TORTES beztēma

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Padomi,receptes, jautājumi un atbildes par tortu cepšanu!

Sākumā varbūt pastāstam ko mēs mākam, kas mums izdodās vislabāk un kas neizdodās tā kā gribētos!

02.02.2015 15:33 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Vēl esmu saslimusi ar zefīru gatavošanu, jāatzīst gan, ka pirmo reizi tie nesanāca dikti smuki, bet gardi. Jāteic gan, ka silta zefīru masa ir tik garšīga, ka to var noēst tik daudz,ka zefīriem maz paliek.

Lieninieks, man šito labāk nemaz nejautāt, bet tomēr, tomēr... Padalies ar zefīru recepti, lūūūūdzu!
25.03.2015 18:42 |
 
Reitings 196
Reģ: 19.06.2011
Favel- padalies lūdzu ar šokolādes bezmiltu kūkas recepti :)
26.03.2015 11:39 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.01.2009
Sunscreen, es taisīju pēc šīs,http://www.kikasvirtuve.lv/2012/02/majas-zefirs-sokolade.html , tikai nedaudz mazāk liku citronskābi. Pirmajā reizē man daži teica,ka ir bišku par skābu. Tad vēl otro reizi taisot pamēģināju ābolu sulas vietā likt persiku sulu, sanāca dievīgi!!! Un tur tā kulšana beigās, kur jāliek aukstā ūdens bļodā vai sniegā, es vienkārši pielaidu izlietni pilnu ar aukstu ūdeni un bļodu ar zefīru masu liku izlietnē, tā vieglāk.
26.03.2015 11:58 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
lieninieks, paldies par linku - es jau biju paguvusi izpētīt šo recepti :) Cik apmēram tur sanāk no tās masas? Es laikam sākumā pamēģināšu ar pusi no norādītā daudzuma. Vēl es nesaprotu, ko tad darīt ar to masu, kas paliek pāri pēc tam, kad ir izspiestas, piemēram, tās sirsniņas? Tu taisīji aplīšus? Man nav konditorejas uzgaļu, varētu taisīt vienkārši "pļockas" ar karoti?
26.03.2015 13:34 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.01.2009
Sunscreen, es ar konditorejas šprici izspiedu. Bet tā kā pirmajā reizē par maz kūlu un masa vēl bija nedaudz par šķidru, tāpat uzspiežot smuku zefīru tas izplūda un kļuva par pļocku, tā kā noteikti vari pirmai reizei likt vienkārši uz cepamā papīra ar karotīti. Bet vispār tad, kad man apnika krāmēties ar to šprici un spiest pa vienam, tad ieklāju uz cepampannas cepamo papīru, pārkaisīju ar pūdercukuru un ielēju masu pannā. Kad tā sastinga, tad es vienkārši sagriezu kvadrātiņos. Mājas variantā, priekš eksperimentēšanas tāpat labi. Jo es nekur nepanēju un nešokolādi pāri nelaistīju. Bet tas gaumes jautājums, jo man vispār negaršo zefīrs šokolādē, man tas leikas pārāk maigs un gaisīgs, lai sabojātu ar šokolādi. :)
26.03.2015 15:05 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Mani zefīri drupinātos cepumos:
28.03.2015 14:51 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
P.S. Ar zefīru mērcēšanu vai apliešanu ar šokolādi man nekas nesanāca :-/
28.03.2015 14:53 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.01.2009
Sunscreen, kādi pēc garšas un konsistences sanāca?
30.03.2015 11:30 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Cepu melno princi, baigi gards sanāca. Pēc šīs receptes : http://www.receptes.lv/receptes/mans-melnais-princis/
31.03.2015 13:05 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Lieldienu brīvdienās metīšos Marīī izaicinājumā un cepšu Cielaviņu (l):-D!
Marīī, turi īkšķus :D
31.03.2015 13:14 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
arieta, veiksmi !!! :D :D es tagad kādu laiku atturēšos! Kad būšu Latvijā,tad pamēgināšu ar omītes krāsni (t)
31.03.2015 13:15 |
 
