ko šodien gatavosiet?

 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man ir aptrūkušās idejas !:-/
Kas Jums šodien pusdienās/vakariņās ? 8-)
21.04.2015 11:24 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Šovakar taps fiksais plovs.

Vispār pēdējā laikā mans mīļākais atklājums ir kuskuss - pāris minūtes un gatavs. Lielisks produkts tādām sliņķēm kā es! :D
Un vēl gaidu brīvdienas, kad plānojas rullēt sušīīīīī. :)
21.04.2015 15:22 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
es jau savus grikjus apeedu :D sanaca garshiigaak nekaa plaanots, veel rukolu piemetu klaat.
shodien plaanaa veel kaads aaboliitis un viss.
21.04.2015 15:24 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Tā kā slimoju pa mājām, tad uztaisīju kartupeļu pankūkas ar meža ķiploku mērci (sablenderēju meža ķiplokus, biezpienu un skābo krējumu) (l)
Mērce vēl daudz palika, būs jāizdomā, kā to apēst :)
21.04.2015 16:32 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Kaut kā iegājies, ka vakariņās esmu svaigēdāja,
būs rucola salātiņi :)
21.04.2015 16:32 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man šodien vakarā aukstā zupa! Jeeee, beidzot!(l)
21.04.2015 16:33 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
kas ir meža ķiploki un vai ļoti atšķiras no parastajiem ?
21.04.2015 16:37 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Wee, iegoogle, izskatās pilnīgi citādi, bet garšo līdzīgi, lai gan atceros bērnībā man netālu uz lauka pļavā tādi šur tur auga, tie laksti ir cietāki kā ķiploka lokam, un galīgi negaršo kā loki, bet tieši kā ķiploks tikai zariņos. Es nedomāju, ka viņus var tā nopirkt, dabā viņi ir aizsargājami.
21.04.2015 16:49 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Lakšus jau ik pa laikam kaut kur tantuki pa kluso tirgo.
Es gan laikam arī nekad neesmu ēdusi.
21.04.2015 16:51 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
kā jūs krāsni cepjat kartupeļus? cik smalki un kā griežat, lai viņi nebūtu cieti?


Esmu griezusi arī kartupeļus uz pusēm, bet tad viņi vidū tādi sausi un bezgaršīgi. Es sagriežu diez gan mazos gabaliņos, tad virsū sāli uzberu un eļļu pārleju pa virsu. Cepu aptuveni 180 grādos, līdz ir gatavi, vēl tad ļauju pacepties, lai virsiņa būtu stingrāka.
21.04.2015 16:58 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ou.. Lakši jau parādījušies!?
Parasti viņiem ir ļoti īsa sezona ( pāris ned. ). Būs jāizbrauc uz Centrāltirgu vai Idilli :)
21.04.2015 17:01 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
freya!!! Ak, jēē, kā es sakārdinājos..tik ļoti, ka tā gaļa gaidīs rītdienu, šodien ēdīšu tieši to pašu!(l)(l)(l) Tikai neblendēšu kopā, bet ēdīšu tāpat sajauktus..man tieši ir diezgan daudz ķiploki vēl saldētavā, un gribu visu iztukšot un sagatavot jaunajai sezonai. Katrā ziņā paldies par ideju!:-)
21.04.2015 17:06 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
kas ir meža ķiploki un vai ļoti atšķiras no parastajiem ?


Varbūt vieglāk atrast pēc vārda: Lakši.
http://labavide.lv/uploads/0000/2373/2_1.jpg

Garšo kā ķiploki, tikai ir maigāki un svaigāka garša.
Mērcīte sanāk apmēram šāda:
http://static.squarespace.com/static/534ece62e4b0ecf5755a7ce5/5373cffee4b0dda405a9bbb4/5373d017e4b0dda405a9cc42/1397508453000/laksu_pesto_1.jpg?format=original
21.04.2015 17:08 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Meža ķiploks ir tas pats kas lakši? Vakar biju centrāltirgu tur katrs otrais tirgoja lakšus.
21.04.2015 17:10 |
 
Reitings 366
Reģ: 15.04.2015
Tikko apēdu frikadeļu zupiņu, bet vakarā galdā likšu ceptu vistiņu ar rīsiem. :)
21.04.2015 17:11 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
wee, jā, tas pats! Ir aizsargājams, taču nav jau nevienam aizliegts audzēt savā dārzā tādus, cik esmu lasījusi, varot arī nopirkt sēklas, līdz ar to audzēt, cik tik uziet (un cik ieaug :D).
21.04.2015 17:16 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Būs jāiemēģina , vispār ar tiem zaļumiem, pa lielam esmu uz Jūs :)
21.04.2015 17:18 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Dabuuju ljoti interesantu recepti, ko meeginaashu. Riisi savaariiti kopaa ar dzeltenajiem zirnjiem, cukini, kumiinu, lauru lapu, sarkanajiem pipariem un vistu.
21.04.2015 17:32 |
 
Reitings 477
Reģ: 08.04.2015
Man šodien vienkāršās, parastās kartupeļu pankūkas, jo arī aptrūkās idejas. :)
21.04.2015 17:32 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Man šodien bija tvaicēta vistas fileja ar pilngraudu makaroniem un pesto... arī nekas dižāks nenāca prātā :D
21.04.2015 17:38 |
 
10 gadi
Reitings 177
Reģ: 17.02.2010
Kādu mērci bez miltiem pagatavot caneloniem? Negribu īsti to Bešamel (t)
21.04.2015 17:48 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!