Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Veģetāriešu un vegānu VIENOTĀ TĒMA.

 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Šī būtu tēma, kur nevis strīdēties par to, kurš no "ēšanas dzīvesveidiem" ir pareizāks, bet tēma receptēm, padomiem, pieredzes apmaiņai.

Pati neēdu gaļu teju 8 gadus, pa retam gadās uzkost laša fileju vai garneles, bet labprāt gribētu pilnībā aizmirst arī par zivīm. Tas, kas no tā attur: izdomas trūkums un, atzīstu, dažkārt arī slinkums. Ir vienkāršāk uzstutēt uz brokastu maizītes laša šķēli, nekā veltīt dažas minūtes avokado "sviesta" pagatavošanai. Zinu, ka internets ir pārpilns recepšu, uzturvielu skaitītāju utt., u.t.jpr., pet labprāt uzklausītu tieši šejieniešu "dzīvās", "reālās" pieredzes. Ko ēdat brokastīs? Kā pagatavot sātīgas pusdienas? Kādas ir Jūsu iecienītākās uzkodas?

Lai mums laimīga un garšīga dzīve! :-)
12.03.2016 15:13 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Neesmu veģetāriete/vegāne, bet labprāt piedalītos šajā diskusijā, iedvesmotos un padalītos ar gastronomiskām idejām :)
12.03.2016 15:19 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vakardiena, ko Tu pievieno klāt avokado sviestam?
12.03.2016 15:20 |
 
Reitings 344
Reģ: 29.01.2009
Man ari patik atras receptes, tapec nekadu avokado sviestu negatavoju, bet vienkarsi uz maizites lieku skelites sagrieztu avokado. Pa virsu uzberu himalaju sali. Tada namma :) Ari tagad edu sadas maizites
12.03.2016 15:24 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es mēdzu pagatavot avokado - sablenderēju ar sīpoliem, zaļumiem, tomātiem, pipariem. Klāt var pieliet nedaudz sojas mērci. Kastītē iekšā un ledusskapī. Kad vajag - paņemu un uzsmērēju uz maizītes. Ļoti ilgi iet šitā viens avokado.
12.03.2016 15:27 |
 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
cormeum, pagaidām esmu izmēģinājusi šādu vienkāršo variantu:

Nepieciešams:
2 avokado;
2 tomāti
rudzu maize;
½ citrona;
1 tējk. sinepju;
sāls un svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana: avokado pārgriež uz pusēm, izņem kodolu, mīkstumu liek bļodā, kur samīca ar dakšiņu. Pievieno citrona sulu, sinepes un šķipsnu sāls, labi samaisa. Tomātus sagriež plānās šķēlītēs. Sagrauzdē rudzu maizi un ziež tai virsū avokado sviestu,pa virsu liek tomātu ripiņu. Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Ir garšīgi, tikai, ja izvēlētie avokado ir mazi, diezgan jūtama būs sinepju garša. Tāpēc to ņēmu mazāk par ieteikto tējkaroti. Tāpat arī citronu uzspiedu pēc sajūtām, nevis receptē noteikto daudzumu.
12.03.2016 15:27 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Aizmirsu - laimu nedaudz pievoenoju arī.
12.03.2016 15:28 |
 
Reitings 344
Reģ: 29.01.2009
Brikastis parasti varu auzu parslu putru. Vai ari kadu citu putru. Ja galigi atrs variants, tad maizites ar to pasu avokadu.

Pusdienas reti kad gatavoju.

Vakarinas parasti ir kadi svaigue salati.
Grieku salati ar feta sieru un valriekstiem.
Biesu salati ar kazas sieru un ciedru riekstiem.
Klat kadi griku, risi, kartupeli.

Vel cepu vai sauteju darzenus.
Taisu visadas merces ar saldo krejumu.
12.03.2016 15:29 |
 
Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Biju veģetāriete gadus 4-5, tādēļ jūtos piederīga šeit :D Lai gan šobrīd gaļu ēdu, reizēm. Pati gan nepērku un mājās negatavoju.

So. Man garšo vārīta kvinoja (quinoa) + iekšā ne pārāk smalki sagriezti vārīti sparģeļi + viss samaisīts ar olīveļļu, sāli un melnajiem pipariem. Neteikšu, ka ļoti sātīgi, bet brokastīm ir ok.

