Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mērces, mērces mērcītes

 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Sveiciens šajā jaukajā dienā;-). Šodien parunājām par mērcītēm, bet ne pa tam ko nopirkt var veikala plauktā ,bet ko var pašas pagatavot. Patīk mērces gatavot, bet zinu ka nav figūrai draudzīgas, tās miltu mērces.No kā jūs gatavojat mērces, vistas, maltās gals, sēņu, lai būtu tā sakot, mazkalorīgākas:-D?
28.07.2015 10:36 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Ar miltiem es taisu tikai sēņu mērci, tādēļ man tādas problēmas nav.
Mērces ar vistu taisu ķīniešu stilā, maltās gaļas pārsvarā ar tomātiem.
28.07.2015 10:38 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Vistai - kokosriekstu piens vai krēms; maltai gaļai-mandeļu piens vai vnk piens ar zemu tauku %; sojas piens.
28.07.2015 10:40 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Un jā, es arī līdzīgi kā koshlene mēdzu darīt, kad maltai gaļai pievienoju tomātu gabaliņus. Tad dod to mērces konsistenci :)
28.07.2015 10:42 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
1) maltā gaļa + pāris sagriezti sīpoli + pāris sagrieztas paprikas. (+ sāls, pipari) + krējums.

2) cepti sīpoli + krējums (studentu variants, bet ļooti garšīgi :D)
28.07.2015 10:42 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Esmu atklājusi saldo krējumu ar tikai 4% tauku saturu, no tā tad arī gatavoju sēņu mērces, karija mērci u.c. Mēdzu pievienot arī miltus, bet tikai kādu ēdamkaroti uz visu pannu, pilnīgi pietiek un baigo skādi viduklim nenodarīs.
28.07.2015 10:43 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
lindachka, kur tādu iegādājies? Varbūt vari iemest bildi :)
Un, garša ir Ok?
28.07.2015 10:45 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Malto gaļu sutinu ilgi tomātos (vismaz 2h). Sākumā apcepu sīpolu eļļā (+1/2 tējk.kurkumas un čili), tad piecepino liellopu malto gaļu un iegriežu vairākus tomātus. Ja šķidrums sāk pietrūkt, iegriežu vēl tomātus. Nevajadzētu aizmirst par sāli.. ja ir vēlme, var kādu papildus garšvielu pievienot, es no dārza saplūcu timiānu nedaudz un lieku klāt ēdienā. Receptes āķis slēpjas laikā.. pēc 2h tā gaļa uz mēles sāks kust :)
28.07.2015 10:46 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Nosaukumu neatceros, bet pērku Prismā, tādās 200ml paciņās, tām ir dažādi tauku %.
28.07.2015 10:50 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
hmm.. Man maltaa galja arii peec 20 min sutinaashanas kuust laukaa :D
28.07.2015 10:54 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Sēņu mērci gatavoju ar pienu, mērces ēdu reti, bet saldo krējumu nekad neizmantoju, uzskatu, ka tas nav vajadzīgs, jo sanāk šausmīgi trekna mērce. (t) tas pats kas sakultu putukrējumu un ēstu vakariņās
28.07.2015 10:55 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Cukurvāvere, pēc 2h jo vairāk :D :D
28.07.2015 10:56 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Maltās gaļas mērci esmu gatavojusi ar 12% skābo krējumu un ūdeni, sanācis vienmēr gardi. Nelieku taukus un speķi pie mērcēm
28.07.2015 10:56 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Sēņu mērcei es parasti pievienoju skābo krējumu. Man tā labāk patīk :)
28.07.2015 10:57 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Miltu vietā parasti lieko bezpiedevu jogurtu.
Sēņu mērcē arī lieku krējumu.
28.07.2015 11:08 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Wendy1,bet merce kļūst tāda biezākā? Es nepatīk,kad ir tādas pašķidras.Krejumu liec, 12%,15%?
28.07.2015 11:25 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
No enerģētiskās vērtības viedokļa, milti mērcē nav nekas šaušalīgs... tajā pašā ēdamkarotē miltu kaloriju nav sevišķi daudz - puspaku mērcē jau nebērs :) Drīzāk garšas-gaumes jautājums :)
28.07.2015 11:34 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man jau arī šķiet, ka 1-2 ēd.k. miltu nav nekāda mirstamā porcija, lai par to nenormāli satrauktos...
Pati miltu mērces netaisu, jo man nepatīk šķaidīt tos miltus un uztraukties par kunkuļiem un man kaut kā nemaz neprasās.
Sēņu mērci taisu ar žāvētu gaļiņu un skābo krējumu.
Vistas filejas - karija mērci ar saldo krējumu.
Boloņas mērci ar tomātiem.
28.07.2015 11:40 |
 
Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Bez miltiem, vai tad tā mērce vispār var palikt bieza? Esmu mēģinājusi ar krējumu, bet nu ļoti šķidra viņa sanāk.. Ilgāk jācep varbūt?
28.07.2015 12:07 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nav tik tumīga kā ar miltiem, bet ir ok.
28.07.2015 12:14 |
 
Reitings 1205
Reģ: 10.12.2014
Varat mazliet siikaak pastaastiit kaa taisat vistas filejas meerci?:) Shovakar veelos pagatavot tieshi meerci no vistas filejas, piebildiiishu,ka arii ne paaraak treknu.
28.07.2015 12:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits