Varbūt kāda var padalīties ar tortes melnais princis pārbaudītu recepti?
Man topā tortes ar ricottas krēmu (l)
Pēdējās gatavotās Casatta Siciliana, tik es nedekorēju ar cukurotajiem augļiem, bet ar grauzdētām mandeļu šķēlītēm un pistācijām
Un recepte no Napoli, pildījumā ar ricotas un uzbriedinātu kviešu graudu pildījumu, sātīga un garda.
Man ļoti patīk šī Melnā prinča recepte. Un sanāk arī ļoti garda. Jāliek daudz putukrējuma, lai viss smuki uzsūcas, taču ar svaigi varītām dzērvenēm man patīk labāk-nav tik salda.
Vai kāda zina kāpēc tā? Grādi pa maz vai pa daudz, vai masai kaut kas nebija riktīgi ?
Es domāju, ka vaina ir temperatūrā. Varbūt, ka bezē nesaputoji pietiekami biezu(parasti jābūt uzkultam tā, lai apgriežot bļodu masa netek- lai ir viegla, gaisīga). Līdz ar to, ja bezē nesaputoji kārtīgi, līdz cukurs ir izkusis, tad tas cukurs beigās cepot nosēžas apakšā un tik zemā temperatūrā karamelizējās un paliek brūns, bet ārpuse izkaltējās un paliek balta..
Tā ir mana teorija, jo man ar bezēveidīgajām kūkām viss vienmēr ir ok.
Pati cepu visādas kūkas. Gan uz svētkiem, gan ikdienā. Hobijs.
Receptes pārsvarā izvēlos no Četrām sezonām, Sweet Paul, Zoe bakes un no ļoti vecas recepšu grāmatas.
Kā nākošo plānoju izmēģināt šo http://www.thetarttart.com/2014/03/brooklyn-blackout-cake/
Kūkas un tortes man ļoti patīk gatavot! (l)
Mīļākā laikam ir meduskūka, jo to sanāk visbiežāk taisīt un esmu labi iepraktizējusies.
Vēl pēdējā laikā ļoti iecienītas ir tā saucamās tartes jeb mini kūciņas.
(bildes gan man labas nesanāk) :-P
Gribu atrast tiešām labu šokolādes tortes recepti, ar daudz šokolādi un lai nav sausa.
Cik esmu mēģinājusi, sanāca briesmīga :-D tad pārāk sausa un cieta, tad pārāk salda.
\( šī viena ātrā )
Ea bliežu vaļā visas kūkas, izņemot biskvīta, laikam :D
Patīk cept siera kūkas, saldējuma kūkas ar cepumu/riekstu pamatni, medus kūkas, napoleonu , kokosriekstu/šokolādes ar melnā prinča "takā biskvītu", vēl visādas, kuras neatceros un , protams, savu slaveno Medus Snikerkūku, kuru pati gatavoju arī savām kāzām (l)
šī kūka ir kādi gandrīz 4kg smaga :D
ā, es aizmirsu piebilst, ka man ir lielummānija :D :D ea nemāku pagaravot neko mazu :)
lūk pierādījums, kūkai viena ripa šokolādes ar šoko gabaliņiem, otra ripa kokosriekstu(dauuuudz riekstu) un tā uz riņķi+ koksriekstīgs krema maskarpones.
https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t31.0-8/1269086_417357215037443_391191925_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9[/img
Tev nav kāda ideāli garda siera kūkas receptīte ar kuru gribētu padalīties? (l)
Es meklēju ko ar avenēm + laikam piena šokolāde pa virsu, vienu reizi tik gardu ēdu un nevaru ne es ne draugs aizmirst :D Tagad gribu iemācīties ko līdzīgu uzcept (l)