Kūka bez cepšanas

 
Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Hei hei,
meklēju gardu un saldu recepti kūkai, kas nebūtu jācepj. Vēlams bez biezpiena. Ne ko sarežģītu. Gribu, lai ir vienkārši, bet gardi. :) Priecāšos, ja ieteiksi ko tādu, ko pati esi gatavojusi.
Jauku naksiņu vēlot,
Célfie (l) (l) (l)
27.08.2016 00:35 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Man arī topā jogurta/skābā krējuma kūkas. Pa lielam - kas līdzīgs šai http://lindasvirtuve.lv/2016/01/04/upenu-jogurta-kuka/.
Apakšā lieku cepumus. Ilgu laiku bija topā - 2 pac skābais krējums, 500 g saldētas zemenes (nedaudz samīcu), cukurs, 30 g želatīns. Virsai - 500 g zemenes, cukurs, želatīns.
Variācijas par tēmu ir bezgalīgas. Protams, krējuma vietā var izmantot jogurtu, būs diētiskāks variant, arī agugļi/ogas ņemtas dažādas, atkarībā no tā, kas ir atrodams saldētavā vai veikalā :-)
28.08.2016 03:15 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Mmm saldā brunete. Ja gribas kaut ko saldu un mājās nu nekā vairāk par selgas cepumu paciņu nav, tad izkausēju sviestu un iemaisu sadrumstalotus cepumus, kakao, cukuru. Ja mājās ir rieksti, želejas končas utt., var droši likt klāt. Daudz garšīgāk par veikalā nopērkamo un ļoti vienkārši un fiksi.:-D
Sakārojās skudru pūzni, vispār nesen taisīju tiramisu, sanāca ļoti gardi, tik krēmīgi, ņom ņom. :-D Dažreiz sagribas parasto cepumu kūku, bet tad jāskraida abkārt un jāmeklē brūkleņu ievārījums, jo nevaru bez tā. :D
28.08.2016 05:57 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Latvijas maiznieks ražo tumšos un gaišos biskvītus, no kuriem var pats pagatavot gan kūkas, gan ruletes.
28.08.2016 08:14 |
 
Reitings 516
Reģ: 25.06.2016
runājot par gatavu biskvītu iegādi - kāda ir to cena veikalos?
28.08.2016 08:38 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
+/- 2 eiro
28.08.2016 08:55 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Vēlams bez biezpiena.

Es tikai uzsveru, jo te vairākas minēja tieši biezpiena kūkas. :-D
Svaigā citronu siera kūka (pamatnīti var necept, bet tā vietā paturēt aukstumā pirms masas ieliešanas).

Neceptā šoko kūka (bet pildījums jāliek 2-3x vairāk, savādāk sanāk pavisam plāniņa (esmu noslinkojusi un neesmu uztaisījusi vēlreiz, lai var biezāku atrādīt:-D)).
28.08.2016 08:58 |
 
Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Mana recepte ir super easy, var pagatavot, manuprāt, jebkurš un garšo lieliski!
Vajadzīgs:
divas paciņas Selga cepumi
divas paciņas želatīns
1 gab. saldais krējums 35%
1 gab. skābais krējums (var ņemt jebkādu procentu daudzumu)
1 gab. sviests 180g
1 glāze cukurs
1 litrs mellenes (var izmantot arī zemenes, avenes, persikus vai jebko citu ko sirds kāro)
Sasmalcina abas cepuma paciņas, pievieno istabas temperatūrā sviestu, izklāj pa kūku formu pamatni.
Uzbriedina želatīnu. Blenderī sablenderē 500ml ogas, pievieno pusglāzi cukura, skābo krējumu un saldo krējumu. Izkausē želatīnu un pievieno sablenderētai masai, sablenderē. Masu lej uz cepumu pamatnes.
Liek sastingt ledusskapī, kad ir sastindzis, uzbriedina otru paciņu želatīnu. Sablenderē otrus 500ml ar ogām, pievieno otru pusi glāzi cukura. Izkausē želatīnu un pievieno ogu masai. Lej virsū jau atdzesētajai kūkai. Ļauj sastingt un kūka ir gatava! (l)
28.08.2016 09:38 |
 
Reitings 158
Reģ: 22.06.2015
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits