zelantiinu? Es pati izvairos taisit eedienus, kur ir zhelantiins, tieshi taa iemeslaa deelj, ka bail visi salaist deelii :D bet kad vajag, tad lietoju to, kuram vienkarshi japielej klat karsts uudens, jaizshkjiidina un tad likt klaat edienam. Nosaukumu gan neatcereeshos, bet veikalos ir jaabuut.
25.09.2016 12:11 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Pārsvarā pērku Santa Maria - citu ražotāju želantīni ir rupjāki un ir sanācis tajos vilties. Santa Maria nav pievīlis.
25.09.2016 12:14 |
 
Reitings 324
Reģ: 29.01.2009
Vienīgais ko varu iedomāties, ka sieram temperatūra tāpat pārāk zema, vajag pēc iespējas istabas temperatūrā, jo spriežot pēc visām citām aprakstītajām darbībām, visam būtu jābūt labi.
25.09.2016 14:20 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Visā ir vainojama tikai tava darba tehnika. Siera masai ir jābūt MAX tajā pašā T, cik gatavam žeLatīnam. Vēl- kā tu uzbriedini želatīnu? Tas arī ļoti svarīgi.
25.09.2016 15:42 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
btw- man arī gadījās kunkuļi 1x, bet saliku pa virsu ogas, kad masa sacietē, tad jau nevar sajust tos kunkuļus (t)
25.09.2016 15:44 |
 
Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Es esmu likusi siltu želantīnu vēsai kūkas masai, un nekas nav sagājis kunkuļos. :D
25.09.2016 16:28 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Tīri pēc loģikas - kūkas masa ir par aukstu vai želatīns pa karstu, jo uzreiz, pēc želatīna pievienošanas, sākas tā recēšanas process.
25.09.2016 18:29 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Varbūt želatīna vaina, bet nākošreiz pamēģini vispirms pielikt, iemaisīt ~ 2-3 karotes siera masu tam gatavajam želatīnam, un tikai pēc tam pievieno to pārējai siera masai.
26.09.2016 09:50 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
man atklājums ir vācu želatīns kurš nav jāuzbriedina vienkārši jāiemaisa pa taisno siltā šķirumā , es taisīju laima siera kūku un man pat svaigi spiestā laima sulā neko nesarāva kunkuļos .... es pamēģināsu atrast bildi .... vai otrs variants ir izmantot želatīna plāksnes ar tām arī strādāt ir vieglāk ....
26.09.2016 10:22 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
26.09.2016 10:28 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Wee
26.09.2016 10:32 |
 
Reitings 134
Reģ: 11.10.2010
Man tā ar vienreiz gadījās... Atrisinājums gaužām vienkāršs.. Masa ir bijusi pārāk auksta.. Pirms liek klāt želatīnu, siera, jogurta utt masu vajag nedaudz paturēt istabas temperatūrā, citādi ja tā ir kā tikko no ledusskapja izņemta, tad kunkuļi garantēti. :)
26.09.2016 10:43 |
 
Reitings 134
Reģ: 11.10.2010
Bez tam, vislabākie ir vācu želatīni. Tie nekad nav pievīluši.
26.09.2016 10:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits