Pirkt vai gatavot mājās?

 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mērces, džemi, čatniji, garšvielu maisījumi, sīrupi, konservi, marinējumi un marinādes...
Kas jūsuprāt ir tā vērts, lai gatavotu mājās un ko tikpat labi var pirkt arī veikalā?

29.11.2015 21:51 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Esmu marzipānu taisījusi pati, cik tad procentuāli sanaāk mandeles? Varētu būt kaā matemātikas uzdevums :D
250 g mandeles,
250 g cukurs
2 olu baltumi
2 glāzītes Alchermes liķiera
un sula no citrona.

Ja vēl papildus sastāvdaļas liek, tad jau tas procents no mandeleēm varētu taā sanākt.
30.11.2015 19:05 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
:-D
Par marcipānu.
Pērku tikai divus brendus.
Mīlākais veids no viena ražotāja

Un otrs
30.11.2015 19:08 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vispār ja grib sevi šad tad palutināt ar labiem saldumiem jādodas un mc2
Ņammmm...
30.11.2015 19:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
gazele, 250 mandeles, 250 cukurs

olbaltumi: 80 g, citrona sula: 45 g, glāzīšu izmēru nezinu, bet nu, maximums 100 grami.

Apaļojot stipri vien uz leju sanāk, ka mandeles ir VISMAZ trešā daļa, nevis mazāk, kā piektā.


Kaut kad pasen lielā Rimi pirku ICA mandeļu pastu, tur gan tas % bija simpātisks (internets saka, 46%), un garša man arī patika.
30.11.2015 19:18 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Priekš industriāla marzipāna, manuprāt, ir diezgan ok. Es gatavoju pēc vienkāršākās receptes, ar mazs sastāvdaļām. Ganjau veikala marcipānam vairāk sastāvdaļu, varbūt vēl rieksti, glazūra, saldinātājs, utt.
Paša gatavots, protams veselīgāk, bet jārēķinās, ka ne viss var izdoties ar pirmo piegaājienu :D
30.11.2015 19:24 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
gazele, industriālais izvēlas likt vairāk lētu sastāvdaļu (cukurs, vai vēl lētākais saldinātājs) un mazāk dārgu sastāvdaļu (mandeles). Konkrētajam 19% marcipānam bija vietējais ražotājs, ka tik ne Laima.

Nav jau nekāda vaina, bet nu, man pēdēja laikā sāk mazāk garšot cukuraini marcipāni (vecums? sastāva maiņa? nezinu), tāpēc izvēlējos nepirkt cukura batoniņu ar mandeļu garšu.

Mājās, ka jau teicu, man slinkums gatavot, zinot, ka es būšu ari vienīgā, kas gatavo produktu ēdīs, vienalga, labi sanāks, vai nē. Nu i nafig, labāk tievešu :D
30.11.2015 19:30 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Man tas ICA vēl joprojām mājās. Bērnam patīk veidot zaķīšus, tārpiņus un vēl visādus brīnumus, un apēst :-D
30.11.2015 19:32 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Veikalā neesmu pētiījusi marzipānu, nav ne jausmas par sastāvu. Manai mamma ļoti garšo marzipāns, un arī saka, ka veco labo laimas marzipānu nevar atrast, ka vispār to vai neražojot, jau labu laiku cits ir vietā.
30.11.2015 19:34 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es savam bērnam iedevu drusku, viņš pakleķerējās, un izdomāja, ka viņam negaršo marcipāns. Ta nu sagriezu ka desu un apēdu 2 vakaros. Bija baigi labi.
30.11.2015 19:35 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Fuij sajaucu. Šitās mīļākās ar zemenīti
30.11.2015 19:37 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
57.days.
Nu nekas, tev vairāk palika :-D
30.11.2015 19:44 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es cenšos iespēju un vēlmu robežās gatavot savām rociņām :)

Bet ir lietas, kuras pašai grūti realizēt.. piemēram, rūgto apelsīnu marmelāde.. ļoti bieži netieku pie tādiem :)

Neatceros, kad būtu pirkusi gatavu sīrupu. Arī pašu parastāko cukura sīrupu saldumu gatavošanā ātri sarūpēju pati :)

