Vakar izvārīju lielu katlu, tā ka palika arī šodienai :)
500 g griķi, 300 g kakla karbonādītes, iepakojums šampinjonu, 300 g žāvētu melno plūmju, 5 vidējas ķiploka daiviņas, sāls&pepper.
Izvāra griķus, klāt pievieno pannā apceptu gaļiņu (var pavisam nedaudz, lai vīrieša zobam kaut kas uzkožas :D ), šampinjonus un žāvētas melnās plūmes. Sāls, pipari, ķiploks.
besame, mans pēdējais šausmīgi gardais atklājums ir šādi salāti (bet nebūs kā piedevu, bet gan pamatēdiens)
Laša fileja, spinātu lapas, gurķis, tomāti, paprika, avokado, svaigsiers ar zaļumiem, citrons.
Dārzenīšus, loģiski, samazgā, sagriež vēlamajā izmērā, saber bļodā. Sacep/izsautē lasi un kārto salātiem pa virsu gabaliņus. Tāpat liek svaigsiera pikucīšus - tie kalpos kā mērcītes aizstājējs. Pārspiež citronu, pārber garšvielas.