Reitings 704
Reģ: 29.01.2009
Meitenes! Kūka top, taču nezinu kā dekorēt.. Varbūt kāda no jums var padalīties, kur ķerat iedvesmu? Kādas instagram, vk, pinterest lapas? lai tortīgi svētki! :D
03.04.2015 19:32 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man ir sasāpējis jautājums, gribēju pamēģināt cielavin, bet ja nesanāk pat šis, pagaidām neriskēšu.
Mana sāpe - pavlova- nu kāpēc viņa nesanāk? Taisu visu pēc receptes, cepu ilgi, zemā temperatūrā, bet galu galā man sanāk nevis liels balts un kraukšķīgs mākonis, bet gan lipīga un brūna pļecka. Cepeškrāsni pavēru vien pa 2 cm, lai uzmestu aci, vai arī šoreiz gaidāms feils, un viņa JAU bija brūna. Kādai ir tā bijis, ko darīt, lai sanāktu perfekta pavlova?
03.04.2015 20:07 |
 
Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Cielaviņu esmu cepusi vairākkārt, man sanāk, arī jaucot bezē masu visai kūkai uzreiz un cepot kārtas atsevišķi.
Lasot Marīi pieredzi tagad nesaprotu - es ko nepareizi daru vai nezinu, kādam jābūt rezultātam? :D Parasti gan kūka tiek apēsta, tātad negaršīga nav :D

Pavlovu neesmu mēģinājusi, būs kaut kad jāpamēģina.
04.04.2015 17:44 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Man Cielaviņa izdevās perfekti (l)! Gatavoju pēc piegalda.lv receptes, biskvītus cepu atsevišķi.
Te mana biskvīta bilde, pašu kūku nepaspēu nofočēt :D dikti ātri notiesājās :D

Marīī, saņemies! Ja man neprašai izdevās, tad Tev kūku guru, ir jāizdodas! ;)
06.04.2015 16:07 |
 
Reitings 2840
Reģ: 29.01.2009
Vakar kā reiz cepu Pavlovu, šoreiz sanāca dievīga (l)

Samaara pamēģini pēc šīs receptes http://www.delfi.lv/receptes/kuka-pavlova-ar-putukrejumu-un-ogam.d?id=44683672 es gan neceptu tik ilgi kā tur rakstīts. Es virsu speciāli gribētu lai ir brūngana. Un jā, nedrīkst vērt vaļā durtiņas, jo uzreiz sakrīt :)


Man sanāk labas neceptās siera kūkas, bet nu tā jau nav nekāda māksla :)

Uz Ziemassvētkiem gribēju uzcept Sarkano velvetu :D nu galīgi garām :D nekas neuzcēlās un tā krāsa bija brūna :D
Vēl man jāiemācās arī smuki sadekorēt, jo es neprotu (s)
06.04.2015 16:17 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Šodien piebeidzām cielaviņu, kuru cepu pirms divām nedēļām. :-D Garšoja perfekti (l)
06.04.2015 21:25 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Jāpiebilst, ka biju pāris gabalņus paslēpusi saldētavā vienam ciemiņam, bet manējais atrada. Tiešām garšoja labi. Tagad būs jācep cita :-D
06.04.2015 21:28 |
 
Reitings 824
Reģ: 22.02.2009
Pēdējais, ko esmu gatavojusi ir tiramisu. Patiešām ļoti garšīgs sanāca un pat tie, kuri ar tiramisu uz jūs, palūdz vēl vienu gabaliņu. Izmantoju šo recepti: http://allrecipes.com/recipe/tiramisu-ii/
06.04.2015 21:31 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Arieta, tu biskvītiem mīklu taisiju uzreiz visām ripām, vai katrai ripai atsevišķi?


Man arī medus kūkas bija klupšanas akmens, bet saņemos uztaisīt vēēlreiz un man liekas,ka dievīga sanāca :)(l)

07.04.2015 13:23 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)