Kas nepieciešams?
1) Makans puķkāposts (ak, svaru atkal nemācēšu pateikt, bez nu mazs nebija, klausiet sajūtām :) )
2) 1 ola vai 2 “linsēklu olas”. Man bija lauku ola, kas acumirklī nokrāsoja “mīklu” dzeltenu. :)
3) garšvielas – pēc sirds patikas – es liku rozmarīnu, baziliku, šķipsnu sāls, var likt arī ķimenītes vai jebko citu, kas sirdij tīk. Dažās receptēs “treknākai” versijai liek klāt kādu cieto sieru. Būs papildus kraukšķis!
4) Picas virsējā kārta – jebko, ko sirds vēlas. Es liku – 1) tomātu mērci (bez konservantiem), 2) paprikas aso pastu (der arī adžika), 3) melnās olīvas 4) bambusa dzinumus 5)kazas sieru 6)tomātus 7) kādas zaļās lapiņas (spināti, bietīšu lapas, rukola utt.), 8) šampinjoni.
Kas jādara?
1) Sadala puķkāpostu mazās rozetītēs, patiešām mazās!
2) Vāra ūdenī 5-7 minūtes
3) Ieliek caurdurī notecināties un ļauj atdzist
4) Liek tīrā dvielītī vai blīvā marlē un žmiedz cik spēka ārā lieko ūdeni. Šis ir īstais brīdis piesaistīt spēcīgo dzimumu. Tajā brīdī, kad šķiet, ka viss ir izžmiegts, tā nav. Žmiedz vēl! Tas, cik veiksmīga sanāks “mīkla”, ir vistiešākajā mērā atkarīgs no šī brīža.
5) Kad domā, ka pietiek, liec masu bļodā, pievieno īsto vai vegāno olu, garšvielas un kārtīgi samaisi. Mīkla neturēsies tik cieši kopā kā kviešu mīkla, piemēram, tai jābūt samērā irdenai. Un sausai! Ja šķiet, ka ir par slapju, var pievienot kādus miltus pēc savas patikas. Es noteikti liktu rīsu miltus, jo tie labi uzsūc mitrumu un ir ar neitrālu garšu.
6) Izklāj mīklu uz cepampannas. Es liku pēc iespējas plānāk, bet lai neveidojas caurumi. Mans galvenais testētājs teica, ka viņam nemaz nepatiktu, ja visa mīkla būtu supersausa un superkraukšķīga, patika, ka mazliet mitrums bija, bet apkārt bija kraukšķis.
7) Liec cepties ~ 170 grādos uz ~ 40min. Jāskatās pēc mīklas biezuma un cepeškrāsns īpatnībām, kā arī to, kādu rezultātu gribas sasniegt.
8) Kad mīkla gatava, liek virsū garnējumu un ieliek vēl uz 15 min.
9) Gatavs :) Pārkaisa ar svaigām lapiņām un var ēst nost.