Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Receptes marinētiem/sālītiem gurķiem.

 
Reitings 193
Reģ: 03.09.2012
Vasarīgs sveiciens!
Padalieties, lūdzu, ar savām mīļākajām receptēm, kā sagatavot gurķus ziemai - der gan marinēšana, gan sālīšana (tas gan vairāk tūlītējai apēšanai, bet arī der), gan dažādi gurķu salāti.
Pati esmu labākās receptes meklējumos, šovasar vēlos izmēģināt vairākas jaunas, lai ziemā būtu lielāka dažādība, no kuras izvēlēties.
Paldies! (l)
27.07.2016 13:16 |
 
Reitings 350
Reģ: 09.08.2011
Esmu ēdusi ar sinepju pulveri, bija garšīgi. Toties recepti nezinu gan, bet domāju, ka var sameklēt.
27.07.2016 13:27 |
 
Reitings 193
Reģ: 03.09.2012
O, paldies par ideju! Atradu vairākas receptes ar Tevis minēto sinepju pulveri, piemēram, šo
http://www.mammamuntetiem.lv/articles/25521/sinepju--kiploku-gurki-ziemai-ipasa-recepte-no-masas-pavargramatas/
Vispār sinepes un mārrutki iedod tādu foršu pikantumu, pamēģināšu! :-)
27.07.2016 13:34 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es gatavoju pēc diezgan vienkāršas receptes, bet arī labprāt pamēģinātu ko jaunu :)
Burciņas apakšā salieku dilles, upeņu lapas, citreiz arī mārrutku lapas vēl un klāt sagriežu ķiplokus. Tad lieku gurķīšus, pa virsu uzlieku vēl nedaudz dilles un ķiplokus. Marinādi gatavoju šādi - uz litru karsta ūdens pievienoju apmēram 2 ēdamkarotes sāls, vienu ēdamkaroti cukura un divas - trīs ēdamkarotes etiķa, tad leju burciņās un lieku vāciņus :)
27.07.2016 13:50 |
 
Reitings 202
Reģ: 20.07.2015
Secret, līdzīgus sinepju gurķus kā linkā esmu taisījusi pirms gadiem, nesanāca labi - likās pārāk eļļaini un pamīksti, bet pēc tās receptes gurķi bija jātaisa uzreiz burciņā. Varbūt atstāšana uz nakti arī ir tas, kas vajadzīgs. Būs jāpamēģina atkal.
27.07.2016 13:59 |
 
Reitings 193
Reģ: 03.09.2012
Persephon, ar tām 2-3 ēdamkarotēm etiķa pietiek? Mani kaut kā parasti baida, ka nebūs vajadzīgā asuma, tāpēc bail pielikt par maz. Tajā pašā laikā negribas pāretiķot. :-D
Un vēl ļoti filozofisks jautājums - kā notrāpīt ar sildīšanas ilgumu, lai gurķi saglabātu kraukšķīgumu?
27.07.2016 14:01 |
 
Reitings 193
Reģ: 03.09.2012
lietuveens, jā, varbūt tur ir tā sāls, ka gurķiem pa nakti ir "jāsavelk" sevī to marinādi...
Un te atkal parādās manas bažas - kā panākt, lai gurķi ir tādi forši, kraukšķīgi.
Varbūt kādai ir kāds slepenais triks? :-)
27.07.2016 14:04 |
 
Reitings 252
Reģ: 12.12.2014
Es pamēģināšu šo recepti - gurķi ar ķiplokiem, man patīk, ka viss vienkārši, nav jāpasterizē utt.
https://kristinesreceptes.lv/2013/08/19/latgales-salati-ar-kiplokiem/
27.07.2016 20:45 |
 
Reitings 193
Reģ: 03.09.2012
Korri, izskatās ļoti laba recepte! Es tieši arī gribētu pamēģināt kādu variāciju par Latgales salātiem. Paldies par linku! :-)
27.07.2016 21:25 |
 
Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Nav gan ne marinēti, ne sālīti, bet es esmu apsēsta ar šiem
http://www.maangchi.com/recipe/oi-muchim
Taisu ar mūsu pašu maziem gurķīšiem un to čilli pārslu vietā lieku tējkaroti kārtīgas adžikas (l)
27.07.2016 21:37 |
 
Reitings 193
Reģ: 03.09.2012
catana, man pilnīgi tagad vakarā siekalas saskrēja mutē! :-D Es arī esmu asu ēdienu cienītāja, līdz ar to šī būs laba alternatīva tradicionālajiem gurķu salātiem, ko pamēģināt.
Starp citu, šodien izlasīju žurnālā recepti, kā pašam uzgatavot adžiku. Tā kā manī šovasar ir piedzimis liels eksperimentatora gars, tad domāju pamēģināt. (l)
27.07.2016 21:42 |
 
Reitings 704
Reģ: 29.01.2009
Esmu taisījusi gurķus ar ķiplokiem un tomātu pastu/tomātu mērci. Proporcijas nezinu, taču gurķus sagriež, pēc vēlmes pievieno ķiplokus, cukuru, sāli, pāris ē.k. etiķa un nedaudz tomātu pastas (esmu taisījusi arī ar tomātu mērci). Pagaida pāris stundas līdz izdalās gurķu šķidrums un tad vāra līdz gurķi paliek gandrīz mīksti. Ļoti haotiski sarakstīju, taču, domāju, ja interesē šāds variants, tad precīzāku recepti internetā var atrast bez problēmām.
27.07.2016 22:07 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Secret, es lieku īsto etiķi, tam ar 3 karotēm pietiek pavisam noteikti, ja liec to galda etiķi, tad nezinu gan, noteikti vajag vairāk :D
27.07.2016 22:21 |
 
Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Secret, es kad uztaisīju, pirmo bļodu izēdu 10min laikā.
Adžika tik tiešām izklausās pēc piedzīvojuma virtuvē (l)
27.07.2016 23:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits