catherine, recepti nelasīju, poļu valoda nav mana stiprā puse :D Bet no mellenēm vai upenēm noteikti būs violeta krāsa :) neaizmirsti pievienot želatīnu, ja pievieno blendētas ogas, citādi kūka būs šķidra. Parastajai siera kūkai želatīns nav nepieciešams.
Es taisītu aptuveni tā (uz ~22 cm izmēru) - pamatne (digestive + kausēts sviests, garšīgi, ja ierīvē šokolādi, šajā gadījumā balto). Siera masai - pāris simtus gramu mellenes/upenes, sablendētas. aptuveni 400g mascarpone, 300ml saldā krējuma, cukuru pēc garšas. Mellenes ir visai bezgaršīgas siera kūkā, tāpēc cukuru vajadzēs vairāk. Var arī likt klāt kausētu balto šokolādi, bet varētu būt tā, ka tā noēd melleņu garšu. Es laikam taisītu ar upenēm, tām ir spēcīga garša. Tātad, saputo saldo krējumu, pievieno mascarponi, saputo līdz pastingrām putām. Pievieno ogas.
Želatīns: ēdamkaroti želatīna liec glāzē, pārlej ar 3 - 4 ĒK auksta ūdens, atstāj dažas min, lai uzbriest. Liec mikroviļņu krāsnī (bet ļoti uzmanīgi, ja nepieskatīsi, pāries pāri un nebūs labi), man ir spēcīga mikroviļņu krāsns, lieku uz 20sek, bet vēroju cauri stiklam, kad želatīns sāk iet uz augšu. Turpinot putot siera masu, lej klāt želatīnu. Saputo, līdz viss vienmērīgs. Lej virsū cepumiem un ledusskapī iekšā uz nakti.
Ja pievieno kausētu balto šokolādi, tad to var likt kopā ar mascarponi. Var arī kūku pārliet ar baltās šokolādes ganache. Tad dari tā: kad siera masu uzlej uz cepumiem, tad pārlej ar ganache.
Ganache gatavo: aptuveni 80ml saldo krējumu uzkarsē (bet neuzvāri), lej virsū gabaliņos salauztai 100g baltai šokolādei. Atstāj uz minūti, tad samaisi, lai viss vienmērīgā masā. Lej virsū kūkai.