Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Masas depresija

 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Drauga masai ir 31 gads un mans draugs ir jaunaks. Pagajusaja gada gimenei nacas atvadities no vismilaka cilveka- drauga mammas. Ar mammu attiecibas visiem berniem attiecibas bija labas u sparotosas. Paslaik masa dzivo kopa ar tevu un vina jauno sievu. Draugs man izstastija situaciju, ka masai sakas depresija. Tas bija apmeram no 17 gadiem, tacu mammas zaudejums neko neuzlaboja. Tevs un sieva vinai nepievers uzmanibu, vardu sakot, neiedrosina rikoties un kada veida palidzet sev. Mans draugs ir vienigais bralis, kurs dzivo viena pilseta. Masa vinam zvana katru dienu ik pa stundai. Vins ir sacijis, ka nevar atbildet vai ir aiznemts, u.t.t. Tacu vina negrib saprast, tuprina zvanit un teksts ir vienmer viens un tas pats. Ludz atbraukt pakal un izvadat pa veikaliem, paest Mcdonalda. Mes ar draugu dzivojam kopa un gan man, gan vinam trauce tas, ka vina saliek vinam iepirkumu maisa visadus cepumus, kolas un cipsus. Ja vins saka, ka negrib vai, lai atliek atpakal, tad vinai sakas neapmierinatiba un draugs saka, labak pa labam. Lidz ar depresiju, vina uzskata ka augli un darzeni ir negarsigi, ta ka iznemot manu draugu, neviens uzmanibu nepievers, svars vinai arvien lielaks paliek. Ir bijis ta, ka draugs saka vinai, lai ar mani kopa iziet, kad vins nevar, vai pati lai ar tramvaju atbrauc. Uz to vina momentali atbild- ne un viss. Tagad jau mazliet nomierinajusies attieciba uz mani, sakuma nepienema un kad bijam aizbraukusi pie vinas, lai kopa kur aizbrauktu, vina ieraudzija, ka es sezdu priekseja sedekli, vienkarsi apstajas un aizgaja atpakal ieksa maja.
Tas man skiet berniskigi un vispar bezrupiba no teva puses. Esam abas runajusas par ikdieniskam lietas, atbild un runa vina normali, man nav nekas preti, ka vins satiekas ar masu, bet tas kas tagad turpinas, pie laba nenoved ne vienu, ne otru. Drauga darbs aiznem lielu dalu vina laika, tapec es nolemu kaut kada veida meginat rast kadu iespeju palidzet. Es ieteicu vinai pievienoties makslas grupai, kur ir cilveki a lidzigam problemam,tad vismaz darit butu ko, citadi katru dienu majas sez. Uz to ari, pateica, laikam, ka neies. Es pat nezinu... Ka lai rikojas. Pasai vairak komunicet ar vinu? Mes abi gribam, lai vina ir ar kaut ko aiznemta, mazak zvana un saka vienu un to pasu.
28.03.2015 23:12 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
vinai darba nav? kaa vina dziivo?
28.03.2015 23:16 |
 
Reitings 394
Reģ: 02.09.2014
Neizklausās pēc 31gadīgas pieaugušas sievietes. Drausmas.
28.03.2015 23:18 |
 
Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
Grūti būs kaut ko no malas palīdzēt un censties mainīt, ja viņa pati to nevēlas. Es domāju, ka te netiks līdzēts ar vienkāršu viņas iegrūšanu kaut kādos darbos. Drīzāk jāmeklē kāda psihoterapeita palīdzība. Bet arī pie speciālista ar varu nevar aizvilkt. Kamēr viņa pati nesapratīs, ka šādi nevar, apkārtējiem būs grūti kaut ko mainīt viņas vietā.
28.03.2015 23:22 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Vina spej veikt vienkarsus darbus. Tacu koncentreties ilgi nespej. Es saprotu to, ka pasai tas jagrib. Tacu seit jau ir ta, ka vina ir ta ka pieraduma. Un ja ir kada ceriba palidzet, tad labprat uzzinatu kadas ir iespejas. Specialista palidziba ir nepeciesama, tacu ka un kurs lai vinai to iesaka un ka vina to uztvers. Protams, ka aiz rokas jau neaizvilks, bet parunat, domaju, ka meginat var.
28.03.2015 23:30 |
 
Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
Jā, nu, protams, ka parunāt var un tas arī ir bez maz vienīgais, ko varat darīt. Tā arī mierīgā atmosfērā jāaizrunājas līdz tam, bet tā caur puķēm jācenšas noskaidrot, ko viņa par šo visu domā, vai negrib ar kādu no malas parunāties divatā par savām sajūtām utt. Tas ir jauki, ka vēlaties palīdzēt, izturību!
28.03.2015 23:36 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Paldies, Salme.
28.03.2015 23:40 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Jo vairak vinu zelos, jo trakak bus. Draugam janosprauzh robezas, bet masai jaatrod nodarbe. Pret sadiem cilvekiem jabut iecietigiem, bet nevar dancot pec vinu stabules. Te jau depresija mijas ar bezkaunibu
29.03.2015 14:19 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Te jau depresija mijas ar bezkaunibu


Depresija ir nopietna slimība, bet nu, tas nenozīme, ka visiem jādanco viņai apkārt, un ka visi ir viņai kaut ko parādā.

Un konkrēti par depresiju - to vajag ārstēt. Cepumi, kola, cipši un nekā nedarīšana depresiju neārstē. Pārbaudīts.
29.03.2015 14:34 |
 
Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Viņa ir pārāk "uzkrāvusies" apkārtējiem, kas viņai ir ērti. Protams, depresija ir smaga slimība, bet tas nedod tiesības citiem bojāt dzīvi. Viņai vajag iet pie speciālista un risināt savas problēmas, protams, tuvinieku atbalsts būs nepieciešams, bet pirmkārt viņai ir jācīnās pašai. Nevar cilvēks savas slimības vai stāvokļa dēļ kļūt par enerģijas vampīru. Mūsdienās ir daudz veidu, kā cīnīties, sākot ar ārstiem, terapijām, atbalsta grupām, beidzot ar medikamentiem.
29.03.2015 14:45 |
 
Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Mana drauga mamma nomira pirms pāris gadiem (ar draugu esmu kopā nepilnu gadu) , bez mammas palika trīs bērni. Drauga māsai tagad ir 21, nestrādā, sēž katru dienu pie tv, nekur neiet , vienīgi ar otru brāli uz veikalu aizbrauc trīsreiz mēnesī. Tēvs dzīvo un strādā 3stundu braucienā no mums (dzīvojam lielā mājā visi kopā) , ļoti noslogots darbs, bieži izbraukumi uz ārvalstīm. Un tā drauga māsa - neapmierināta ,meklē kašķus vislaik, uzvedas bērnišķīgi. Bet viņai gan nav labas attiecības ar manu brāli , kāpēc? - jo viņš neizdabā viņai, nenoliek visu pie deguna jau gatavu.
Izrunāšanās pēc kašķiem līdz uz kādām paris dienām, tad atkal viss sākas no gala - par daudz kurpju pāru pie durvīm, pa skaļu tie staigātās pa istabu, ledusskapī praktiski pirma divām dienām nopirkta žāvēta gaļa smird un vēl visādi sikumi. Par īri maksājam visi izņemot drauga māsu, bet viņa izturas ka mājas ipašniece.
Ir ieteikts viņai doties pie specialista ,bet vina uzskata,ka viņai nav problēmu. Nevaru sagaidīt, kad iekrasim pietiekami naudas un izvāksimies.
Šorīt atkall bija draugam kašķis ar māsu, atkal par sīkumiem protams, tagad savāca drēbes somās un iešot uz saunas telpu (ieeja caur dārza pusi , tāda kā atsevišķa maza mājiņa ) padomāt, uzturēsies tur pāris dienas, nu vai nav bērnišķīgi?

Tā kā hunnibunni , apmēram saprotu kā tu jūties,lai gan situācijas nav vienādas. Visu laiku ir doma galvā - ka tik neizdaru ko nepareizu, ka tik nepasaku to un šito. Nu besī man tā rīvēšanās vienam gar otru. :-/ Tev gan izklausās cerīgāka situācija, tāpēc - veiksmi un esiet stipri! :)

Atvainojos par garo penteri, bet bišķin izliku savu sāpi.
29.03.2015 15:14 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits