Mana recepte ir super easy, var pagatavot, manuprāt, jebkurš un garšo lieliski!
Vajadzīgs:
divas paciņas Selga cepumi
divas paciņas želatīns
1 gab. saldais krējums 35%
1 gab. skābais krējums (var ņemt jebkādu procentu daudzumu)
1 gab. sviests 180g
1 glāze cukurs
1 litrs mellenes (var izmantot arī zemenes, avenes, persikus vai jebko citu ko sirds kāro)
Sasmalcina abas cepuma paciņas, pievieno istabas temperatūrā sviestu, izklāj pa kūku formu pamatni.
Uzbriedina želatīnu. Blenderī sablenderē 500ml ogas, pievieno pusglāzi cukura, skābo krējumu un saldo krējumu. Izkausē želatīnu un pievieno sablenderētai masai, sablenderē. Masu lej uz cepumu pamatnes.
Liek sastingt ledusskapī, kad ir sastindzis, uzbriedina otru paciņu želatīnu. Sablenderē otrus 500ml ar ogām, pievieno otru pusi glāzi cukura. Izkausē želatīnu un pievieno ogu masai. Lej virsū jau atdzesētajai kūkai. Ļauj sastingt un kūka ir gatava! (l)