Ēst

 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Sveicināti, garlaikotie cosmo dalībnieki šajā vasaras svētdienā.
man ir rīsi, griķi, makaroni un siers. kā arī tomāti. veikals vaļā.

pastāstiet, lūdzu, ko jūs taisījāt ēst vakar, aizvakar, šonedēļ, šodien, vai plānojat rīt. man vajag idejas, recepšu saitos pārāk daudz kas nešķiet aizraujošs.
un tad arī varbūt pastāstiet, ko varat ieteikt uztaisīt, kas nesastāv no 2/3 gaļas (ne vista, ne cūka utt), var būt jūras produkti. burkānus vispār aizmirstam. nu paldies.
26.07.2015 14:03 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Pagājušajā nedēļā izmēģināju Bulgura sacepumu (bulgura garša man atgādina putraimus): novārīts bulgurs, vistas gabaliņi, dārzeņi pēc izvēles (man bija tomāts, paprika, dilles, lociņi un sīpols), siers. Liku kārtās cepamtraukā bulguru, pasautētus dārzeņus, vistiņu un virsū nedaudz siera. Krāsnī, kamēr siers izkūst.

Bieži gatavoju plācenīšus, kuru pamatā ņemu lēcas, kuskusu, biezpienu. Klāt ola/vai olas/pierīvēju sieru/zaļumi/dārzeņi sablenderēti un cepu vai nu uz pannas vai cepeškrāsnī.

Kārojas tagad soļanka vai kartupeļu pankūkas (l):-D
26.07.2015 15:51 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mana lēcu zupa ir bišķi savādāka - katlā ar ēdamkaroti olīveļļas apcep sīpolu, ķiploku un lauru lapas, pielej ūdeni, pieber lēcas. Kad lēcas jau mazliet pavārijušās, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Kad viss jau nāk gatavs pievieno saulē kaltētus tomātus un, ja vēlies, kādu labas kvalitātes desu/cīsiņu. Sāli un piparus ber pēc garšas pašas beigās. Ļoti sātīga un garda!
26.07.2015 15:50 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
piebilde.. katlā (23cm d.) saberu lēcas īkšķa resnumā.. (aptuvenai izpratnei par daudzumu)

57days, sarkanās ātrāk būs gatavas, garša arī citāda (man labāk zaļās)... tomēr šajā receptē neesmu mēģinājusi :)
26.07.2015 15:29 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
cormeum, a ar ne zaļajām lēcām strādā recepte?
26.07.2015 15:22 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Noteikti pamegini! Es 20 gadus domāju, ka man negarso dārzeņi. A kas izrādījās? Ka man vienkārši nepatīk dārzeņi pagatavoti tā, kā pie mums latvijā pieņemts. Ja viņi ir tikai viegli termiski apstrādāti ar kaut kādu ķīniešu mērcīti - ņamma.

Pameģini! Varbūt tu atklāsi sevī kvēlu kaisli pret zaļajām lēcām.
26.07.2015 15:21 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Taisu zupu. 1:3 - lēcas:ūdens, vāra katlā... paralēli apcepu eļļā 2 smalki sagrieztus sīpolus, pieberu pustējkaroti kurkumas, pievienoju 3-4 vidēja izmēra kubiciņos (maziņos) sagrieztus kartupeļus. Apcepu... kad apcepies, metu katlā..+ iegriežu lielu sarkanu tomātu, sasālu, pievienoju čili (pēc gaumes).. vāru līdz lēcas ir pavisam mīkstas :)
Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu, kurā iespiests ķiploks (tipa krējums) :)
26.07.2015 15:19 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
pusmūžu neesmu lēcas ēdusi, var mēģināt
26.07.2015 15:14 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Zaļās lēcas garšo?
26.07.2015 15:12 |
 
Reitings 945
Reģ: 04.07.2014
Šodien man bija rīsi + maltā gaļa nedaudz + dārzeņi ( sparģeļi, zirnīši, Briseles kāposti ) un viss sajaukts kopā. Var klāt kādu mērci, bet man sanāca sulīgi tāpat. :)

Rītdien ir doma pagatavot zupu no pirmās ražas :) Būs zirņi, burkāni, dilles, kartupeļi un puķkāposts ( to gan veikalā pirku )
26.07.2015 15:09 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tad nāc pie manis, iemācīšu 101 buljona kubiņa pielietojuma veidu :D Vai vīrs nodemonstrēs kaut ko no saviem kulinārajiem talantiem.
26.07.2015 15:03 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
57days, tu ko, nepazīsti mani? :D kādi draugi? :D
26.07.2015 15:02 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Šodien tieši taisos gatavot rīsus ar tunci un dārzeņiem. Nav super advancēts pavārmākslas paraugs, bet man ļoti garšo. :D
26.07.2015 15:01 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
No paziņu ieteikumiem: ja gribi sakt forši gatavot, bet īsti nezini ko un kā, uzprasies ciemos pie draudzenēm uz pusdienu taisīšanu! Sarunājat, ko kopa gatavosiet, kas draudzenei labi sanāk (vai ko viņa grib iemēģināt), sanesat produktus un aidā! Gan tusiņs, gan jaunas prasmes, gan ir ko ēst :)
26.07.2015 15:01 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
57days, paldies, skaidrs :D
26.07.2015 14:56 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nori lapas aug Rimi pie austrumu ēdienu sastavdaļām. Tās ir tās "suši lapas", tā zaļā ūdenszāļu plāksnīte, kura ietin suši.
26.07.2015 14:52 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
pupiņas var dabūt konservos, kukurūzu arī, bet kas ir nori lapas un kur tas aug....
26.07.2015 14:49 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10507
Reģ: 29.01.2009
Ko var uzjaukt ar tunci? nu, kaut vai konservu tuncīti?

Vārīti rīsi, sajaukti ar tunci mexico vai kādā citā asā gaumē (vēlams, lai klāt ir pupiņas, mazā kukurūza), nori lapas. Ātri un gardi.
26.07.2015 14:43 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Apcep gaļu smalkos gabalos. Pievieno sīpolus, papriku, mazliet čili (pēc izvēles), kukurūzu. Visu to arī sacep. Tad tur pat uz pannas pievieno tomātu mērci. Pievieno garšvielas. Ēd kopā ar rīsiem.
26.07.2015 14:42 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
aha, paldiesiņš! iebookmarkoju, būs iedvesmas avots laikam beidzot :D
26.07.2015 14:40 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Idejas smeļos internetā un ledusskapī :) Ja ledusskapī ir tas, kas ir (t.i., praktiski nekā nav), tad atliek google, kreativitāte, speja aizstāt ingredientus un atmest ingredientus. Pie tam, man ir liels aizliegto produktu saraksts, kurus kāds neēd. Kartupeļi taja skaitā.

Jebkurā palielā Rimi būs liela daļa no tā, ko vajag, lai pagatavotu austrumu ēdienus. Stokmana ir vēl šis tas.

Ej uz austrumu ēstuvēm, pagaršo, izdomā, kas patīk, un talakais jau ir googlēšanas jautājums :)
26.07.2015 14:39 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)