annanaaa,
pamatā ir jānovāra risotto rīsi. Es to daru šādi. Katliņā ielej nedaudz olīveļļas kad tā ir uzkarsējusi pieber rīsus (4-5 saujas būtu jābūt pietiekoši divām personām) apmaisu rīsus, lai tie visi būtu ar eļļu un ļauju nedaudz uzkarsēties. Šķipsniņa sāls, vēl reizi kārtīgi apmaisu un pievienoji glāzi ūdens. Apmaisu rīsus un pievienoju nākamo glāzi ūdens (tikai tad kad katliņā var redzēt ūdens vairs nav) pievienoju tik daudz ūdens glāzes līdz rīsi ir gatavi. Tiem ir jābūt mīkstiem un irdeniem... pārbauda nogaršojot.
Pannā ar olīveļļu strauji apcepj ķiplokus, cukini, pievieno žuljēna metodē grieztus burkānus un divas saujas saldētu zaļo zirnīšus.. cep beigās vairāk sautē, lai zirnīši ir mīksti.(15 min kopā) Pievienoju saulespuķu sēklas. Apmaisu un pievienoju beigās irdenos rīsus.. visu kārtīgi apmaisa, pievieno sojas mērci, trīs piles tobasko mērces.. kārtīgi visu samaisa un kārto uz šķivja.Pārkaisa ar svaigiem lokiem un sezama sekliņām.