Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Par bagātību

 
Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Nupat pabeidzu lasīt grāmatu par to, kā kļūt veiksmīgam un turīgam. Tur minētas daudz un dažādas taktikas, tiešām ļoti noderīgi. Bet viens princips man lika īpaši aizdomāties.

Runa bija par to, ka pirmais, ar ko vispār sākt, ir atbrīvoties no visiem parādiem un kredītiem. Tikai tad cilvēks ir finansiāli brīvs un var domāt par bagātības vairošanu. Vispirms izvērtēt savus ienākumus un izdevumus un kādu laiku padzīvot tikai uz iztikas minimuma, novirzot visus līdzekļus uz parādu dzēšanu. Proti, no sērijas, nebraukt ceļojumā un neēst restorānos, ja tev ir parādi.

Vai arī, piemēram, kosmētika, apģērbs, pārtika - nekrāmēt pilnus ratus, iekams krājumi nav izmantoti. Kamēr neesi atbrīvojies no parādiem.

Ko jūs par to domājat? Un vai kaut ko no tā ievērojat?
25.05.2016 15:57 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Mans atzinums un novērojums, ka naudai ir jāplūst. Tā nevairojas "stāvošos ūdeņos". Un vēl naudai ir unikālas spējas izstiepties. Liekas, ka nevari to un to atļauties, bet ievelc elpu un noriskē - beigās sanāk, ka tāpat visam pietika...

Jāsaka, ka protams jāizvērtē savas iespējas. Nevajag sagrābties kredītus ar milzīgiem procentiem un tad iedzīvoties parādos. Tas ir neapdomīgi. Bet ir momenti kad var un vajag riskēt, tādā veidā paceļot latiņu nedaudz augstāk.
25.05.2016 16:13 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
kosmētika, apģērbs, pārtika - nekrāmēt pilnus ratus, iekams krājumi nav izmantoti. Kamēr neesi atbrīvojies no parādiem.

Esmu pele-krājēja :D patīk piepirkt pilnus plauktus un skapjus, lai ir rezerve. Tas ir nomācoši, patiesībā. Kosmētikas kalni, kas stāv entos mēnešus vai gadus, paliek veci. Pērkot jaunus, lietoju tos (tas pats ar džinsiem. Tas pats ar pārtiku). Līdz ar to, gribu piekrist tam, kad tavā grāmatā rakstīts. Labāk dzīvot "uz baltas, tīras lapas".
25.05.2016 16:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits