Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Iemīļotākais dzēriens (%) + ēdiens

 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Kāda maltīte + ar kādu alkoholisku dzērienu(vīns, šampanietis... kāds tieši? firma, dzēriena īpašības) ir jūsu mīļākais salikums ēdienreizei? Nenozīmē, ka šis ir katru otro dienu vakariņās, bet katrā ziņā, kas tāds, ko esat baudījusi un gribētos šo salikumu izgaršot vēl un vēl?:-)
05.05.2016 17:22 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Kad parādās silts laiks, tad cūkgaļas šašliks ar aliņu :D mmm
05.05.2016 17:30 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vīns dažādās dzīves situācijās :D :D
05.05.2016 18:36 |
 
Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Čipsi un/vai pica + labs aliņš (nelabs ir tip top, dvuļas un tamlīdzīgi :-D) Spriežot pēc saviem paradumiem un prioritātēm daudzās jomās, man laikam vajadzēja piedzimt par vīrieti :-D:-D
05.05.2016 18:41 |
 
Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
viiiins ar viss koo
alus arii garsho, bet censhos nedzert- bails no alus veedeera hahah :D unn, jaaa, alus ar visaadiem snackiem labs
05.05.2016 18:47 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Manuprāt gandrīz pie visiem ēdieniem (izńemot zupas) klāt iet labs sarkanvīns (l)
05.05.2016 18:48 |
 
Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Steiks ar salātiem un sarkanvīns
05.05.2016 18:58 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Gribējās tomēr konkrētāk - kādi ēdieni (liellopa steiks/ zivtiņa/ frī kartupeļi) + vīns - kāda firma iecienīta un - baltais vai sarkanais? :-)
05.05.2016 19:01 |
 
10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 02.04.2011
Es atzīstos, ka diezgan spēcīgi klumburēju maltītes un dzēriena saskaņošanas jomā, bet manām garšas kārpiņām svarīga ir attiecīgā gadījuma noskaņa. Piemēram, vakar biju mākslīgais pavadonis gājienā uz pabu skatīties futbola spēli. Jau pieminētos čipšus un ķiršu alu tiešām izbaudīju. (l)
Ja par ne tik brutāliem salikumiem - ļoti garšo vietējā itāļu restorāna lazanja+tikai tur nopērkamais merlots (kurš man parasti ne visai). Tur tiešām tās garšas saliekas nu tik glītās harmonijās! Šampanietis man vienmēr draudzējas ar kūkām un kūciņām. Ļoti patīk mana mīļākā Pinot un Cambozolas tandēms. Tiek regulāri izsaukts uz bis. :D Baltvīnu parasti dzeru "pliku" vai ar grillētu lasi. Rose mums ar draudzeni ir tradīcija malkot pie Cēzarsalātiem.
Alkoholiķes dienasgrāmata. :D
05.05.2016 19:09 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ar alu:
Grillēta gaļa un svaigie salāti, utt. ar kādu labu latviešu lāgeri (Tērvetes, Užavas)
Sātīgs gaļas virums/sautējums ar kādu beļģu klosteralu, piemēram, Leffe Blond
Indiešu ēdieni, īpaši Tikka Massala ar IPA
Thai un popkultūras ķīniešu ēdieni ar ledaini aukstu, maigu pilzneru.
Mīdijas baltvīnā un frī kartupeļi ar Hoegaarden

Ar vīnu:
Cēzarsalāti un auksts, sauss rosé.
Ar gaļu un sarkanvīnu ir tā, ka kombinācijas ir bezgalīgas un grūti aprakstāmas. Pati piederu pie tiem, kas mīl franču tradīciju un gatavot sāk ar sviesta piku un puspudeli vīna :-P
Dzirkstošais vīns un pīļu aknas, siers, augļi.

Kokteiļi:
Mimozas un kruasāni, latte, zemeņu marmelāde un sviests
Gin&Tonic un labs, sīpolos marinēts šašliks ar gurķu salātiem
Sangria un paelja ar jūras veltēm
Mohitto un kartupeļi ar gaileņu mērci + mazsālīti gurķīši
05.05.2016 19:13 |
 
Reitings 346
Reģ: 25.04.2016
Pica vai uz uguns cepti šašliki ar alinu (l)
05.05.2016 19:20 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Es te varētu ļoti daudz sarakstīt, īpaši jau pie fakta, ka visu dienu gaidu vakariņas :D
Steiks ar lapu un ķiršu tomātu salātiem + kāds no sausajiem sarkanvīniem, visticamāk, Chianti.
Grillēts lasis ar rīsiem vai salātiem + baltvīns, Pinot Grigio.
Pasta ar jūras veltēm un baltvīns.
Bolognese un Pinot Noir.
Ja ir kādi salāti ar grauzdiņiem, sieru, t.i., visāda paveida cēzara salāti, tad izvēlos rozā vīnu.
Pēdējo reizi draugs pagatavoja quesadillas ar fantastisku citrona/laima mērci, dzērām Čīles vīnu.
Syrah vīns lieliski iet kopā ar grila ēdieniem (cūkgaļas), diemžēl Latvijā šo vīnu ir grūti atrast. Alternatīva varētu būt sausais gruzijas vīns.
Aperol Spritzz, vai arī vodka ar citronu sulu un ledu + uzkodas (bruschetta, siera plate, vītināta gaļa, salami), te arī var variēt ar vīnu. Citi kokteiļi negaršo, alus arī neiet īpaši pie sirds, bet ja kādu reizi izdzeru, tad tā jau ir kā vesela ēdienreize :D
Arī šampanieti un lambrusco dzeru reti pie vakariņām, bet laikam vislabāk iet kopā ar siera kūku.
Par meksikāņu ēdieniem vēl neesmu sapratusi, izvēlos sausu sarkanvīnu, bet kaut kas līdz galam neiet kopā, ko jūs izvēlētos?
05.05.2016 19:31 |
 
Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
kārtīgs uz grila cepts gaļas gabals (tad arī burgeri) un kārtīgs alus (tumšais brengulis, blondā leffe un/ vai gaišā la trappe)
labs gruzīņu sarkanvīns un tad jau vienalga, ko ēst klāt
baltvīns un pica, siers, vīnogas

campari ar apelsīnu sulu ir visu laiku mīļakais dzēriens, bet ēdienu klāt nevaru pieskaņot

starp citu, tieši šodien aizdomājos - tā tāda anomālija, ka man sarkanvīns labāk garšo auksts ?
05.05.2016 19:31 |
 
Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Riesling ar jebko :-D bet vislabāk ar salātiem, piemēram, Cēzara, vai pastu.
05.05.2016 19:31 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
sasliks ar alu un cipsi ar alu skatoties hokeju. Labaaka kombinaacija nav
05.05.2016 19:42 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Gabija, atkarīgs no meksikāņu ēdiena. Ja Tex-Mex, tad varētu kādu baltvīna spritzeri vai balto sangriju. Ja autentisks meksikāņu ēdiens, tad atkarībā no tā kāds un bāzēts uz gaļas, dārzeņiem vai jūras produktiem. Bet droši vien skatītos uz kāda Argentīnieša vai Čīlieša pusi. Tā teikt, no viena krasta ;-)
05.05.2016 19:44 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Pirmās kombinācijas, kas nāk prātā:

alus + ķiploku grauzdiņi
alus + šašliks
baltvīns + zivs ēdieni
sarkanvīns + sieru izlase
mohito + augļu salāti
05.05.2016 22:50 |
 
Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Šampanietis ar apelsīnu sulu (l) + pistācijas :)
05.05.2016 22:52 |
 
Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Spriežot pēc saviem paradumiem un prioritātēm daudzās jomās, man laikam vajadzēja piedzimt par vīrieti

Es tieši to pašu gribēju rakstīt par sevi! :D
Manā gadījumā alus kopā ar uzkodām (čipsi/pica/grauzdiņi u.tml.) vai vasarā alus+cepta gaļa. Pilnīgi sakārojās :)
05.05.2016 23:12 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Ja citi parasti saskaņo ēdienu ar dzērienu, tad man neprasās, kad ēdu, parasti nedzeru. Varbūt vienīgi ūdeni. Pa lielam - ja ēdu, tad ēdu. Ja dzeru, tad dzeru. :-D Bet ja ir dzeršanas periods, tad garšo Gruzijas sarkanvīni, viskijs, šad tad alus. Baltvīns, dzirkstošie vīni negaršo.
05.05.2016 23:39 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
man pie atrajiem snakiem citreiz ir tomatu sula ar vieglu rupjmaizi ar kazas sieru!!mmmm.....
05.05.2016 23:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits