TORTES beztēma

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Padomi,receptes, jautājumi un atbildes par tortu cepšanu!

Sākumā varbūt pastāstam ko mēs mākam, kas mums izdodās vislabāk un kas neizdodās tā kā gribētos!

02.02.2015 15:33 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
ooo, apsveicu :D to reti var dzirdēt! prieks, ka beidzot tā :)
19.03.2015 13:32 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
parfait,
nē, ar cielaviņu ir citādāk. Tur bezē, pirmkārt, ir biezāks un pa vidu tiek smērēts sviesta krēms, kas neizdod daudz mitruma, tāpēc tas iesūcas bezē tikai nedaudz, pietiekami, lai tas kļūtu tik mīksts, lai var nokniebt gabaliņu ar dakšiņu, bet ne tik daudz, lai bezē kļūtu mitrs.
19.03.2015 13:34 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
nu lūk, beidzot arī bildes formātā manējā.. ir līdzīga? Ja patīk skābulīts, tad šī ir laba
19.03.2015 15:52 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Cielaviņu cepējas !!!

Tās bezē ripas liekat uz krāsns pannas vai uz restītēm ???
24.03.2015 12:59 |
 
10 gadi
Reitings 3551
Reģ: 05.08.2013
Es šodien mēģināšu ķirbju-siera kūku. kad būs paēsta, padošu ziņu, kā garšoja.
24.03.2015 13:10 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tās bezē ripas liekat uz krāsns pannas vai uz restītēm ???
Uz krāsns paplātes :)
24.03.2015 13:13 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.01.2009
Mana pēdējā laika viennozīmīgi labākā kūka, kuru man nu jau visi pieprasa cept uz visiem svētkiem un dubultās šokolādes kūka.
http://www.delfi.lv/receptes/grecigi-garda-dubultas-sokolades-kuka-ar-putukrejumu-un-avenem.d?id=44383021
Vēl esmu saslimusi ar zefīru gatavošanu, jāatzīst gan, ka pirmo reizi tie nesanāca dikti smuki, bet gardi. Jāteic gan, ka silta zefīru masa ir tik garšīga, ka to var noēst tik daudz,ka zefīriem maz paliek. :)
24.03.2015 13:19 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nu visssssssssss!!!!!!!!!!!!! (e)
Stulbā cielaviņa!!! Tagad gan vairs nekad netaisīšu!!!

Cik reizes cepu,vienmēr visas bezē ripas liku reizē.. bet nē.. esot jāliek pa vienai. Nu labi, ieliku vienu. Kamēr tā viena izcepās, tikmēr visa pārējā mīkļa kļuva šķidra un..vienkāršī šķidra riestu pļura. Man jau bija aizdomas,ka kaut kas nelāgs notiks ar to mīklu,tāpēc arī vienmēr liku visas 3 ripas reizē iekšā krāsnī, bet tad neizcepās kā vajag. (e)
Esmu dusmīga, atkal produkti jālidina miskastē. (e)
25.03.2015 16:59 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Vajadzēja likt visas reizē arī šoreiz, tad vismaz būtu kūka ,ko ēst, bet tagad vispār nekā.
25.03.2015 17:00 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Marīī, beidz, nāks citas kūkas, šitā aizmirsīsies!:-D:-)
25.03.2015 17:12 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nu bet besī ārā!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Es tagad varētu zemes spērt gaisā!!! esmu dusmīga uz tiem,kas raksta receptes un vispār uz visu pasauli !!!! :'-( Es visu šoreiz izdariju precīzi un pareizi, bezē kūlu ar jauno mikseri,kas vispār savu darbu veic PERFEKTOOOOO! un atkal šitā ;( aaai bāāāc
mož tās ripas ir jācep tā,ka katrai atsevišķi kuļ bezē? bet kāpēc tad tas netiek minēts receptēs? aaaai es nesaprotu , esmu bēdīga ļoti ;(
25.03.2015 17:16 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nu ja tev bezé nomira, kamér 1. cepás, nákamreiz kamér cepjas 1. otro sác kult, nekul visu uzreiz.
a pirmá kura cepás izdevás?
25.03.2015 17:24 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
1.ripa sanaca normala,jaa..
bet nu nē, nākamās reizes nebūs. tak es jau zināju,ka tā mīklā kļūs šķidra, ja tas būtu minēts kaut vienā no 100 receptēm, tad jau es taisītu katru ripu atsevišķi :D
25.03.2015 17:28 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
tak es jau NEzināju,ka tā mīklā kļūs šķidra
25.03.2015 17:30 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013


Pirmā ripa un otrā ripa. trešo pat nepūlēšos cept.
25.03.2015 17:37 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Var cept reizē, bet tikai tad, ja liek vienā līmenī, kas, savukārt, parastajām mājas krāsnīm nav iespejams. Un protams, ka paliek šķidrs, arī putukrējums, piemēram, paliek šķidrs ar laiku. Vienīgi man liekas, ka var sakult pa jaunam.

Vit@, glīts pīrāgs :) Man patīk lemon curd jaukt iekšā mascarponē & putukrējumā, un uz tās pašas smilšu mīklas.
25.03.2015 17:41 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nu un vai tad grūti receptēs ierakstīt, ka katrai ripai bezē jātaisa atsevišķi ?
25.03.2015 17:42 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es parasti cepu neliela izmēra Cielaviņas, tāpēc viss satilpst vienā paplātē. Lielākam izmēram katru reizi kūlu no jauna.. intuīcija teica, ka tā būs labāk..
25.03.2015 18:20 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nu man vajadzētu 10cm diametrā tad,lai visas 3 dabūtu uz vienas plātnes :D
Labi,esmu nomierinājusies,samierinājusies. bezē nav mans lauciņš. Ok,pavlova man sanāca izcili laba.
25.03.2015 18:23 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Marīī.. nepadodies! Tev viens bezē izskatās tīri glīts! Taisi nākamo!!! ;)
25.03.2015 18:24 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits