TORTES beztēma

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Padomi,receptes, jautājumi un atbildes par tortu cepšanu!

Sākumā varbūt pastāstam ko mēs mākam, kas mums izdodās vislabāk un kas neizdodās tā kā gribētos!

02.02.2015 15:33 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Marii, man makarūni saplaisāja, jo bija temperatūra drusku par mazu.
24.02.2015 15:10 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Es teiktu, ka nevis par daudz kakao, bet gan krāsa par švaku. Gēla krāsa varētu būt labāka, bet nu.. Ja atskaita to, ka kūka jau pati par sevi ir kaut kas neveselīgs, tad ēst pāris karotes krāsvielas šķiet vēl briesmīgāk. Jo kūka pati kā jau kūka, nekā īpaša tur nav, tikai tā krāsa. Katrā ziņā esmu pāris reizes gatavojusi, bet nedomāju, ka kādreiz vēl atkārtošu tieši dēļ krāsvielu daudzuma.
24.02.2015 16:06 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nu tad rekur mana Brown Velvet kuuka :D




Un makarūni... viena panna aizgāja miskastē - tā bija rozā. Otra panna bija itkā zaļa, bet nu tur no zaļa ne smakas , kāpēc ? - nezinu! :D

Lielāka daļa bija tādi :



Bet tikai daži izdevās daudz maz ciešami, tāpēc krēmu ņetaisiju, bet ieliku pa vidiņu aprikožu džemu :

24.02.2015 16:28 |
 
Reitings 346
Reģ: 21.05.2014
Marīī, izskatās tīk laba. Kas tas par krēmu ir?
24.02.2015 16:38 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tas pats,kas iekšā , tikai ar krāsiņu. Iekšā balts. Tur ir soft cheese ( kā viņš latviski skaitās nezinu.. svaigais siers?) ,maskarpone, saldais krējums , cukurs, vaniļas ekstrakts.
24.02.2015 16:41 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Marii, ļoti skaista kūka.
24.02.2015 16:44 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Paldies, Gurri!

Man pašai prieks,ka beidzot izdevās kaut kas uz to pusi. Tadu es mēģināju uztaisīt 4x laikam.. vai 5. Un tagad pirmo reizi sanāca.
24.02.2015 16:46 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
klaviatūra, padalies, lūdzu, ar savu makarūnu recepti :) Kā arī padalies, kādas firmas krāsvielas izmanto :)
24.02.2015 16:56 |
 
Reitings 207
Reģ: 01.03.2014
marii tev brūna kūka ar ko tu viņu aukšā dekorē?
24.02.2015 16:58 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Daimonta, es dažus komentārus augstāk rakstiju kas ir iekšā. Tas pats arī virsū
24.02.2015 16:59 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es biju uztaisījusi šo kūku:

http://www.tortesunkukas.lv/torte-putna-piens/
Tā kā esmu putna piena fane, tad man ļooooti garšoja. Pirmo reizi lietoju želatīnu. Kā dekors man bija kivi šķēlītes, kas bija jau iestrādātas tajā virsējā šokolādes kārtā (uzliku šķēlītes, pāri lēju to kakao masu un tad liku stindzināt).
24.02.2015 17:52 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Favel, nevaru iedomāties donatus cept cepeškrāsnī, jo man liekas tur vajag to ellīgi ātro karstumu. Tev ir pretenzijas pret elļļā vārīšanu?
25.02.2015 18:23 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
VIT@, skaidrs. Man nav pretenziju pašai vai kādam nu jau lielākam bērnam dot donutu eļļā vārītu. Negribu gan vēl savu 2 gadnieku ar tik eļļainām lietām barot (kā jau minēju, es jau laicīgi plānoju dažādus sīkumus meitas jubilejai maijā). :)
Būs vien jāpaliek pie plānotajiem mini tējas kūciņām ar kādu rozā krēmsieru :)
25.02.2015 18:34 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Sapratu Favel , tad donatus citai lielākai jubilejai pataupi ;)
25.02.2015 18:43 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Favel

Esmu redzējusi vairākas receptes virtuļiem, gatavotus krāsnī, bez cepšanas eļļā.
Manuprāt šī varētu būt laba
https://uwagatavo.wordpress.com/2014/04/06/biezpiena-virtuli/
Arī bez tās panniņas esmu manījusi receptes, tik neatceros kurā blogā.
Var arī tā saucamos donut cakes, kam nav vidū caurums, pilnie, kas ir kā berlīneri, iris krāsnī gatavoti :)
26.02.2015 01:47 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Favel, izmantoju šo recepti:

105g olu baltumi (2 -3 olas)
50g cukurs
200g pūdercukurs
120g mandeļu milti
krāsviela

Sāc kult olu baltumus pakāpeniski pievienojot 50g parasto cukuru. Kul kādas 5 -7 minūtes, līdz baltumi ir tik cieti, ka bļodu vari uzlikt uz galvas un nekas neuzkritīs virsū. Atsevišķā traukā izsijā mandeļu miltus kopā ar pūdercukuru (labāk 2x), pakāpeniski iecilā olu baltumos. Bet iecilā, nevis iemaisi! Iecilāšanas kustību veic aptuveni 40x. Izspied uz pannas un liec žāvēties, jo sausāks gaiss, jo labāks, bet derēs arī ventilators. Cepumiem jāizžūst tik daudz, lai var tiem pieskarties ar sausu pirkstu un pirksts paliktu tīrs, respektīvi, lai tie apžūst, lai ir sausi. Bet ne pārāk, tad arī nesanāks. Cep 135 grādos, aptuveni 13 - 17 minūtes. Ļoti, ļoti atkarīgs no krāsns!
Iesaku palasīt dažādas metodes internetā un tad izvilkt savējo. Līdz šim šo recepti esmu iedevusi 2 cilvēkiem (t.sk. Marii :D ), bet nevienam nesanāk ar pirmo reizi, tāpēc rēķinies, ka var sanākt, ka desmit reizes cepsi un 10 reizes nesanāks. Bet 11. sanāks, ja sapratīsi iepriekšējo 10 reižu kļūdas :) Ļoti atkarīgs no gaisa mitruma, kas attiecīgi arī mainās atkarībā no sezonas.
Lai veicas! :)

Par krāsvielām nepateikšu, pērku Gemosā, kaut kas no Polijas šķiet.
26.02.2015 08:50 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
gazele, super! Paldies! Tu esi perfekti uzķērusi manu domu. Noteikti būs jāizmēģina. :)

klaviatūra, ar 'likt žāvēties ' tu domā krāsnī vai ārpus tās?
Ps. Paldies par recepti! :)
26.02.2015 09:11 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Ne - krāsnī! Kaut kur, kur nav mitrs gaiss, var izmantot ventilatoru, bezizejas situācijā arī fēns var noderēt :D Pie mums vasaras laikā tas var aizņemt līdz pat 3h, jo ļoti mitrs gaiss, tāpēc vienmēr slēdzu iekšā gaisa kondicionieri, kad gatavoju macaronus :)
26.02.2015 09:58 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
O ou :D
26.02.2015 10:05 |
 
Reitings 426
Reģ: 13.09.2012
Es tikai mafinus esmu cepusi, lielās nopietnās tortītes vēl nē. Bet īpaši arī nepatīk.
26.02.2015 13:06 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!