Ja gribas kaut ko likt uz maizes, iesaku nogaršot humusu. Tādu, kur ir iespējami maz sastāvdaļu, tikai pamatingredienti - tie ir visgaršīgākie. Ar labu baltu maizi (piem., ciabatta) ļoti garšīgi.

Ar šo manas idejas pagaidām cauri :D
12.03.2016 15:32 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Jā, es arī mēdzu pagatavot kvinoju.
Novāru, tad uz pannas apcepju spinātus un cherry tomātus, pievienoju novārīto kvinoju un pašās beigās iesitu pāris olas. Var vēl arī sēnes klāt pielikt. Ļoti sātīgi.
12.03.2016 15:35 |
 
10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, vai var cietu avokado sablenderēt? Man bieži vien nesanāk normāli nogatavināt :-(
12.03.2016 15:35 |
 
Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Var blenderēt, bet cieti taču ir negaršīgi :D Labāk pērc avokado tad, kad mājās jau 1-2 ir, jo kamēr tos apēdīsi, jaunais būs nogatavojies.
12.03.2016 15:37 |
 
Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
ak jā, man iemācīja gatavot spāņu omleti. Viens no labākajiem ēdieniem, ko esmu ēdusi. Kartupeļēdājiem latviešiem ideāli, tikai salāti jāpievieno :D

https://www.youtube.com/watch?v=QrxzxnjugSw
12.03.2016 15:41 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
To spāņu omleti nav vieglāk krāsnī pagatavot, lai nav ar to izņemšanu no pannas jāčakarējas?
12.03.2016 15:49 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Brokastīs visbiežāk ēdu biezpienu ar bezpiedevu jogurtu, zaļumiem un garšvielām, sagrieztus, svaigus dārzeņus un augļus, ja laiskāks rīts - omleti.
12.03.2016 16:01 |
 
10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Apartheid, izskatās garšīga tā omlete, bet nav viņu grūti apgriezt?
12.03.2016 16:05 |
 
10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Man pašai ļoti garšo pašgatavoti siera pelmeņi ar zaļumiem(l)

http://spoki.tvnet.lv/receptes/Pelmeni-gribi/620106
12.03.2016 16:07 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Pusdienas ir mana vājā vieta - tās ēdu neveselīgas un nereti no sērijas kā pagadās. Tāpēc par tām šoreiz ne.

Vakariņās pēdējā laikā esmu iecienījusi visāda veida zaļos salātus, par pamatu ņemot spinātus un rukolu vai ledus salātus, vai ķīnas kāpostu un klāt: tomātus, gurķus, papriku, lēcas, olīvas, kādu cieto sieru vai Mozzarella. Mērcē olīveļļa, citronu sula un garšvietas. Klāt piegraužu šķēli pilngraudu vai rudzu maizes.


Uztura speciālistēm
: vai esmu izteikti noziedzīga pret sevi, ja mēdzu iepriekšminētajiem salātiem pievienot kādu konservētu sastāvdaļu: pupiņas, turku zirņus, lēcas? Cik nopratu kādā no iepriekšējām diskusijām, labāk, ja konservs atrodas stikla burciņā, nevis bundžā, vai ne? Vai arī par konservēto jāaizmirst uz visiem laikiem, neatkarīgi no taras veida?
12.03.2016 16:08 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Paldies par sviesta recepti! (l)

Mana draudzene māk gatavot to spāņu omleti.. nu tik garda!

Es parasti sagriežu (ļoti) daudz zaļumus, pievienoju garšvielas, sakultas olas un tad cepu cepeškrāsnī.. ņammm :)
12.03.2016 16:17 |
 
Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Kā vispār ir iespējams paēst bez galas? Kas ir jāēd?
12.03.2016 16:22 |
 
10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Neesmu uztura speciāliste, bet ja Tu izmanto konservētus ēdienus reti, tad kāpēc vēl tā čakarēties? Beigās tas apniks, sāksi ēst roltonus :-D Mēs tāpat sevi indējam ar visiem katliem, pannām, plastmasas izstrādājumiem. Ja izvadorgāni strādā labi, tad gan jau viss tiks izčurāts, izkakāts, izelpots un izsvīsts. Vienīgais kas jāskatās, vai tur nav slikto e-vielu, kā arī cukura un sāls daudzums.
12.03.2016 16:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!