Lai ātri nogatavinātu avokado, būs nepieciešams papīra maisiņš, ābols un cieti avokado. Papīra maisiņā liec ābolu ar negatavajiem avokado un cieši jo cieši aizloki, lai maisiņš būtu noslēgts. Pēc tam maisiņu atstāj virtuvē uz nakti un ļauj augļiem pašiem paveikt maģiju.
Kāpēc tieši šis triks strādā? Ābolu izdala etilēnu (ethylene), dabisku gāzi (mēdz saukt par augļu hormonu), kas palīdz augļiem un dārzeņiem nogatavoties, norāda Purewow.com. Šī iemesla dēļ nogatavināt var arī citus augļus un dārzeņus, kuri ir pārāk cieti – banānus, tomātus, bumbierus.
Taču, ja vajag panākt pavisam pretēju efektu, proti, ka augļi tik ātri nenogatavojas, glabā tos citu no cita pēc iespējas tālāk. Gatavi banāni ir tie, kas liek nogatavoties tomātiem, āboliem un citiem produktiem krietni pirms laika.