Jums ASV ta ir ikdiena! LV tas tomer ir nereali!
Neteiktu gan tā, tā varētu teikt varbūt 10 gadus atpakaļ un viedokli balstot vienīgi uz steriotipiem. Vispār US vispāriārināt grūti, tik liela valsts. Un lielākā valstī protams var šķist vairāk, salīdzinot uz 2 milj. Latviju. US nestāv uz vietas, daudzi pārtikas trendi nāk no šejienes un tiek piekopti. Ēst bio, eco, veselīgi, low carb, gluteen free, vegan. Ļoti dažādi. Protams, vienmēr būs daļa cilvēku visur, kuri iegādāsies gatavu, bet tas ir visur. Amerika jau sen nav tā, kas tikai neveselīgi pārtiek. Cilvēki lļoti pievēršas sportam, savam augumam, ēšanai. Cilvēki arī par kvalitatīvu produktu ir gatavi maksāk lielāku cenu. Bio ir ļoti aktuāls un izkonkurē fast food. Lielais gigans McDonalds tiešu US ir krīze, jau ap 700 iestādes ir aizklapētas, redzēsim kā tas attīstīsies. Jo cilvēkam ir izvēles iespējas, ir tik daudzas orģinālas, hipsterīgas, urbānas, kvalitatīvas kafejnīcas un burgernīcas, kas arī piesaista pircējus. Tādas tipiskās fast food nav tik aktuālas vairs, tad izvēlas, piemēram, Shake Shack burgernīcu. Un biežāk esmu dzirdējusi, nejau izvēlas gatavu veikalā, bet gan ietur maltīti ārpus mājas, kas uzreiz nenozīmē neveselīgi. Pamatojot, ka tas ir lētāk un ietaupa laiku. Nav noslēpums, ka pārtika Amerikā ir dārgāka un arī time is money. Es zinu cilvēku kurš vienā virzienā uz darbu brauc 1,5 - 2 h, tas dienā var būt visas 4 h. Tas nav nekas rets, ja dzīvo ārpus lielpisētas. Tad nebrīnos, ka izvēlas restorānu, īpaši ja nav sieviņa, kas gaida mājās ar vakariņām. Katram savs un cilvēki ir tik lļoti dažādi. Bet tendenciozi situācija ir uzlabojusies, it īpaši starp jaunajiem. Bet ir arī tipiski klišejiskie amīši, kam ar gatavošanu maz kopīga. Vismaz tāds ir mans viedoklis.