Esmu jau atkodusi dažas labas marinējumu receptes, kaut gan man vēl ir pilna galva ar jaunām idejām, kuras nākotnē vajadzētu izmēģināt :)
Ja gurķus sagatavot varu pati, tad, piemēram, ķiploku marinējumus pagaidām iegādājos veikalā :)
01.12.2015 14:33 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Lasu te par marzipanu un gribeeju pateikt ,ka tas ir viens no nedaudzajiem saldumiem,kas man tiesaam loti garso-kopaa ar sokolaadi!Maneejie koleegi no Afganistaanas gan saka,ka taads kaa pie viniem tiek taisits ,mums nekad nebuus(vini domaa kaadus ievestos saldumus).Mans viirs vienu reizi izpeetija sastaavu ,kad atvedu no Latvijas-nelaava vairs eest!!Taads iists teetis :-D!!!Esot loti daudz sliktas lietas ieksaa!
01.12.2015 17:01 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
pirkt-lētāk, ātrāk. garšīgāk, vērtīgāk-gatavot mājās. vis labāk gurķus sāla opis
01.12.2015 17:06 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Tagad domaaju-halvu noteikti arii var taisiit maajaas?Vienu reizi skatiijos TV,kaa mal ar rokaam mandeles-pareizaak laikam teikt -spiez,ar taadu stampinu speciaalaa traukaa.Vareeja redzeet ,cik smuki taa ella izdalaas leenaa garaa no mandeleem!
01.12.2015 17:14 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Halvu noteikti var gatavots pats.. Tiesa, zem šī vārda slēpjas dažādi saldie, ar atšķirīgām sastāvdaļām un gatavošanas tehniku.
Es gatavoju uz miltu bāzes... tomēr kaut kad labprāt pamēģinātu tahini halvu :)
01.12.2015 17:36 |
 
Reitings 42
Reģ: 29.11.2015
Nespētu iedomāties sevi marinējot gurķus, vārot ievārijumus, kompotus utt :D :D
Kāda tiešām to dara? Man kā meitenei no Rīgas, tam vienkārši nav ne laika, ne zināšanu. Veikalos var atrast ļoti kvalitatīvu pārtiku, lai savu laiku veltītu kam nozīmīgākam.
No bērnības atceros, ka mamma vārīja ievārijumus, bet tikai tāpēc, ka veikalos to vienkārši nebija
01.12.2015 18:14 |
 
Reitings 42
Reģ: 29.11.2015
Par kvalitāti runājot, mājas gatavotais vienmēr būs apšaubāmas kvalitātes. Jo nekādas prasības tam netiek izvirzītas, savukārt uzņēmumiem, tiem kuri ražo pārdošanai, ir jāpilda kvalitātes standarti un prasības.
Vēl šodien atceros, kā atverot omes doto zemeņu ievārījumu, uz tā auga zaļš pelējums! :-/
brrrrrrr
01.12.2015 18:26 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Kāda tiešām to dara? Man kā meitenei no Rīgas, tam vienkārši nav ne laika, ne zināšanu.


+10

Un vietas kur turet visas tas burkas ari nav. Man ome ari lika burkas visu ko, bet vina dzivoja laukos, bija liels darzs. Ne tikai varija zaptes un skabeja kapstus, bet ari pupas kalteja, likas pagraba kartupelus, burkanus, abolus. Mamma lika senes un plumes ziemai burkas, bet ne reizes pilseta dzivojot to nav darijusi, nav vajadzibas. Laukos ta bija finansiala vajadziba un vajadziba neaizlaist posta to kas darza izaudzis, bet pilseta tas ir luksus tam kam ir laiks un nauda to darit + vieta kur burkas uzglabat. Es nezinu kur karsti apkurinata 3 istabu dzivokli varetu turet marinetus gurkus, skabetus kapstus un ievarijuma burkas; man sava 5istabu maja nav tadas vietas, maja ir silti apkurinata, nezinu cik tada klimata ilgi mani burcinu brinumi turetos svaigi.
Bet nu gods un slava tam , kas to dara, pasmaju burcinpartika ir daudz garsigaka.
01.12.2015 18:31 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
mājas gatavotais vienmēr būs apšaubāmas kvalitātes.


Apsaubamas kvalitates produkts brucina vienkarsi neturesies svaigs un edams un sabojasies atri. Ja tas ir svaigs un edams tad tas ir pietiekosi kvalitativs. Tava ome bija pielaidus kludas zaptes gatavosanas procesa tapec ari bija pelejums. Neatceros, ka man mammai vai omei kaut kas burkas butu ar pelejumu apaudzis nedz pie kadas pazinas butu to redzejusi.
01.12.2015 18:38 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

 
Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!