Viena porcija: 125 kkal.
Nepieciešams:
2-3 paprikas,
130-150 g sarkano pupiņu,
2 tomāti,
1 liels sarkanais sīpols,
50 g lapu salātu,
75 g brinzas,
20 g svaiga bazilika,
olīveļļa,
malti melnie pipari,
3 tējkarotes franču sinepju,
pētersīļu zaļumi,
1 citrons.
Pagatavošana:
1. Pupiņas pustundu mērcē, tad novāra ūdenī, kam pievienota sāls.
2. Tomātus un brinzu sagriež kubiciņos.
3. Salātu lapas saplucina vai sagriež.
4. Pētersīļu lapiņas noplūc no kātiņiem.
5. Sīpolu notīra un sagriež pusgredzenos.
6. Papriku iztīra no sēkliņām un sagriež nelielos kubiciņos.
7. Visas sastāvdaļas samaisa, pievienosāli, piparus, pieliek franču sinepes, piespiež citrona sulu, pielej eļļu un visu samaisa.
8. Salātus pārkaisa ar pētersīļu un bazilika lapiņām.
romiešu salāti
baltais greifrūts
saldā paprika
valriektu eļļa
valrieksti un ķirbju sēklas (lobītas), to vieta var izvēlēties arī ciedru riekstus
graudainais biezpiens (siers)
astāvdaļas:
200 g kabaču
100 g burkāni( patuveni 1 gab vidējs burkāns)
155 g kartupelis( 1 gab vidēja izmēra kartupelis)
40 g kukurūzas milti( bet var arī kādus citus miltus)
20 g saulespuķu sēkliņas( pussauja)
2 daiviņas ķiploki
Pagatavošana:
Sarīvējam kabaci, kartupli, burkānu uz vidēji smalkas rīves un tad visu kārtīgi samaisam. Liekam klāt kukurūzas miltus, un atkal visu kārtīgi samaisa līdz iegūst viendabīgu masu. Un beigās pievienojam saulespuķu sēkliņas.Pankūkas veidojam ar rokām, nedaudz nospiežot lieko mitrumu no tām. Un tad liekam cepties uz labi sakarsētas pannas, cepšanai izmantojot tikai tik daudz eļļas lai tās nepiedegtu. Labu apetīti!
Uzturvērtība 100 g:
Kcal 124 ; ogļhidrāti 19,4g ; olbaltumvielas 4g ; tauki 5g