Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kēksiņreceptes.

 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2014
Sveikas!
Vēlos iepriecināt un pagatavot savam draugam gardus kēksiņus, taču nekad,nekad to neesmu iepriekš darījusi. Gribu,lai tie būtu gardi ar pirmo x,tādēļ vaicāšu pēc vienkāršām,bet gardām receptēm. Gribu mīkstus,pufīgus,lai arī nākamajā dienā tie būtu ēdami,nevis cieti kā akmens. Varbūt ir,kādi knifiņi,lai tie garšotu un saglabātu savu mīkstumu arī ilgāk par 24h. Pievienot var jebko- šokolādes gabaliņus,rozīnes utt. Kā arī pastāstiet par glazūru, kas ,kā un,kad man jādara, kur jāliek un kā tā sacietē? (piem.šokolāde,pārbērta ar saldajām skaidiņām)
Ceru uz lielu atsauksmi, paldies!(l)
31.07.2015 11:14 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja nemaldos tad pirmajā reizē taisiju šos mafinus.. pavisam vienkārši un bija gardi arī :)

http://www.delfi.lv/receptes/atrie-keksini.d?id=43620725

Tad vel šādus pamēģināju..

http://www.delfi.lv/receptes/mafini-ar-sokolades-gabaliniem.d?id=43624663

Un bija vel citi piemēram šokolādes mafini ir super vienkārši un garšīgi :)

Bet vispār man liekas ka ir ļoti grūti uzcept sliktus mafinus, viņi ir baigi viegli taisāmi :)
31.07.2015 11:19 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
http://m.receptes.tvnet.lv/receptes/keksinji/ Es taisu tikai šo recepti. Ļooti garšīgi :)
31.07.2015 11:22 |
 
Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
Ar gatavo keksu maisījumu arī nekad nevari nošaut greizi. Pievieno tik sviestu/eļlu un ūdeni, samaisi un gatavs. Variants, ja vajag ļooti ātri

glazūra Nr.1 = olas baltums saputots + pūdercukurs= gatava glazūra, ko labāk likt uz jau padzisušiem keksiem.

glazūra Nr.2 = jebkuru šokolādi izkausē un klāj/lej pāri keksiem. Šo gan es nekad neesmu mēģinājusi, bet es noteikti darītu tā :-)

Es pati ik pa laikam izmēģinu jaunas keksu receptes, ko atrodu googlē.. Katru reizi sanāk citādāk. Bet nekad nav bijis, ka pilnīgi un galīgi nesanāk.

Tākā, uz priekšu :-)
31.07.2015 11:32 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2014
Paldies! Man galvenais,lai nākamā dienā tās nav cietas kā akmens,jo,cik esmu lasījusi, daudzām tā sanāk. :(
31.07.2015 11:37 |
 
Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es taisu annaspannas oreo kapkeikus bez oreo cepumiem. Mīksti un uz mēles kūstoši saglabājas 4-5 dienas.
Sastāvdaļas:
2olas, 300g cukurs, 300g paniņas (vai kefīrs), 260g milti, 20g kakao, 1 paciņa vanilīna cukurs, 120g mīksta sviesta (es liku cepamo margarīnu un atšķirību nejutu), 8g ābolu etiķis, 8g dzeramā soda.
Pagatavošana:
Man ir kombains, tāpēc maisu kombainā. Var arī ar rokām, bet tad ilgāk jāmaisa. Sākumā sajauc sviestu, cukuru un vanilīnu, izmaisa, tad pievieno olas un maisa. Pēc tam 3 porcijās pamīšus pievieno paniņas, miltus un kakao. Es sāku ar paniņām, lai mīkla vieglāk maisītos. Kad viss samaisīts, tad ieberu sodu un sodas kaudzītei uzleju etiķi (dzēstā soda). Vēl mazliet pamaisu. Uzsildu krāsni uz 180 grādiem. Salieku mīklu formiņās un bāžu krāsnī uz 30min. No šīs mīklas sanāk 24 mazie keksiņi. Mīklu jāliek formiņā apm. 2/3, citādi uzpūtīsies par traku un kritīs laukā. Citreiz kakao vietā var pielikt citronu, avenes vai ko sirds vēlas. Dekorēju arī pēc sirds patikas.
31.07.2015 11:37 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Stāsti man, kādu garšu gribi un es stāstīšu, kā tos pagatavot. :-D

Nu, šorīt, piem, šos melleņu sataisīju. :-P

31.07.2015 11:39 |
 
Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Ā, un es sastāvdaļas tiešām sveru uz svariem pecīzi:-D
31.07.2015 11:39 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2014
Ņam ņam- recepti studijā!:-O(l)
31.07.2015 11:41 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2014
Ak,jā vēl bija jautājums. Man ir kēksiņformas papīrīši, tajās būs viegli sapildīt? Man nav tās cietās kēksiņformas pamatnes.. :( Varbūt ir,kāda alternatīva? Ja nē, būs jāmeklē tā pamatne..
31.07.2015 11:44 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Rekur pamatiņš - http://prieksgatavot.lv/2012/08/supernammigie-mellenu-mafini/ Tikai, ja izmanto silikona formu, uzmanīgi skaties to cepšanas laiku, lai nepārcepas. Ar metāla var visas 20 min un būs labi, bet silikons baigi ātri sacep viņus tā, ka kaut kur iezogas cietāka maliņa. Krēma sastāvdaļu sarakstu es Tev aizsūtīšu vēstulē.;-)
31.07.2015 11:44 |
 
Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Tu tikai papīrīšos domā pildīt? Tie tak jūk ārā, ja nav stingras malas apkārt.
31.07.2015 11:47 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Ārprāc, ņam, ņam, izskatās dievīgi! Atsūti man arī, lūdzu, krēma sastāvdaļas :)
31.07.2015 11:49 |
 
Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
Es taisu silikona formiņās.. Viegli pildīt, pēc tam viegli izņemt, nekas nejūk ārā un nauda ietaupās uz tiem papīrīšiem ! :-)
31.07.2015 11:50 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Var likt vairākās papīra formiņās,lai neizjūk un neiztek. Es tā daru,jo man arī nav speciālā keksiņu pamatne.
31.07.2015 11:51 |
 
Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
ņam, ņam..-izskatās fantastiski gardi keksiņi !!!(l)
31.07.2015 11:51 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2014
Nu tādēļ vaicāju, jo nekad neesmu neko tādu taisījusi. :D
31.07.2015 11:54 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Aizej nopērc kaut vai silikona formiņas viņas nav dārgas un ir baigi foršas :) Un pat nevajag papīrīšus, ja vien protams negribas tā lai vel smukāk izskatās :P
31.07.2015 11:55 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
minkalinka, ja Tu taisi tieši tos, ko ieliku, tad vienk ieliec dubultpapīrīšos un nepildi līdz augšai, jo viņi tāpat sacelsies diezgan+Tu vēl to krēmu gribi likt. Šī ir diezgan piemērota recepte šitam variantam, jo mīkla ir bieza, līdz ar to to papīrīti izpleš tikai cepšanas laikā nevis jau pirms tam, kā to dara šķidrāki mīklas varianti. Bet, nu, kā jau teicu, ja gribi mīkstus, neskaties tik daudz uz to cepšanas laiku, vairāk seko līdzi krāsai, lai nepārcepas.
31.07.2015 11:59 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man daudz labāk patīk metāla panna, ne reizi nav pievīlusi, bet tas silikons tāds tricky. :-D
31.07.2015 12:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!