TORTES beztēma

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Padomi,receptes, jautājumi un atbildes par tortu cepšanu!

Sākumā varbūt pastāstam ko mēs mākam, kas mums izdodās vislabāk un kas neizdodās tā kā gribētos!

02.02.2015 15:33 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Un vispār, kas tev tā par gardo magoņu kūciņu instagram? Šodien 'patīrīju ' savu pieliekamo skapītī un atradu magoņu iepakojumu.
18.05.2015 16:33 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Magoņu kūku taisīju pēc Lapsa virtuvē receptes. Man tur bišķi nesanāca un prasījās 2x biezāku to biskvītu, bet tā laba bija. :)
18.05.2015 16:39 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Tiko uztaisīju persiku-jogurta kūku, pēdējā laikā ļoti iecienīju un Pat vīram garšo, kas nav saldumu mīlis.(l)
19.05.2015 17:28 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Esmu tikai ķepīgos kartupeļus ēdusi - tieši tādiem tiem arī ir jābūt. Krūmiņa beķereja nav tas labākais piemērs, jo savos produktos ļoti aktīvi liek augu taukus un vispār savdabīgi variē kūku receptūras. Varbūt tāpēc tas kartupelis arī ir mistiski pufīgs :D
19.05.2015 18:00 |
 
Reitings 185
Reģ: 21.08.2012
varbūt kāda var izpalīdzēt un ieteikt..mazā māsa ir kā traka uz violeto krāsu, gribēju par pārsteigumu uztaisīt viņai violetu kūku.. skatos pinterestā visu ko, bet atradu tikai divas, kur abām bija tāds veselīgais variants, bet viņai noteikti vairāk cieņā būtu parastās kūkas garša

šī man patiktu http://rustykalnakuchnia.blogspot.com/2013/07/jagodowy-sernik.html, recepti pēc tulkošanas daļēji izprotu, bet vai tur sanāks tiešām tik smuki un vai būs tas violetais tonis.. varbūt kāda var ko ieteikt? :)
26.05.2015 21:56 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
catherine, recepti nelasīju, poļu valoda nav mana stiprā puse :D Bet no mellenēm vai upenēm noteikti būs violeta krāsa :) neaizmirsti pievienot želatīnu, ja pievieno blendētas ogas, citādi kūka būs šķidra. Parastajai siera kūkai želatīns nav nepieciešams.
Es taisītu aptuveni tā (uz ~22 cm izmēru) - pamatne (digestive + kausēts sviests, garšīgi, ja ierīvē šokolādi, šajā gadījumā balto). Siera masai - pāris simtus gramu mellenes/upenes, sablendētas. aptuveni 400g mascarpone, 300ml saldā krējuma, cukuru pēc garšas. Mellenes ir visai bezgaršīgas siera kūkā, tāpēc cukuru vajadzēs vairāk. Var arī likt klāt kausētu balto šokolādi, bet varētu būt tā, ka tā noēd melleņu garšu. Es laikam taisītu ar upenēm, tām ir spēcīga garša. Tātad, saputo saldo krējumu, pievieno mascarponi, saputo līdz pastingrām putām. Pievieno ogas.
Želatīns: ēdamkaroti želatīna liec glāzē, pārlej ar 3 - 4 ĒK auksta ūdens, atstāj dažas min, lai uzbriest. Liec mikroviļņu krāsnī (bet ļoti uzmanīgi, ja nepieskatīsi, pāries pāri un nebūs labi), man ir spēcīga mikroviļņu krāsns, lieku uz 20sek, bet vēroju cauri stiklam, kad želatīns sāk iet uz augšu. Turpinot putot siera masu, lej klāt želatīnu. Saputo, līdz viss vienmērīgs. Lej virsū cepumiem un ledusskapī iekšā uz nakti.
Ja pievieno kausētu balto šokolādi, tad to var likt kopā ar mascarponi. Var arī kūku pārliet ar baltās šokolādes ganache. Tad dari tā: kad siera masu uzlej uz cepumiem, tad pārlej ar ganache.
Ganache gatavo: aptuveni 80ml saldo krējumu uzkarsē (bet neuzvāri), lej virsū gabaliņos salauztai 100g baltai šokolādei. Atstāj uz minūti, tad samaisi, lai viss vienmērīgā masā. Lej virsū kūkai.
27.05.2015 11:18 |
 
Reitings 976
Reģ: 30.04.2011
Jums te tiiik daudz foršu kūku!(l)

Meitenes,iesakiet man, lūdzu, kādu kūku pagatavot dēlam uz jubileju!? Galvenais,lai var smuki izrotāt. Gatavoju šodien,ēdam rītvakar! Paldies. :)
29.05.2015 09:12 |
 
Reitings 530
Reģ: 08.01.2014
Man arī lūdzu ieteikumu :)
Gribu ar vārīto krēmu ,tādu riktigo.
29.05.2015 09:24 |
 
Reitings 247
Reģ: 09.03.2015

Pie manis ir nonākuši rabarberi! Gribētu ko foršu dzirdēt,no Jums-kūkmīles!(l) Varbūt kapkeikus var ar rabarberiem pagatavot? Varbūt ir kāda forša recepte mitrai kūkai,bulciņām..? Nepatīk tie sausie plātsmaižu varianti:-/
29.05.2015 09:48 |
 
Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Marīī, kāda Tev ir recepte medus kūkai? Un mēģināju atrast facebook red velvet recepti, bet tikai bildes dabūju. :D
29.05.2015 10:51 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
30.05.2015 16:14 |
 
Reitings 29185
Reģ: 11.02.2015
man tāda aizdoma, ka tie krūmiņnama kartupeļi tāpēc "pufīgi", ka tas pamats sajaukts ar putukrējumu.
30.05.2015 16:30 |
 
Reitings 276
Reģ: 30.05.2015
Tā Marīī ieliktā torte ar ogām un auglīšiem tik skaista! (l)

Pēdējā laikā patīk skatīties kā gatavo visādus interesantus desertus, mani mīļākie youtube kanāli https://www.youtube.com/user/MyCupcakeaddiction un https://www.youtube.com/user/howtocookthat gan tortes, gan kūciņas! (l)
30.05.2015 16:32 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
reina,jā es jau izdomāju kā tādus uztaisīt ,tikai man trūkst vienas sastāvdaļas :D
30.05.2015 16:35 |
 
Reitings 346
Reģ: 21.05.2014
Marii, recepti redvelvet mazajām kūciņām, luuuuuudzu! :)
Izskatās TIK kārdinoši!! (l)
14.06.2015 21:52 |
 
Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Gardajām kartupeļkūciņām konditorejās puto saldo krējumu + vārīto krēmu + biskvītu cep. Tiesa tas vārītais krēms ir Cremico nevis īsatais vārītais. Nu un ja ņem īsto saldo krējumu, tad noteikti jāliek klāt stindzinātāju.
14.06.2015 21:57 |
 
Reitings 9999
Reģ: 19.11.2014
Kā cepampulverī izpaužas tējkarote dzēstas sodas (ar etiķi)??? (t)
Mājās soda ir, a etiķa nav.
29.07.2015 16:52 |
 
Reitings 314
Reģ: 08.07.2015
Es māku tiramisu garšīgu nekas īpaš
29.07.2015 16:54 |
 
Reitings 247
Reģ: 10.07.2015
Es vasarā esmu iemīļojusi gatavot pavisam vienkāršu, necepto kūku, kur nepieciešami ir cepumi, krējums, ogas un želatīns. Ļoti garda - mana vīra mīļākā kūka, kā arī esmu iemānījusi šo tiem, kas dievojās, ka kūkas viņiem negaršo. :D

Te var redzēt :)

http://www.artasplace.com/2015/07/virtuves-nedarbi-necepta-zemenu-kuka-kas-garso-pat-tiem-kas-kukas-need-video.html
04.08.2015 13:52 |
 
Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Kūku beztēma galīgi nav vairs modē :)

Marī - Tava šodien ieliktā kūkas bilde - vienkārši pasaka :) Un tā karaļkūka (ar magonēm viens biskvīts) - dikti labprāt nogaršotu, likās nenormāli interesanta :)
08.01.2016 20:06 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)