Favel, izmantoju šo recepti:
105g olu baltumi (2 -3 olas)
50g cukurs
200g pūdercukurs
120g mandeļu milti
krāsviela
Sāc kult olu baltumus pakāpeniski pievienojot 50g parasto cukuru. Kul kādas 5 -7 minūtes, līdz baltumi ir tik cieti, ka bļodu vari uzlikt uz galvas un nekas neuzkritīs virsū. Atsevišķā traukā izsijā mandeļu miltus kopā ar pūdercukuru (labāk 2x), pakāpeniski iecilā olu baltumos. Bet iecilā, nevis iemaisi! Iecilāšanas kustību veic aptuveni 40x. Izspied uz pannas un liec žāvēties, jo sausāks gaiss, jo labāks, bet derēs arī ventilators. Cepumiem jāizžūst tik daudz, lai var tiem pieskarties ar sausu pirkstu un pirksts paliktu tīrs, respektīvi, lai tie apžūst, lai ir sausi. Bet ne pārāk, tad arī nesanāks. Cep 135 grādos, aptuveni 13 - 17 minūtes. Ļoti, ļoti atkarīgs no krāsns!
Iesaku palasīt dažādas metodes internetā un tad izvilkt savējo. Līdz šim šo recepti esmu iedevusi 2 cilvēkiem (t.sk. Marii :D ), bet nevienam nesanāk ar pirmo reizi, tāpēc rēķinies, ka var sanākt, ka desmit reizes cepsi un 10 reizes nesanāks. Bet 11. sanāks, ja sapratīsi iepriekšējo 10 reižu kļūdas :) Ļoti atkarīgs no gaisa mitruma, kas attiecīgi arī mainās atkarībā no sezonas.
Lai veicas! :)
Par krāsvielām nepateikšu, pērku Gemosā, kaut kas no Polijas šķiet.